Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενοι οι Τούρκοι διακινητές μεταναστών που συνελήφθησαν στις Φάνες


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας δύο Τούρκοι διακινητές ηλικίας 20 και 23 ετών και ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, ένας 66χρονος Ροδίτης συγκατηγορούμενός τους.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν στις Φάνες για διακίνηση μεταναστών την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι η ανάκριση για τους δύο πρώτους διενεργήθηκε σε χώρο του Λιμεναρχείου διότι ο ένας εκ των Τούρκων κατηγορουμένων διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.

Την 12η Ιουλίου 2022 το Λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη προσαραγμένου σκάφους έμπροσθεν του ξενοδοχείου «Nautica Blue».

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
από ξηράς, όπου εντόπισαν το σκάφος επί του οποίου επέβαιναν οι δυο Τούρκοι διακινητές. Στη συνέχεια, μετά από έρευνες των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με την συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στην εν λόγω περιοχή εντοπίστηκαν 4 αλλοδαποί.

Επιπρόσθετα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ένα όχημα, με οδηγό 66χρονο ημεδαπό, να μεταφέρει και να αποβιβάζει σε πολεοδομικό συγκρότημα της Ρόδου, ακόμη 5 αλλοδαπούς.

Όλοι οι ανωτέρω συνελήφθησαν, ενώ οι αλλοδαποί στο σύνολό τους αναγνώρισαν τον 20χρονο και τον 23χρονο ως διακινητές και οι 5 εξ’ αυτών οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την παραλία στη πόλη της Ρόδου αναγνώρισαν τον 66χρονο ως τον οδηγό του οχήματος που τους παρέλαβε και τους μετέφερε.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κατασχέθηκαν το σκάφος, το όχημα, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.320 €.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι δύο Τούρκοι ομολόγησαν προανακριτικώς τα όσα τους αποδίδονται.

Ο ημεδαπός απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση έγινε κατά πλήρη άγνοια του παρανόμου αυτής και της διευκόλυνσης που θα παρείχε η εκ μέρους του μεταφορά στην διακίνηση των παράνομων μεταναστών.

Υποστήριξε ότι δέχτηκε autostop από αγνώστων στοιχείων γυναίκα και αφελώς σταμάτησε, εν συνεχεία δε εμφανίστηκαν και εισήλθαν στο αυτοκίνητό του τα υπόλοιπα άτομα χωρίς να έχει περιθώρια αντίδρασης.

Σε καμία περίπτωση δεν ζήτησε και σε καμία περίπτωση δεν έλαβε, όπως είπε, χρήματα για την μεταφορά αυτή, ούτε ήταν προγραμματισμένη η συνάντησή του και η μεταφορά αυτών. Ο τελευταίος ισχυρισμός του αποδεικνύεται, όπως είπε και από την κατάθεση μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε ότι για να βρει το αυτοκίνητό του χρειάστηκε να περπατήσει 2 χλμ.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης του ημεδαπού παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος και Δήμος Μουτάφης και των Τούρκων ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πηγή: dimokratiki.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια