Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκλογές: Στο τραπέζι η αλλαγή του εκλογικού νόμου για εξασφάλιση αυτοδυναμίας




Για τις σκέψεις του πρωθυπουργού γύρω από τις εκλογές και τα ενδεχόμενα που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο μίλησε στο LIVE NEWS η Χριστίνα Κοραή.


Η έμπειρη πολιτική συντάκτρια υπογράμμισε ότι οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Αυτό που επαναλάμβανε σε όλους τους συνομιλητές του ήταν ότι θα παίξει το θεσμικό του χαρτί και θα ολοκληρώσει τη θητεία του» σημείωσε η Χριστίνα Κοραή για τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι άφησε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανοιχτό σε δύο μόνο συνεντεύξεις του.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, η τελική απόφαση έχει παρθεί, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ολοκληρώνει τη θητεία του και τις εκλογές να γίνονται το 2023.



Ανασχηματισμός και αλλαγή εκλογικού νόμου

Όπως ανέφερε η ίδια, πέρα από το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας για μια ακόμα φορά ότι η απλή αναλογική αποτελεί «βόμβα στη σταθερότητα της χώρας».

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η εισήγηση θα είναι για επιστροφή στον εκλογικό νόμο που ίσχυε μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές και στον οποίο υπάρχει το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.



Τα «όπλα» του Μητσοτάκη

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει κάποιες παρεμβάσεις με τις οποίες θα μπορέσει να μετριάσει το πολιτικό κόστος από τα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα, αλλά και όσα έρχονται μέσα στο χειμώνα.

Συγκεκριμένα, εξετάζει:το τέλος της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους,
αύξηση των συντάξεων 5% – 6%,
αύξηση του κατώτατου μισθού ακόμη και στα 751€,
πληρωμή των αναδρομικών των περικοπών επικουρικών συντάξεων και δώρων


Πηγή:









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια