Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Στρατηγός Γιάννης Κατσιαμάκας υποψήφιος με το Βελόπουλο: «Στόχος η έδρα στην Εύβοια – Κάθε ψήφος σας μετράει για να μπορέσει η αλλαγή στην πολιτική σκηνή να φέρει αλλαγές και στο Νομό μας »


Συνέντευξη στην Έφη Ντίνη

Σε ένα δυνατό χαρτί, πετυχημένο επαγγελματικά και ιδιαίτερα αγαπητό σε όσους τον γνωρίζουν στηρίζεται για να βγάλει έδρα στην Εύβοια, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Στο πρόσωπο του Στρατηγού, επίτιμου μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Γιάννη Κατσιαμάκα φαίνεται πως έχει επενδύσει πολλά στην Εύβοια. Ο κ. Κατσιαμάκας μίλησε για την κάθοδό του στις βουλευτικές εκλογές στην Εύβοια, με το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, μετά από διαβεβαίωση που έχει από τον ίδιο τον Πρόεδρο από τον οποίο βέβαια αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση, λίγο πριν προκηρυχθούν ή με την προκήρυξη εκλογών, όποτε και αν γίνουν, στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στην εκπομπή «τάδε έφη», στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM, στις 31 Μαΐου 2022, με αφορμή την πιο πρόσφατη επίσκεψη στην Εύβοια, του κ. Βελόπουλου.

Έχω την χαρά και την τιμή να σας γνωρίζω χρόνια. Γνωρίζω βήμα βήμα, έτσι τις επαγγελματικές σας επιτυχίες, σας έχουμε δει και στην κα Νικολούλη, να πω, σε πολύ σημαντικά θέματα, όπου έχετε κάνει παρεμβάσεις. Δεν είναι τυχαία βέβαια η παρουσία σας σε μια τόσο σοβαρή εκπομπή, γιατί για μένα είναι πάρα πολύ σοβαρή η εκπομπή της Αγγελικής της Νικολούλη, και όταν άνθρωποι Ευβοιώτες, έτσι τιμούν με την παρουσία τους και καταθέτουν την εμπειρία τους σε πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν την κοινωνία, νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουνε πετύχει και το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής τους και να προχωρήσουνε ένα βήμα παρακάτω όπως είναι το δικό σας τώρα, στη πολιτική . Σωστά;

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ καταρχήν και για τα καλά σας λόγια και κατά δεύτερον για την πρόσκληση και θα πρέπει με τη σειρά μου και εγώ να σας συγχαρώ, γιατί όλα αυτά τα χρόνια παρέχετε έγκυρη, αντικειμενική και κυρίως σουρεαλιστική ενημέρωση από τον σταθμό σας, κάτι που πρέπει να το ομολογήσουμε ότι δεν είναι στις μέρες μας εύκολο να το κάνει κάποιος

Θέλω λίγο να σταθούμε στην επίσκεψη του κυρίου Βελόπουλου, την Παρασκευή στην Εύβοια. Το πρωί έτσι ήσαστε και σεις μαζί του στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, και στη συνέχεια μίλησε έτσι, στους συντρόφους, θα μου επιτραπεί η έκφραση, στο Θέατρο Παπαδημητρίου το απόγευμα της Παρασκευής. Ποια τα συμπεράσματα;

Ακριβώς όπως τα λέτε. Επισκέφτηκε το πρωί, την ημέρα της μνήμης του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου, που τον είχαν προσκαλέσει και τίμησε με την παρουσία του τη θρησκευτική αυτή γιορτή μας, γιατί ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος είναι προστάτης όχι μόνο της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας, αλλά για όλο τον κόσμο.

Το απόγευμα όπως είπατε και εσείς έγινε μια φιλική συγκέντρωση των φίλων της Ελληνικής Λύσης, στο θέατρο Παπαδημητρίου, όπου ο πρόεδρος ανέλυσε εκεί το πρόγραμμα του κόμματος, και γενικότερα όλα τα τρέχοντα ζητήματα και τις πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Υπάρχουν 22 προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για την οικονομία σωστά ; Είναι και το θέλγητρο αυτό για τους περισσότερους που θα θέλανε να ακούσουνε έτσι και να ενημερωθούν. Έρχεται με προτάσεις σε όλους τους τομείς…

Η Ελληνική Λύση είναι, μπορώ να πω το μόνο κόμμα στην Ελληνική βουλή που παρότι το βραχνό βίο της τα τρία τελευταία χρόνια, έχει παρουσία. Έχει καταθέσει προτάσεις για όλα τα θέματα. Ένας λόγος που επέλεξα να πολιτευτώ με το κόμμα αυτό είναι και αυτός.

Έχει προτάσεις όπως είπατε για την οικονομία, για την ενέργεια, για την ακρίβεια που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, ο πρόεδρος της σε όσα έχει πει δικαιώθηκε, θα πω δυστυχώς, γιατί έπεσε μέσα σε όλα όσα είπε. Όπως βλέπετε, είχε προτείνει στη κυβέρνηση να γίνει η προαγορά των συμβολαίων πετρελαίου και φυσικού αερίου όταν η τιμή του ήταν στα 25 δολάρια το βαρέλι.

Αυτή τη στιγμή παραδείγματος χάρη , αν έχουνε κάνει αγορές 1 δισεκατομμυρίου ευρώ πετρελαίου και 1 δισεκατομμυρίου ευρώ φυσικού αερίου με την τιμή που έχει σήμερα, θα είχε κέρδος η Ελλάδα 10 δις. Δεν εισακούστηκε, όπως επίσης με την ενέργεια, που ζήτησε να μην κλείσουν τα εργοστάσια με τους λιγνίτες, και δεν είναι αυτό το πρόβλημα που λέει η κυβέρνηση ότι η τιμή του ρεύματος εκτοξεύτηκε λόγω της τιμής του φυσικού αερίου. Θυμόμαστε όλοι ότι και η βενζίνη και το πετρέλαιο και η θέρμανση, τα καύσιμα γενικότερα τα παίρνουν από τον Αύγουστο, που δεν υπήρχε πόλεμος.

Θα σταθώ, είπατε υπάρχουν προτάσεις και ο κόσμος έχει ανάγκη, όχι από προτάσεις , από ρεαλιστικές προτάσεις. Εσείς τεκμηριώσατε ως ένα βαθμό νομίζω, έτσι από τα λεγόμενα σας, ότι έχει βγει αληθινός ο κύριος Βελόπουλος σε αρκετά θέματα. Πως είδε ο κόσμος την Παρασκευή, εδώ στην Εύβοια την επίσκεψη του κ. Βελόπουλου, ποια ήταν τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί που έθεσαν και ήσασταν και σεις παρόν γιατί ως υποψήφιος έτσι με τον Βελόπουλο, θα είστε και ο άνθρωπος ο οποίος θα ασχοληθείτε πάρα πολύ με τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια το νομό έτσι και τους ανθρώπους τους οποίους ζουν και δραστηριοποιούνται στην Εύβοια.

Ένας λόγος ο οποίος κατεβαίνω είναι, ό,τι θεωρώ ως με φυσική συνέχεια θα το πω αυτά από την 25ετη συνδικαλιστική μου πορεία στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και των αξιωματικών, την ενασχόληση μου με την κεντρική πολιτική σκηνή, γιατί η Εύβοια είναι ένας νομός παραμελημένος. Ένας νομός που στο χάρτη υπάρχει μόνο στα γράμματα και καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της. Σας άκουσα χθες που είχατε τον κύριο Κελαϊδιτη τον Αντιπεριφεριάρχη καλεσμένο, και οποίος εξήγησε ότι έχουν δρομολογηθεί να γίνουν κάποια έργα. Εν πάση περιπτώση και του είπατε το μόνο μεγάλο έργο που έχει γίνει είναι η γέφυρα της Χαλκίδος.

Ναι δεν θυμάμαι από τότε άλλο έργο. Άλλο έργο υποδομής. Θυμάστε εσείς κάτι που μου έχει ξεφύγει ;

Ακριβώς. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Τώρα σκέφτηκαν μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές ότι πρέπει γίνει να επιτέλους να γίνει αυτός ο Βόρειος οδικός άξονας για να πάρει μια ανάπτυξη η βόρεια Εύβοια. Τώρα φιλοτιμηθήκαν. Τώρα το θυμήθηκαν. Εδώ δεν υπάρχουν υποδομές στην υγεία.

Το έργο στη Β. Εύβοια, υποτίθεται πως ξεκλειδώνει κλειδιά για έργα υποδομής και σε άλλες περιοχές. Και για το Νότο και τον υπόλοιπο Νομό. Λιμάνι Κύμης…

Στην Κύμη, και με ένα δρόμο ο οποίος υποτίθεται και αυτός έχει δρομολογηθεί να γίνει, Αλιβέρι- Κύμη. Όλα είναι έργα που εξαγγέλλονται και ποτέ δεν υλοποιούνται. Θέλετε θα μου πείτε πότε έχει εξαγγελθεί αυτή η περίφημη παράκαμψη της Χαλκίδας; Εγώ νομίζω αν δεν κάνω λάθος 3- 4 φορές το 2008 και το 2009 και κάπου σκοντάφτει. Είμαστε στις μελέτες. Δρομολογημένο έργο στη πράξη δεν έχει υπάρξει κανένα. Εδώ μια γέφυρα έπεσε στις Γίδες που ενώνει την Ιστιαία με την κεντρική Εύβοια και 4 χρόνια έχουν περάσει, τρεισήμισι και ακόμη και ακόμη τώρα , τελειώνει. Μια απλή γέφυρα. Φανταστείτε ένα μεγάλο έργο υποδομής, όπως αυτό που αναφέρατε ότι πρέπει να γίνει που θα πρέπει να υπάρξουν και σχέδια και μελέτες και πλειστηριασμοί και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να βρεθεί χρηματοδότηση.

Σίγουρα ο νόμος πάσχει…

Με την ευκαιρία αυτή και με την αφορμή , την ομιλία του κυρίου Βελόπουλου, δεν ξέρω, αλλά πέρασε στα ψιλά, κάτι που είπε οτι η Χαλκίδα αν υπάρξει αξιοποίηση των νερών του Πορθμού το Ευρίπου, του ρεύματος αυτού, μπορεί να έχει εξοικονόμηση το 25% των νοικοκυριών της Χαλκίδας να έχει δωρεάν ρεύμα. Και αυτό έχει γίνει προμελέτη από τον κ. Χριστοδουλίδη ο οποίο είναι υπεύθυνος Ενεργειακός Σύμβουλος του προέδρου.

Θα έπρεπε νομίζω να γίνει μια σχετική ημερίδα και να ενημερωθεί ο κόσμος έτσι πάνω σ αυτή την πρόταση, έτσι όπως έρχεται και πως θα μπορούσε να γίνει όλο αυτό. Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό;

Όταν θα είναι έτοιμο το σχέδιο θα γίνει παρουσίαση. Θέλει μια προμελέτη. Μου εξήγησε ο άνθρωπος. Δεν είπε ότι δεν έχω ετοιμάσει όλο το σχέδιο, το οποίο μπορούμε να παρουσιάσουμε. Ομως αυτό που προκύπτει είναι ότι αυτή τη στιγμή, με αυτά τα δεδομένα που έχουμε , μπορεί να υπάρξει αυτή, πως το είπα, το ανέφερα, η δωρεάν εξοικονόμηση ρεύματος στο 25% των νοικοκυριών της Χαλκίδος, όπως ειπώθηκε. Και αυτό, μετά από πρόταση δική μου, στον ίδιο άνθρωπο , στον κύριο Χριστοδουλίδη.

Ζήτησα να κάνει πάλι μια μελέτη για τα ιαματικά νερά της Αιδηψού προκειμένου να γίνει ή αξιοποίηση τους και να παρέχεται δωρεάν θέρμανση σε ότι ευρύτερο πεδίο υπάρχει στη περιοχή. Δηλαδή, τα νερά αυτά να αξιοποιηθούν και να μην πάνε χαμένα, χύνοντας τα στη θάλασσα , όπως γίνεται τώρα.

Είναι προτάσεις όλες αυτές. Φαντάζομαι, εγώ αυτό που μου αρέσει σε εσάς και τολμώ να πω και νομίζω, ότι αρέσει και στο κόσμο, είναι ότι τουλάχιστον για κάποια θέματα, πολύ σημαντικά , αναφέρατε και τη Χαλκίδα και το Βορρά , και πως έχετε και για όλο το νομό να παρουσιάσετε προτάσεις. Έρχεστε με μια συγκεκριμένη πρόταση και φαντάζομαι υλοποιήσιμη , έτσι όπως μου το θέτετε ότι οι ειδικοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα την αναπτύξουν έτσι και εργάζονται προς αυτές τις κατευθύνσεις και νομίζω ότι ο κόσμος πλέον έχει κουραστεί, είναι αυτό που σας είπα λίγο πριν , θέλει λύσεις υλοποιήσιμες , άμεσες, ακόμη και αν μας πούνε και από που θα χρηματοδοτηθούνε.

Ο κόσμος έχει χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις.Θέλει στη πράξη, έργα και πράξεις και όχι να τον θυμόμαστε κάθε φορά προεκλογικά και να τον ξαναθυμόμαστε στις επόμενες εκλογές, μετά από 3,4 χρόνια.

Εσείς, τι προτεραιότητες θα βάλετε για το νομό ;

Εγώ εκείνο που έχω μάθει μέχρι τώρα στη ζωή μου και από την ενασχόλησή μου με τα συνδικαλιστικά δρώμενα της αστυνομίας επί 25 χρόνια , όπου υπηρέτησα σε διάφορες θέσεις με αποκορύφωμα αυτή του προέδρου της ομοσπονδίας, τα τελευταία 7 χρόνια, είναι να μάχομαι. Να αγωνίζομαι για το κοινό καλό , να διεκδικώ, να πιέζω προκειμένου να πετύχω αυτό που από μένα περιμένουν. Αυτοί που θα με τιμήσουν με την ψήφο τους, και θα αγωνιστώ ειδικά για την Εύβοια που αγαπώ. Όπως ξέρετε, όπως όλοι οι Ευβοιώτες έχουμε έναν έρωτα με το νησί μας. Να καταφέρουμε να έχει τελικά αυτό που της αξίζει. Και να γίνει από κομπάρσος που είναι σήμερα, πρωταγωνιστής.

Εγώ περιμένω, περιμένω ας πούμε να υλοποιηθούν κάποιες προτάσεις από αυτές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός όταν επισκέφτηκε την Ιστιαία στα καμένα, ήρθε και έφυγε από το φέρι μπόουτ, σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον με καθαρά κομματικά στελέχη της κυβέρνησης, αυτοχειροκροτήθηκαν , αυτοθαυμάστηκαν, μίλησαν για θεόσταλτους για αξιολάτρευτους και στο τέλος, μείνανε στα λόγια. Προχτές, είχα μια συζήτηση με δύο παιδιά που δουλεύουν στο ΕΚΑΒ της Ιστιαίας, που υποτίθεται ότι θα ενισχύονταν με καινούργια αυτοκίνητα.

Τώρα έχετε ακουμπήσει την «αχίλλειον πτέρναν» μου με το ΕΚΑΒ. Για πείτε μας…

Δύο αυτοκίνητα σαράβαλα, εκ των οποίων το ένα εκτός λειτουργίας, που είναι ο αξονικός τομογράφος που θα είχανε στο Μαντούδι και στην Ιστιαία για το τεχνικό νεφρό να γίνεται αιμοκάθαρση προκειμένου να μην πεθαίνουν άνθρωποι όταν κλείνει ο Άγιος.

Αυτά είναι, μερικά από αυτά που λέτε για την Ιστιαία, το ότι αναμένουμε εδώ και εννιά μήνες τη στελέχωση του σταθμού ΕΚΑΒ, στη Δάφνη. Έχουμε χώρο , έχουμε τα πάντα στη Λίμνη αλλά δεν έχομε προσωπικό να το επανδρώσουμε; Δεν μπορούμε να βγάλουμε μια προκήρυξη για τρία άτομα;

Ο θεός να φυλάξει όπως λέτε αν έχουν έκτακτα περιστατικά να δούμε αυτά πως θα αντιμετωπιστούν με το υπάρχων σύστημα υγείας. Αυτή την στιγμή είναι υπό διάλυση και υπό κατάρρευσης.

Εγώ το συζήτησα με τον κύριο Μπένο αυτό το θέμα. Μου είπε ότι θα το έπαιρνε στη πλάτη του, το έχω υποσχεθεί στο δήμαρχο και στους Βορειοευβοιώτες που με παρακολουθούν ανελλιπώς, πρέπει να σας πω, ότι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Καλώς να ορίσει στη Βορ. Εύβοια ο κύριος Μπένος , έχει έρθει επανειλημμένως. Αλλά πάει και έρχεται , φορώντας μόνο το σακί του και προτάσεις επί χάρτου, υλοποιήσεις τίποτα . Πήγε τις προάλλες στο Δημοτικό σχολείο Ωραιών και είπε στους γονείς , ότι εκεί το σχολείο υποβαθμίζεται με την κατάργηση των θέσεων από δασκάλους και γίνονται μονοθέσια. Έχετε δίκιο τους είπε και θα κοιτάξω να δω τι μπορεί να γίνει.

Όχι, δεν μπορεί να κάνει κάτι εδώ. Τώρα θα μου επιτρέψετε γιατί είχα τον κ. Δάσκο, την περασμένη εβδομάδα, και μιλήσαμε για αυτά τα θέματα. Αν θέλετε ανοιχτά σχολεία , φροντίστε να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Για να μην υποβαθμίζονται.

Υποτίθεται ότι λόγω το ότι είναι πυρόπληκτες οι περιοχές θα υπήρχε μία εξαίρεση ως εφαρμογή κάποιων διατάξεων του νόμου.

Θεωρώ ότι έχω έναν άνθρωπο απέναντί μου , ο οποίος έχετε μία κατάρτιση, έχετε μία εμπειρία. Εάν είσαστε επιχειρηματίας, θα μπορούσατε να κρατήσετε ανοιχτή μια επιχείρηση που δεν έχει δουλειά; Έτσι θα πρέπει να βλέπετε και το κράτος. Έτσι βλέπει κι αυτό, τα σχολεία, από τη στιγμή που πληρώνει λειτουργικά έξοδα σε σχολεία με 2 παιδιά…

Όλα τα θέλουμε προκειμένου να μείνει ο κόσμος στο χωριό , γιατί μετά απο αυτή την καταστροφή που έχει υπάρξει στα χωριά..

Σαφέστατα. Να δοθούν κίνητρα

Θα πρέπει και το κράτος να βοηθήσει.

Να δοθούν κίνητρα. Εγώ δε θα πω το αντίθετο. Αλλά το να κρατήσουμε ανοιχτό ένα σχολείο με τρία παιδιά, δεν γίνεται. Το αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτό. Εντάξει να μου πεις. Αν γίνει εξαίρεση για τη Βόρεια Εύβοια, να ξέρετε ότι θα ξεσηκωθούν και όλοι οι υπόλοιποι.

Εν πάση περίπτωση, το υποσχεθήκανε, έπρεπε και να το πράξουν. Το ξέρω. Δεν έχω αμφιβολία επ’ αυτού. Είπαν ότι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι που έχουν καταθέσει και αναμένουν την σύνταξη τους, η οποία υποτίθεται θα έβγαινε σε τρεις μήνες, σύμφωνα με το Βρούτση θα πάταγες το κουμπί και θα έβγαινε η σύνταξη. Τώρα με το Χατζηδάκη θα βγει σε 3 μήνες αλλά εκκρεμούν συντάξεις 4 και 5 ετών επίσης.

Τους έχουν βάλει τους ανθρώπους να κάνουν αίτηση κατά προτεραιότητα χορήγησης της σύνταξης λόγω το ότι κατάγονται από πυρόπληκτες περιοχές. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε μία αίτηση κατ’ εξαίρεση. Γι΄αυτό σας λέω ότι δεν θέλω να κοροϊδεύουνε τον κόσμο και τους συμπολίτες μας . Είναι κρίμα!!! Έχουν υποστεί οι άνθρωποι, έχουν τα βάσανά τους , έχουν τα προβλήματα τους τουλάχιστον να μην τους κοροϊδεύουμε.

Το χρονοδιάγραμμα τελειώνει. Σε δύο μήνες τρεις , κλείνουμε ένα χρόνο από τ ην φονική πυρκαγιά από την καταστροφική πυρκαγιά. Σαφέστατα είμαι χαρούμενη γιατί δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, όμως η καρδιά μου πραγματικά ράγισε όταν ανέβηκα στη Β. Εύβοια ,μετά την πυρκαγιά , πραγματικά σας το λέω έκλαιγα στη διαδρομή, βλέποντας τη καταστροφή

Όποιος ήξερε όπως εσείς το περιβάλλον και το τοπίο όπως ήταν πριν Και κάνει μια σύγκριση με αυτό που υπάρχει σήμερα. Και βλέπω την υποκρισία να περισσεύει σε κάποια θέματα όπως τις προάλλες είχατε δει ο υπουργός να τουιτάρει γιατί ένας απερίσκεπτός εκεί κλώτσησε ένα γατάκι στην θάλασσα και στη συνέχεια βρήκανε ένα άλλο του βίντεο με δυο παιδιά που είναι μία κότα. Και τους έπιασε ξαφνικά η ευαισθησία για τα ζώα και για το βασανισμό ζώων . Εγώ δε λέω, βεβαίως να εφαρμόζεται ο νόμος, όμως εκεί που κάηκαν χιλιάδες άγρια ζώα, καταστράφηκε όλη ή πανίδα ης περιοχής , καταστράφηκαν αιγοπρόβατα και μελίσσια χιλιάδες, που είναι η ευαισθησία τους;

Ο κ. Κεδίκογλου έχει ανακοινώσει και την σύσταση μελισσοκομικού πάρκου. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες;

Το μελισσοκομικό πάρκο, μελισσοκομικό δάσος…Εντάξει όλα καλά στα χαρτιά. Πάρκο αγωγής για τους μαθητές; Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από αυτά.

Μιλήστε και σεις γιατί κι εγώ έχω φίλους μελισσοκόμους, τα οποία παιδιά αναγκάζονται και μετακινούν τα μελίσσια τους στις περιοχές, όπου υπάρχει δάσος.

Βέβαια τώρα εκεί, υπήρξε και θέμα το χειμώνα με τις ζωοτροφές

Το ξέρω. Ο κόσμος έχει συμπαρασταθεί με το παραπάνω σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και όλοι οι ιδιωτικοί φορείς. Αυτό πρέπει να το πούμε και δημόσια και να τους ευχαριστήσομε όλους. Και όπως είπατε κάθε Σαββατοκύριακο η Βόρεια Εύβοια πλημμυρίζει. Και έρχονται για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα μετά την πυρκαγιά. Αλλά, είδατε εσείς πουθενά κάποιο πόρισμα που να καταλογίζονται ευθύνες ; Εγώ δεν θα πω ότι υπήρχε δόλος, υπήρχε όμως εγκληματική αμέλεια σίγουρα. Υπήρχε ανοργανωσιά με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτό που ξέρουμε όλοι. Αυτή η καταστροφή και η ανικανότητα μαζί. Υπεύθυνοι δεν υπάρχουν για την καταστροφή ;

Θα θέσω ένα ερώτημα: Όταν κάποιος θεωρεί ότι δεν έχει ευθύνη για μια καταστροφή , ζητάει συγνώμη από την τοπική κοινωνία; Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται να συνεχίσω παρακάτω και αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι ότι κυνηγήστε το γιατί πραγματικά είναι η μεγάλη ευκαιρία με αφορμή την Β. Εύβοια έτσι αλλάξει εικόνα προς το καλύτερο όλος ο Νομό. Και εσείς που ανήκετε σε άλλα κόμματα, να επικροτείται όταν γίνονται έργα στο Νομό. Να μην κάνετε στείρα αντιπολίτευση.

Ποτέ δεν θα το κάνω, αν ο λαός με προτιμήσει. Έτσι και καταφέρουμε και εκλέξουμε Βουλευτή στην Εύβοια, που θεωρώ ότι πλέον τώρα είναι ευκαιρία να υπάρξει πολιτική αλλαγή γενικότερα στην Ελλάδα, διότι τα κόμματα τα οποία δεν είδαν την πολιτική αλλαγή του Σύριζα, που ευαγγελίζεται. Γιατί ο Σύριζα δοκιμάστηκε 5 χρόνια και απέτυχε.

Και με μια αντιπολίτευση με μηδέν σήμερα συνεισφορά, ως αναφορά την πολιτική του ικανότητα. Το ΠΑΣΟΚ σχεδόν συγκυβερνάει διότι έχει ψηφίσει το 85% με το 90% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης, χωρίς καμία πρόταση. Στην Ελλάδα, τα τελευταία 50 χρόνια κυβερνούν ουσιαστικά δυο πολιτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με διάλειμμα το ΣΥΡΙΖΑ που κατά 50% ήταν και αυτό ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ, ότι πλέον είναι καιρός να δοκιμαστούν καινούργιες πολιτικές δυνάμεις, να δούμε και αυτή την πολιτική.

Εμείς θέλουμε, κλείνοντας να πω , να καλέσουμε , να ζητήσουμε όσοι δεν ασχολούνται και έχουν αηδιάσει από την πολιτική και επιλέγουν την αποχή και το λευκό ή το άκυρο , αυτή τη φορά να έρθουν να ψηφίσουν διότι 50% αποχή ευνοεί το πρώτο κόμμα. Στη Γαλλία με το 30% στις πρώτες εκλογές είχε τεράστια αποχή. Δηλαδή, στο πρώτο κόμμα το ψηφίζουν το 50% των Ελλήνων. Το 40% δηλαδή το 20% ουσιαστικά. Εμείς σ αυτούς απευθυνόμαστε και τους καλούμε να έρθουν δίπλα μας μιας και βέβαια και αυτούς, οι οποίοι κοιτάμε με παρωπίδες.

Θα τα δούμε αυτά. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Θα ήθελα να πω ότι εσείς έχετε και πολιτικό γραφείο στη Χαλκίδα όπου μπορεί ο κόσμος να απευθύνεται και να θέτει τους προβληματισμούς του και τις προτάσεις που έχει.

Αν θέλεις να κάνεις μια οργανωμένη και σωστή πολιτική εκστρατεία, νομίζω ότι πρέπει να έχεις μια βάση. Στην περίπτωση αυτή το πολιτικό γραφείο το θεωρώ απαραίτητο για τους λόγους που και εσείς προαναφέρατε.

Δεν έχω παρά να σας ευχηθώ καλή επιτυχία

Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα ενημερώσω άμεσα όλους τους Ευβοείς για όλα αυτά που έχω σκοπό να κάνω.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM





Πηγή: eviakosmos.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια