Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιάννης Μιχαηλίδης: Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Κώστα Τσιάρα




Τα μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης, διαμαρτυρόμενα για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης του Μιχαηλίδη.

Έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα βρέθηκαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», διαμαρτυρόμενα για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστού και ως «Τοξοβόλου του Συντάγματος», ο οποίος εδώ και μέρες έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας.

Τα συγκεντρωμένα μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης, ζητώντας να γίνει άμεσα αποδεκτό το αίτημα αποφυλάκισης.




«Ο υπουργός δικαιοσύνης Τσιάρας και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν πάνω τους το βάρος για την υγεία και τη ζωή ενός κρατούμενου. Ο χρόνος για λόγια έχει τελειώσει», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο, ανεβάζοντας και την σχετική φωτογραφία.
Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στη συγκέντρωση για τον Μιχαηλίδη

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας για τον απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, το αίτημα αποφυλάκισης του οποίου απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, την ώρα που η υγεία του αναρχικού κρατούμενου έχει παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση.

Ομάδων διαδηλωτών ήρθε σε σύγκρουση με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες προχώρησαν σε ρίψη χημικών και δακρυγόνων, ενώ «επιστρατεύτηκε» και η αύρα προκειμένου να διαλυθεί η πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως δεν λείπουν οι καταγγελίες για απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, καθώς και σε μερίδα διαδηλωτών.


Πηγή: www.in.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια