Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οικονόμου για Ανδρούλακη: Η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί λογισμικά παρακολούθησης


«Βροχή» ερωτήσεων για την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη περί παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου μέσω το παράνομου λογισμικού Predator, δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.


Από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε καθαρά, είπε ο κ. Οικονόμου και υπενθύμισε την προηγούμενη δήλωσή του στην οποία έλεγε πως επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση και να συγκροτηθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, συμπλήρωσε ακόμα.


«Η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί τέτοια λογισμικά», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.


«Επιδιώκουμε, απαιτούμε, και θα συνδράμουμε έτσι ώστε η έρευνα που διεξάγεται να καταλήξει σε συμπεράσματα», τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση εργάζεται και θα εξακολουθεί να εργάζεται για τα καλύτερα αποτελέσματα».


Όλα τα υπόλοιπα είναι συκοφαντίες και υπονοούμενα. Η διάσταση του προβλήματος είναι παγκόσμια και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που θέλουν να υπονοήσουν ορισμένοι, σημείωσε δίνοντας παράλληλα παραδείγματα ευρωπαίων αξιωματούχων παρόμοιας φύσης.


Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στην αρχή της ενημέρωσης ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα η οποία όπως είπε υπήρξε παραγωγική. Όπως είπε, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής για την πόλη και οι πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν μείζονα προβλήματα.


Μια συνάντηση στην οποία αναδείχθηκε το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία τρία χρόνια, είπε.


Η κυβέρνηση επενδύει στην ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, συμπλήρωσε.


Πυρκαγιές
Η εικόνα είναι πολύ πιο βελτιωμένη σήμερα από ότι τις προηγούμενες μέρες. Η μάχη συνεχίζεται σε ολα τα ενεργά μέτωπα, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τις πυρκαγιές, προσθέτοντας πως εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, αυτές οφείλονται και στην ανθρώπινη αμέλεια, αλλά και από εγκληματικές εμπρηστικές ενέργειες.


Κατά μέσο όρο καταγράφηκαν παραπάνω απο 50 πυρκαγιές την ημέρα. Οι περισσότερες δεν έγιναν καν γνωστές γιατί αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Φέτος έχουμε περισσότερους πυροσβέστες και περισσότερα πτητικά μέσα.


Στη συνέχεια είπε ότι υπάρχει ένα νέο μοντέλο συντονισμού, καθώς όλοι δρουν κάτω από ένα ενιαίο κέντρο. Η κατάσταση δείχνει να είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Οι πυρκαγιές δεν προσφέρονται για κομπασμούς, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας.


Ενεργειακή κρίση
Η κυβέρνηση συνεχίζει τις στοχευμένες προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο και ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή κρίση. Αναφέρθηκε στις επιδοτήσεις στο λογαριασμό των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που θα γίνουν τον Αύγουστο.


Καταργούνται τα ψιλά γράμματα και όλοι οι πάροχοι υποχρεούνται να ενημερώνουν εξαρχής για τις χρεώσεις τους.


Ορίζεται πλαφόν 5 ευρώ για τα πάγια τέλη που χρεώνουν οι επενδυτές ρεύματος.


Το μέγεθος της εξωγενούς επίθεσης που δέχεται η Ευρώπη καθιστά μονόδρομο την ευρωπαική απάντηση, σημείωσε και αναφέρθηκε στην επιστολή του κ. Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λαιεν.


Αναφερόμενος στην απόφαση του συμβουλίου υπουργών Ενέργειας, είπε πως ο υπολογισμός μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου θα γίνεται με βάσει την περσινή κατανάλωση και όχι την πενταετία, όπως ισχύει για την υπόλοιπη ΕΕ.


Κατόπιν αναφέρθηκε στις τρεις παρεμβάσεις της κυβέρνησης με ουσιαστικό αποτύπωμα στον πολίτη. Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, είπε και ανέφερε τις εξής περιπτώσεις:


1 Το govgr.wallet για τις ψηφιακές ταυτότητες και άδειες οδήγησης.


2 Τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του αριθμού 1555 του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα ασφαλιστικά. Ο αριθμός αντικατέστησε 7 διαφορετικά τηλεφωνικά κέντρα.


3 Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη, το οποίο συνέβη για πρώτη φορά φέτος.


Ταμείο Ανάκαμψης
Ο κ. Τσίπρας διασπείρει μια σειρά από ψέματα. Το Ταμείο Ανάκαμψης διακρίνεται από πλήρη διαφάνεια. Αντί για κυνήγι μαγισσών, να μας ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δικό του σχέδιο, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: cnn.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια