Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας συναντήθηκε η Ένωση


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Στα πλαίσια των συναντήσεων που ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας για ενημέρωση φορέων και επίλυση προβλημάτων που απασχολούν γενικότερα το αστυνομικό προσωπικό, ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 αντιπροσωπεία του προεδρείου αποτελούμενη από τον Προέδρο κ. ΜΑΚΡΗ Ιωάννη και τον Ταμία κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Χαρίλαο πραγματοποίησε συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας κ. ΠΕΤΣΑ Κωνσταντίνο.



Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προεδρείου και αφορμή αποτέλεσε η πρόσφατη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις ακούσιες νοσηλείες και τις μεταγωγές των ψυχικά ασθενών συνανθρώπων μας.



Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα συνεργασίας και ζητήθηκε από πλευράς του σωματείου μας η αυστηρή τήρηση των «ευθυνών» που κάθε εμπλεκόμενος φορέας φέρει και όπως αυτές καταγράφονται αναλυτικά εντός του νομοσχέδιου, με κυριότερη την απεμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας σε μεγάλο βαθμό από μια ξεκάθαρη ιατρική διαδικασία.



Ο κύριος Εισαγγελέας πλήρης ενημερωμένος για το νέο νομοσχέδιο, εξέφρασε την πρόθεσή του να εφαρμοστούν όλες οι αλλαγές στη διαδικασία κράτησης και μεταφοράς των ψυχικά ασθενών συμπολιτών μας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο ενός χρόνιου συνδικαλιστικού αιτήματος, τονίζοντας ότι θα αναμένει την έκδοση των συνοδευτικών προεδρικών διαταγμάτων και των σχετικών εγκυκλίων ώστε να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τη σωστή εφαρμογή της νέας νομοθεσίας.



Εάν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, τελέσουν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που η νέα νομοθεσία τους ορίζει, τότε είμαστε σίγουροι ότι ένα ακόμη σημαντικό και χρόνιο «πάρεργο» που επιβαρύνει το αστυνομικό προσωπικό θα αποτελέσει παρελθόν σε μεγάλο βαθμό.















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια