Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σκληροί και... καλοντυμένοι απατεώνες στον ΕΟΠΠΥ: Πώς απειλούσαν τους γιατρούς για να "γράφουν" ναρκωτικά χάπια

Οι 4 εμπλεκόμενοι, προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων, μέσω υφαρπαχθέντων ιατρικών συνταγών, ενώ παράλληλα προέβαιναν στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων ασφαλισμένων.





Οι… καλοντυμένοι δήθεν εκπρόσωποι ιδρυμάτων απεξάρτησης τοξικομανών, ΑΜΕΑ ή αναπήρων, ήταν οι σκληροί απατεώνες του ΕΟΠΥΥ, που απειλούσαν γιατρούς και τις οικογένειές τους για να εκδώσουν συνταγές αγοράς ναρκωτικών χαπιών.





Τρεις γιατροί απειλήθηκαν δια ζώσης από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ότι θα τους καταστρέψουν επαγγελματικά αν δεν εκδώσουν τις συνταγές, ενώ άλλους τους απειλούσαν τηλεφωνικά ότι θα σκοτώσουν τους ίδιους και τα παιδιά τους. Με αυτόν τον τρόπο και με κλεμμένα ΑΜΚΑ είχαν εκδώσει εκατοντάδες συνταγές χορήγησης ναρκωτικών χαπιών, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν αδρά στις πιάτσες των τοξικοεξαρτημένων.


Από επιβάτη του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα έκλεψαν την τσάντα του και έγιναν κάτοχοι των ΑΜΚΑ μελών της οικογένειάς τους. Τις επόμενες δύο ημέρες πήγαν σε τρεις γιατρούς και συνταγογράφησαν ναρκωτικά χάπια για όλη την οικογένεια!



Τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συνέλαβαν έναν 41χρονο που είχε απασχολήσει για ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις και ναρκωτικά. Αναζητούν έναν 44χρονο, που και αυτός έχει απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί επιταγών. Συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση μιας γυναίκας συνεργού και ενός άνδρας που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στους γιατρούς.


Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν την μεγάλη διακλάδωση της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι από τον Απρίλιο του 2021, οι τουλάχιστον τέσσερις εμπλεκόμενοι, προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων, μέσω υφαρπαχθέντων ιατρικών συνταγών, ενώ για την έκδοση των συνταγών προέβαιναν στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων ασφαλισμένων.

Έπειτα προσέγγιζαν με δόλιο ή απειλητικό τρόπο τους γιατρούς για τη συνταγογράφηση, είτε παραπλανώντας τους ως προς την πραγματική τους ταυτότητα, είτε προσποιούμενοι υπαλλήλους ιδρυμάτων, πετυχαίνοντας έτσι την έκδοση ψευδών ιατρικών συνταγών και την εξαπάτηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που κατέβαλε αποζημίωση για την εκτέλεσή τους.

Με την μέθοδο αυτή η οργάνωση πέτυχε την έκδοση τουλάχιστον 74 ψευδών ιατρικών συνταγών ναρκωτικών σκευασμάτων, από 9 διαφορετικούς ιατρούς, χρησιμοποιώντας τους ΑΜΚΑ 23 ασφαλισμένων, εν αγνοία τους, που αντιστοιχούν σε 5.520 ναρκωτικά δισκία.

Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια