Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας κ. Sasho Tasevski .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, ενώ και από τις δύο πλευρές δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης του κοινού στρατηγικού και επιχειρησιακού πλαισίου διμερούς αστυνομικής συνεργασίας για την καταπολέμηση του σοβαρού διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης.

Παράλληλα, εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών και πραγματοποίησης συνεκπαιδεύσεων στελεχών.

Στη συνάντηση από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Υποστράτηγος Νικόλαος Τσέτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης, ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λάζαρος Γιαννάκης και ο Υπασπιστής Αρχηγού, Αστυνόμος Β΄ Απόστολος Κουτσοκέρας.

Τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας συνόδευαν ο βοηθός Αρχηγού, αρμόδιος επί θεμάτων εθνικής αστυνομίας κ. Shefik Bajrami, o βοηθός Αρχηγού, αρμόδιος επί θεμάτων προστασίας συνόρων και μετανάστευσης, κ. Sasho Smileski και ο Σύμβουλος Αρχηγού επί θεμάτων ευρωπαϊκής και διεθνούς συνεργασίας, κ. Dragan Radovski.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια