Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νεοναζιστικά τερτίπια για να πετύχουν αναβολή της δίκης


Δεν είναι μόνο ο… θεόπνευστος φιρερίσκος Μιχαλολιάκος που πασχίζει να αναβληθεί η δίκη των νεοναζιστών στο δεύτερο βαθμό. Ο Λαγός, που παρεμβαίνει μετά τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου με δεκάλεπτα βίντεο και ξιφουλκεί ενάντια στην αναβολή της δίκης, καθώς και οι δύο δικηγόροι του, μέσα στο δικαστήριο δεν ψέλλισαν ούτε λέξη ενάντια στο αίτημα του Μιχαλολιάκου για αναβολή της δίκης.

Εγινε σαφές πως και αυτός επιζητεί αναβολή της δίκης, προσδοκώντας ότι από τη νέα κλήρωση για τη σύνθεση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας μπορεί να βρεθεί μια σύνθεση που θα διάκειται ευνοϊκά προς τους εγκληματίες που στελεχώνουν τις τρεις νεοναζιστικές φράξιες (ΧΑ, ΕΛΑΣΥΝ και Ελληνες για την πατρίδα).

Ούτε οι συνήγοροι υπεράσπισης των άλλων πέντε ηγετικών στελεχών (Κασιδιάρη, Παππά, Γερμενή, Ματθαιόπουλου και Παναγιώταρου), που μαζί με τους Μιχαλολιάκο και Λαγό καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ψέλλισαν το παραμικρό ενάντια στο αίτημα του Μιχαλολιάκου για αναβολή της δίκης. Ακόμη και τώρα δεν τολμούν να εναντιωθούν στον Αρχηγό.

Και οι συνήγοροι των υπόλοιπων νεοναζιστών δεν διαφοροποιήθηκαν από το αίτημα που υπέβαλε ο «άγγελος» (και όχι συνήγορος) Παπαδέλης, που «αλωνίζει» μέσα στο δικαστήριο παραβιάζοντας κατάφορα τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δεν είναι μόνο ο Κασιδιάρης που εφαρμόζει την τακτική του Γκέμπελς. Το ίδιο κάνει και ο συνήγορος Παπαδέλης ο οποίος επανυπέβαλε το αίτημα του φίρερ, προσκομίζοντας στο δικαστήριο γνωμάτευση των γιατρών που τον κουράρουν στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης των Αγίων Αναργύρων, την οποία διάβασε η πρόεδρος του δικαστηρίου Σοφία Πανουτσακοπούλου. Ο «άγγελος» Παπαδέλης, που δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην ακροαματική διαδικασία, μετά από την ανάγνωση της ιατρικής γνωμάτευσης ανέλυσε για 4:18 τους λόγους για τους οποίους πρέπει το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα του Μιχαλολιάκου!

Οι συντάξαντες τη γνωμάτευση γιατροί επισημαίνουν δύο φορές: «Κατά την παραμονή στην κλινική μας παρουσίασε καλό επίπεδο συνείδησης». «Με την παρούσα κατάσταση παρουσιάζει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας». O Παπαδέλης, όμως, κάνοντας το μαύρο άσπρο, κατά την προσφιλή μέθοδο του Γκέμπελς, ισχυρίστηκε ότι ο Μιχαλολιάκος καλά-καλά δεν τον αναγνώρισε και ότι δεν είναι σε θέση να συνεργαστεί μαζί του για να οργανωθεί σωστά η παρέμβασή του σε αυτή τη δίκη!

Ο συνήγορος Παπαδέλης, που συνεχίζει να εμφανίζεται σαν άγγελος, ενώ του είναι πολύ εύκολο να πάρει εξουσιοδότηση από τον Μιχαλολιάκο, καθώς αυτός «παρουσιάζει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας», ισχυρίζεται ότι ο ίδιος μαζί με τον Μιχαλολιάκο θα συνδιαμορφώσουν την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί στο δικαστήριο. Αυτός ο ισχυρισμός, όμως, δεν είναι αληθής. Γιατί στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τη γραμμή, όχι μόνο για τον Μιχαλολιάκο, αλλά για όλους τους κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης, τη χάραζε ο αδελφός του φιρερίσκου Π. Μιχαλόλιας, με στενούς συνεργάτες τους γιους του Γεώργιο και Νίκο Μιχαλόλια, επίσης συνηγόρους υπεράσπισης.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Τη γραμμή τη χαράζει ο Π. Μιχαλόλιας και όχι ο «άγγελος» Παπαδέλης. Στην πορεία της δίκης θα φανεί και πόσοι άλλοι από τους νεοναζιστές εγκληματίες αποδέχονται τη γραμμή που χαράζουν τα αδέλφια Ν. Μιχαλολιάκος και Π. Μιχαλόλιας.

Το δικαστήριο και η πρόεδρός του οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να εφαρμόζουν αυστηρά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να μην ξεχνούν -όπως εύστοχα παρατήρησε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας Θ. Καμπαγιάννης- ότι ο άγγελος, πέρα από την αγγελία, δεν ακούγεται και κυρίως να μην ξεχνούν ότι χειρίζονται μια πολύ σοβαρή υπόθεση για την οποία το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας εξέδωσε την ιστορική απόφαση 2644/2020, μια απόφαση δομημένη άρτια νομικά.

ΥΓ. Ο «άγγελος» Παπαδέλης δείχνει αυτό το πάθος στην υπεράσπιση του Μιχαλιολιάκου και εξυψώνει δυσανάλογα το ρόλο του σε αυτή τη δίκη προφανώς γιατί ο τελευταίος αναγνώρισε την προσφορά του και τον διόρισε και επιστημονικό συνεργάτη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ (όσο αυτή ήταν στη Βουλή). Να θυμάται, όμως, ότι το δικαστήριο λειτουργεί με βάση τον ΚΠΔ, όπως όλα τα δικαστήρια, και να τον εφαρμόζει αυστηρά και με θρησκευτική ευλάβεια! Να θυμάται, τέλος, ότι ο εντολέας του δεν θα μπορέσει να αποφύγει και νέα δίωξη, για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και όχι μόνο.

Γεράσιμος Λιόντος


Πηγή: eksegersi.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια