Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποκαλύπτουμε τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας από το έκτο κύμα της πανδημίας


Σε όλη τη χώρα:2.336 συνολικά νοσηλευόμενοι με Covid-19.1.822 σε απλές κλίνες.514 σε ειδικές κλίνες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, Θάλαμοι Αρνητικής πίεσης.Οι 111 σε ΜΕΘ.327 εισαγωγές ασθενών – 175 εξιτήρια.

Μόνο στην Αττική:1.247 συνολικά νοσηλευόμενοι με Covid-19.960 σε απλές κλίνες.287 σε ειδικές κλίνες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, Θάλαμοι Αρνητικής πίεσης.

Αυτή ήταν η εικόνα των νοσοκομείων του ΕΣΥ στις 18 Ιούλη, σύμφωνα με στοιχεία της 1ης ΥΠΕ. Την ίδια στιγμή, τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας επέμεναν να επαναλαμβάνουν αυτά που τους έλεγαν τα αφεντικά τους: «Δεν πιέζεται το σύστημα»!

Παίζουν με τις λέξεις, για να κρύψουν τη δραματική πραγματικότητα. Το έκτο κύμα της πανδημίας πλήττει τον ελληνικό λαό, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που φροντίζει μόνο για τα κέρδη των καπιταλιστών. Κρύβουν τις δραματικές συνέπειες του έκτου κύματος, για να μη διαταραχθούν οι μπίζνες στον τουρισμό.

Την περασμένη Τρίτη (19 Ιούλη), αναλύοντας το εβδομαδιαίο Δελτίο Τύπου του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 11 -17 Ιούλη, είδαμε ότι:30 ασθενείς πέθαιναν καθημερινά (κατά μέσο όρο).Περισσότεροι από 31 ασθενείς διασωληνώνονταν καθημερινά (κατά μέσο όρο).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αυξάνεται σημαντικά το σύνολο των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, που κινούνται λίγο πάνω από τους 100. Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, όμως, προβάλλουν μόνο το σύνολο των διασωληνωμένων, για να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό με τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι οι παραλλαγές Ο4 και Ο5 δεν προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς και γι’ αυτό δεν αυξάνονται οι διασωληνωμένοι.

Ομως, όπως είδαμε, ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει λίγο πάνω από τους 100 (με ελαφρά αύξηση), επειδή κάθε μέρα πεθαίνουν 30 ασθενείς και διασωληνώνονται 31+ και όχι λόγω της… ακινδυνότητας των νέων παραλλαγών του κοροναϊού. Η είδηση είναι οι 30 νεκροί και οι 31+ νέες διασωληνώσεις την ημέρα. Κι αυτή προσπαθούν να την κρύψουν. Ολόκληρο τον Ιούνη πέθαιναν κατά μέσο όρο 13 ασθενείς την ημέρα. Τις πρώτες 17 μέρες του Ιούλη ο μέσος όρος των θανάτων είχε εκτιναχτεί στους 27 την ημέρα (και με ανοδική τάση). Μιλάμε για υπερδιπλασιασμό των νεκρών (και των καθ’ ημέραν νέων διασωληνώσεων) κι αυτοί προπαγανδίζουν την εγκληματική αμεριμνησία, κάνοντας γκεμπελίστικα παιχνίδια με το συνολικό αριθμό των διασωληνωμένων!

Η 1η ΥΠΕ επεξεργάζεται στοιχεία τα οποία παίρνει από το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, όπως και ο ΕΟΔΥ. Το στατιστικό δελτίο που καταρτίζει αποστέλλεται σε όλα τα νοσοκομεία της δύναμής της (Αθήνα) και αναφέρει αναλυτικά τον αριθμό των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες και σε ειδικές κλίνες, για κάθε νοσοκομείο της χώρας (όχι μόνο της δύναμής της).

Ο ΕΟΔΥ, από την αρχή της πανδημίας, ουδέποτε παρουσίασε στοιχεία για τους νοσηλευόμενους σε ειδικές κλίνες (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων, Θάλαμοι Αρνητικής Πίεσης). Δημοσίευε μόνο συνολικό αριθμό διασωληνωμένων στις ΜΕΘ (που ανήκουν κι αυτές στην κατηγορία των ειδικών κλινών).

Από τους 514 νοσηλευόμενους σε ειδικές κλίνες, 111 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 7 σε ΜΑΦ, 252 σε ΜΕΛ και 144 σε Θαλάμους Αρνητικής Πίεσης. Οι 514 νοσηλευόμενοι σε ειδικές κλίνες είναι μεγάλος αριθμός που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Αν αφαιρέσουμε τους 111 που ήταν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, οι 403 που νοσηλεύονται στις υπόλοιπες κατηγορίες ειδικών κλινών αποτελούν, επίσης, ένα μεγάλο μέγεθος ασθενών με βαριά νόσηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, εκτός από τους θανάτους, η Covid-19 προκαλεί μόνιμα ή μακράς διάρκειας σοβαρά προβλήματα υγείας, όχι μόνο σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, αλλά ακόμη και σε νέους και υγιείς ανθρώπους. Ποιος δεν έχει πληροφορηθεί τέτοια περιστατικά στο οικογενειακό, φιλικό και κοινωνικό του περιβάλλον;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το εργαλείο προπαγάνδας της, ο ΕΟΔΥ, κρύβουν αυτά τα αποκαλυπτικά στοιχεία, γιατί φοβούνται ότι θα φουντώσουν την οργή του ελληνικού λαού. Προσπαθούν να θάψουν στη σιωπή τα δεδομένα από την εξέλιξη της πανδημίας.

Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, αν δε θέλει να συνεχίζεται, καθημερινά ο άδικος χαμός δεκάδων ανθρώπων της τάξης μας και πολλοί περισσότεροι να «κληρονομούν» μόνιμες βλάβες στην υγεία τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μεγάλα εκκολαπτήρια του κοροναϊού παραμένουν τα εργασιακά κάτεργα του κεφαλαίου.

ΥΓ1. Στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες ήταν μόνο 10 από τους 1.822! Σε ειδικές κλίνες (συμπεριλαμβάνονται οι ΜΕΘ) δεν νοσηλευόταν κανένας! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι τόσο ερωτευμένη με τους εμπόρους της υγείας, για λογαριασμό των οποίων προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, που φροντίζει να κρατά τα μαγαζιά τους μακριά από τον κοροναϊό.

ΥΓ2. Παραθέτουμε το στατιστικό δελτίο της 1ης ΥΠΕ και το τελευταίο εβδομαδιαίο Δελτίο Τύπου του ΕΟΔΥ, για να φανεί καθαρά ο γκεμπελισμός της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Στατιστικό Δελτίο 1ης ΥΠΕ (18.07.2022)












Εβδομαδιαίο Δελτίο Τύπου ΕΟΔΥ (11-17.07.2022)




























Πηγή: eksegersi.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια