Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτιά στην Πεντέλη: Η συγκλονιστική στιγμή που εθελοντής σώζει σκύλο πηδώντας φράχτη

Ατέλειωτη μάχη με τις φλόγες στο Ντράφι - Μήνυμα 112 στους κατοίκος για εκκένωση - Συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν οι εθελοντές.




Μεγάλη είναι η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη. Οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών, ενώ εθελοντές που συνδράμουν στη μάχη με την πυρκαγιά προσπαθούν να σώσουν τα ζώα που είναι αβοήθητα.



Ένας από αυτούς άκουσε γαβγίσματα σε ένα σπίτι στο Ντράφι που απειλήθηκε από την πύρινη λαίλαπα, πήδηξε τον φράχτη και έσωσε τον μεγαλόσωμο σκύλο, δίνοντάς τον σε έναν πυροσβέστη που βρισκόταν στην άλλη πλευρά.


Ο εθελοντής πήδηξε εκ νέου για να βγει από το οικόπεδο, πήρε αγκαλιά τον σκύλο και έτρεξε γιατί η κατοικία απειλείται από τις φλόγες.


Δείτε το βίντεο:





Πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha ανέφεραν ότι περίπου πέντε με έξι σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από την πύρινη λαίλαπα, ενώ ένα από αυτά εκτιμάται ότι καταστράφηκε ολοσχερώς.
350 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες

Συνολικά 350 πυροσβέστες και 24 εναέρια μέσα έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες απέναντι στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στις 17.19 το απόγευμα στην Πεντέλη, όπως ανέφερε πριν λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

Αυτή την στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης. Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 60 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, 1 εκ των οποίων για εναέριο συντονισμό. Όπως δήλωσε ο κ. Αρτοποιός, "παρά τις δυσμενείς συνθήκες με ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν με γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων".



Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια