Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στον Άρειο Πάγο ο Ν. Ανδρουλάκης - Κατήγγειλε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του


Απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του καταγγέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής προσήλθε το πρωί της Τρίτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα. 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, εξερχόμενος από το γραφείο του Εισαγγελέα, εξήγησε πως κατέθεσε μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς στο κινητό του εντοπίστηκε η παρουσία συνδέσμου που σχετίζεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator. Υπογράμμισε δε πως η διαφάνεια είναι απαιτούμενο στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας. 

Γ. Οικονόμου: Να διερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη η υπόθεση

«Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη -σχετικά με την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου, τον Σεπτέμβριο του 2021, από κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης- επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

»Παράλληλα, κάθε αρμόδια αρχή της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να συνδράμει, με την τεχνογνωσία της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τη διερεύνηση και διαλεύκανση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Ανδρουλάκη, τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.



Πηγή: naftemporiki.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια