Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη Ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Μπάμπη Παπαδημητρίου


Αναδημοσιεύουμε από athnes indymedia:

Οι Πυρήνες Άμεσης Δράσης αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, στο Μετς τα ξημερώματα της 6/7. Θέλοντας να τιμήσουμε την πραγματική ελευθερία του λόγου που διώκεται και φιμώνεται στα κράτη της Δύσης δώσαμε το όνομα του Τζούλιο Ασάνζ στον πυρήνα που πραγματοποίησε την ενέργεια. Ώστε να υπενθυμίσουμε τι σημαίνει στην πραγματικότητα η φίμωση της ελευθερίας του λόγου με διώξεις, φυλακές, δικαστήρια, όταν ένας δημοσιογράφος αποκαλύπτει τα εγκλήματα πολέμου και τις σφαγές που έχει διαπράξει ο καπιταλισμός.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ανήκει σε αυτή την κατηγορία δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ που εξαργύρωσε την δουλειά σκουληκιού που έκανε τόσα χρόνια με μια βουλευτική θέση στην Νέα Δημοκρατία. Το Αγγλοσαξωνικό πρότυπο που ακολουθεί ο τηλεοπτικός όμιλος του ΣΚΑΙ υπερασπιζόμενος την Νέα Δημοκρατία, όπως είχε πει ο Πορτοσάλτε, έχει και μια ακόμα παράμετρο. Την λειτουργία του ΣΚΑΙ ως μια πολιτική δεξαμενή για μελλοντικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ.

Έχουμε αναφερθεί για την ψευδαίσθηση ασφάλειας που προσφέρει η αλαζονεία μιας κυρίαρχης θέσης ενός πολιτικού στελέχους ή ενός μεγαλοδημοσιογράφου. Έτσι και τώρα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, σύρθηκε έξω από το σπίτι του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για να διαμαρτυρηθεί για την αδυναμία του κράτους να σταματήσει τους τρομοκράτες.

Μια τηλεοπτική μαριονέτα με συνειδητά εριστικό λόγο, την περσόνα της οποίας χειρίζονται επιδέξια όλα αυτά τα χρόνια οι εφοπλιστές που τον έχουν στα payroll τους και οι πολιτικοί μάνατζερ της Νέας Δημοκρατίας. Οι ομοιότητες με τον Άρη Πορτοσάλτε είναι πολλές. Άλλωστε μαζί έχουν σημαδέψει μια περίοδο που το ΣΚΑΙ ξεσπάθωνε λοιδορώντας τις κοινωνικές αντιστάσεις στην επιβολή των μνημονιακών προγραμμάτων. Σαν δημοσιογραφικό δίδυμο προκάλεσαν την οργή και την απέχθεια προς το πρόσωπο τους από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στην είδηση των επιθέσεων στα σπίτια τους οι κοινωνικές αντιδράσεις ήταν πανηγυρικές από πλήθος ανθρώπων της τάξης μας.

Στη στοχοποίηση του συγκεκριμένου, έπαιξαν ρόλο οι κατά καιρούς προκλητικές δηλώσεις και απόψεις του. Απόψεις που δεν είναι απλά θεωρητικά φληναφήματα, αλλά αποτελούν τον πυρήνα της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Απόψεις που ουσιαστικά αποτελούν τις ακραίες εκφάνσεις της ίδιας της κυβερνητικής πολιτικής σε μια σειρά ζητημάτων όπως η διαχείρίση της πανδημίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ - Χρυσή Αυγή ("Γιατί μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να μην την δεχτούμε να υποστηρίξει, όπως συνέβη χθες στην Νορβηγία, μία συντηρητική συμμαχία;"), το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η υποστήριξη στις δολοφονίες που διαπράττουν οι ΗΠΑ σε βάρος ακόμα και κρατικών αξιωματούχων άλλων χωρών. Εδώ η βία δεν καταδικάζεται από όπου και αν προέρχεται. («Δεν χαρήκατε καθόλου πάντως που έφαγε τη μπόμπα ο Σουλεϊμανί;»)

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ως ακραιφνής νεοφιλελεύθερος δεξιός άνηκε στη προμετωπίδα των δημοσιογράφων που ουσιαστικά στελέχωσαν την προπαγανδιστική μηχανή για να εδραιωθεί η παρουσία της Τρόικα και των μνημονίων στην Ελλάδα. Εκεί γίνεται για πρώτη φορά γνωστός με το "κράτα γερά ΔΝΤ" που συμβολίζει όλο το ραγιαδισμό και τη δουλοπρέπεια που τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο. Για την ιστορία και επειδή οι συμπτώσεις έχουν πάντα την σημασία τους στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό του γραφείο, στην οδό Σανταρόζα 3, στεγάζονταν η Υπηρεσία Ασφαλείας και η Ομάδα Αντικατασκοπίας των Ναζί την περίοδο της κατοχής.

Οι απόψεις του στα οικονομικά ζητήματα είναι ότι θα ήθελε να εφαρμόσει το ΔΝΤ σε όλες τις υποδουλωμένες αποικίες του ιμπεριαλισμού, καθώς πριν λίγα χρόνια είχε προτείνει την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού. ("Το νερό είναι, δυστυχώς,απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα"). Οι χιλιάδες θάνατοι φτωχών και αποκλεισμένων από βασικά αγαθά που επέρχονται λόγω ακριβώς αυτών των πολιτικών είναι ασήμαντο γεγονός για σκουπίδια σαν τον Μπάμπη.

Την ίδια στιγμή που για την εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας οι δηλώσεις του απέπνεαν την ίδια ασέβεια προς όσους και όσες ανήκουν στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας και ξεψύχησαν στο ράντζο κάποιου διαλυμένου δημόσιου νοσοκομέιου. ("Πήγατε και ανακαλύψατε ένα ψευδοπρόβλημα, ότι κάποιοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Έτσι κρίνουν οι γιατροί, εγώ είμαι δημοσιογράφος και βουλευτής, δεν θα πάω να κάνω τη δουλειά του γιατρού. Δε χρειάζονται όλοι να πάνε στη ΜΕΘ και πολλοί διασωληνώνονται εκτός"). Αυτή είναι η κυνική του απάντηση για τους χιλιάδες θανάτους από τη διαχείρηση της πανδημίας από το κράτος. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους συνανθρώπους μας έχασαν τους κοντινούς ανθρώπους τους λόγω ελλείψεων κρεβατιών ΜΕΘ και κατάλληλου προσωπικού στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία.

Ο -πάντα χολερικός στον λόγο του- Μπάμπης το πρωί με την ενέργεια στο σπίτι του, κάθε άλλο παρά επιθετικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του. Σαν μαζεμένο ανθρωπάκι θυμήθηκε πια την δημοσιογραφική του ιδιότητα και ζητιάνεψε προσοχή και προστασία για κάθε κυβερνητικό ή φιλοκυβερνητικό πρόσωπο. Ακούσαμε για μια ακόμα φορά το παραμύθι για το πλήγμα στην ελευθερία του τύπου, την ελευθερία τους στην πραγματικότητα χωρίς καμιά ντροπή, να βομβαρδίζουν καθημερινά τα ΜΜΕ με ψέμματα και κατευθυνόμενες αντιλήψεις. Οι ενέργειες που έχουμε πραγματοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε βάρος εντεταλμένων αλητήριων της συστημικής δημοσιογραφίας (Πρετεντέρης, Καμπουράκης, Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου) έχουν διαμορφώσει ένα έδαφος όπου το πολιτικό σχέδιο και η στρατηγική που προωθούν οι Πυρήνες Άμεσης Δράσης έχει αρχίσει να προκαλεί ενοχλήσεις και προβληματισμό. Έτσι έχουμε περάσει από την στρατηγική της απόκρυψης και της υποβάθμισης των ενεργειών στην κλιμακούμενη κρατική προπαγάνδα με όλα εκείνα τα συστατικά που την καθιστούν απαραίτητη για να είναι αποτελεσματική.

Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι η δημιουργία ενός διπόλου και ο διαχωρισμός στην βάση των καλών και των κακών. Σε αυτή την περίπτωση το δίπολο είναι η ελευθερία του τύπου και οι τρομοκράτες που θέλουν να την πλήξουν με τις επιθέσεις τους. Στα δελτία ειδήσεων, σε άρθρα σε στήλες εφημερίδων, σε τηλεοπτικά πάνελ ομόθυμες είναι οι καταδίκες του δημοκρατικού τόξου σε βάρος αυτών που δήθεν απειλούν την ελευθερία του λόγου στην χώρα. Ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Κάθε επίθεση σε βάρος συστημικών δημοσιογράφων είναι ένα βήμα εμπρός για την ελευθερία του λόγου. Οι μισθωμένες πένες του Μαρινάκη, του Αλαφούζου, του Κυριακού, του Βαρδινογιάννη, δεν είναι οι υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου, αλλά οι νεκροθάφτες της. Τα στημένα ρεπορτάζ, ο βιασμός της αλήθειας και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας δεν είναι ελευθερία της άποψης, αλλά ωμή εκδούλευση στα αφεντικά τους και το σύστημα. Η μαύρη προπαγάνδα και τα δημοσιεύματα που εγκρίνονται στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και στο Μαξίμου δεν είναι "δημοσιογραφικό λειτούργημα", αλλά επιλογή στρατοπέδου στο ταξικό πόλεμο.

Από την άλλη οι εκρήξεις στα σπίτια τους, οι καπνοί από τα αυτοκίνητα τους και τα καμένα εκδοτικά συγκροτήματα είναι στη κυριολεξία η πραγματική ελευθερία του λόγου που γίνεται πράξη κόντρα στη δυστοπία που μας έχουν επιβάλλει. Τα ενθαρρυντικά σχόλια και τα χαμόγελα των ανθρώπων της τάξης μας είναι οι μικρές ανάσες καθαρού αέρα που παίρνουν όταν ένα μέρος της βίας που ασκούν σε καθημερινή βάση όλοι αυτοί οι κρετίνοι επιστρέφεται πίσω.

Οι επιθέσεις που έχουμε πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα - πέρα από το ότι υπηρετούν τη στρατηγική της ομάδας μας την οποία έχουμε αναλύσει - έχουν σκοπό την ανάδειξη της απεργίας πείνας του Γιάννη Μιχαηλίδη. Εδώ και δύο μήνες ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βάζει το σώμα του και τη ζωή του σαν μοναδικό ανάχωμα απέναντι στην ανεξέλεγκτη ασυδοσία της αστικής δικαιοσύνης και του κράτους. Δολοφονείται αργά και σταθερά γιατί οι δικαστές του αρνούνται την νόμιμη αποφυλάκιση του. Την ίδια στιγμή αποφυλακίζονται ή αθωώνονται με συνοπτικές διαδικασίες Λιγνάδης, Χορταριάς, Κορκονέας, Λεβέντηδες, Φιλιππίδης. Οι συγκεκριμένες αποφυλακίσεις έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες άλλες απαλλαγές και αθωώσεις τραπεζιτών, πολιτικών, μεγαλοδημοσιογράφων, επιχειρηματιών, βιαστών των ανώτερων τάξεων και λοιπών διαπλεκόμενων του συστήματος.

Είναι ξεκάθαρο πια σε όποιον και όποια έχει τα μάτια του ανοιχτά και τα αυτιά του κλειστά στην ασταμάτητη προπαγάνδα που μας σερβίρουν. Η αστική δικαιοσύνη δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα πλυντήριο των ισχυρών. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια δολοφονική μηχανή, που ενώ χαϊδεύει τα δικά τους παιδιά, ταυτόχρονα συνθλίβει τους αποκλεισμένους, τους φτωχούς, τις καταπιεσμένες και εξοντώνει τους εχθρούς της καπιταλιστικής πραγματικότητας. Η πιο σπουδαία απάντηση είναι ο αγώνας του συντρόφου και η μάχη του για τα αυτονόητα: ελευθερία και ζωή. Σ'αυτή την ύψιστη και μεγάλη μάχη του Μιχαηλίδη, το κράτος φαίνεται διατεθειμένο να δολοφονήσει έναν αναρχικό. Δεν θα αναλωθούμε σε απειλές και υποσχέσεις. Είναι κόστος που ούτε μπορείτε, ούτε θέλετε να σηκώσετε. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά. Τα σπίτια σας είναι πολύ καλύτερος τόπος για συζήτηση και όπως έχουμε αποδείξει οι επισκέψεις μας δεν γίνονται ποτέ με άδεια χέρια.

Χαιρετίζουμε την επίθεση της εμπρηστικής ομάδας Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας στο εκδοτικό συγκρότημα της Real News, ιδιοκτησίας του συστημικού δημοσιογράφου και εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου. Το φλεγόμενο κτίριο της συγκεκριμένης φυλλάδας ας αποτελεί φωτεινό σηματοδότη στις επόμενες ενέργειες όλων των μαχόμενων δυνάμεων, αλλά και μια υπενθύμιση στους εχθρούς της ελευθερίας πως όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν σκύβουν το κεφάλι και σηκώνουν το ανάστημα τους, κανείς από όλους εσάς δεν θα μπορέσει να νιώσει πραγματικά ασφαλής.

Δύναμη στους αλληλέγγυους απεργούς πείνας Ντίνο Γιατζόγλου, Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, Χάρη Ματζουρίδη, Βαγγέλη Σταθόπουλο

Αλληλεγγύη στο μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση, Θάνο Χατζηαγγέλου. Ο Θάνος και η οργάνωση Αναρχική Δράση αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης εκείνης που επιλέγει την άμεση επίθεση στους υλικούς εκφραστές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αλληλεγγύη στην αναρχική Γεωργία Βούλγαρη και στον Πάνο Καλαϊτζή που διώκονται για την ίδια υπόθεση.

Άμεση χορήγηση άδειας στο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα που της την στερούν εκδικητικά εξαιτίας των δημόσιων πολιτικών της παρεμβάσεων.

Αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους


Πυρήνες Άμεσης Δράσης

Πυρήνας Τζούλιο Ασάνζ


Πηγή: athens.indymedia.org








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια