Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη επισκέφθηκε σήμερα τον νομό Χανίων. Συναντήθηκε αρχικά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό και στη συνέχεια μετέβη στην Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Γεώργιος Λυμπινάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γεώργιος Μαστραντωνάκης ενημέρωσαν τον Υπουργό για θέματα ασφαλείας των πολιτών ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην πορεία των έργων ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τίμησε την Αστυνόμο Β΄ Μάρθα Κίτσιου, η οποία την περασμένη Δευτέρα έσωσε ένα βρέφος στην παραλία των Αγίων Αποστόλων.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας στα Χανιά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Στα Χανιά, η εικόνα είναι θετική και ικανοποιητική από το σημαντικό έργο αστυνόμευσης. Η Αστυνομία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό δίπλα στους πολίτες σε ότι αφορά τα ζητήματα ασφαλείας. Και εδώ σταθήκαμε, ιδιαίτερα, στο θέμα της αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων. Ήδη η Αστυνομική Διεύθυνση οργανώνει νέες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, με την αυτοδιοίκηση, με την περιφέρεια, με τους ίδιους τους νέους ανθρώπους, με επισκέψεις στα σχολεία, με την εκκλησία, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτή η πολύ μεγάλη κοινωνική μάστιγα. Γιατί είναι μάστιγα να υπάρχουν τόσοι δεκάδες νεκροί, εδώ στην Κρήτη, από τροχαία ατυχήματα. Οι στατιστικές δείχνουν ότι βασικές αιτίες σχετίζονται ιδιαίτερα με το αλκοόλ και με τη χρήση κινητού.

Επίσης, συζητήσαμε την πορεία του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, είναι μία πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση. Είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της συνολικής αναβάθμισης των υλικοτεχνικών υποδομών της Αστυνομίας στην Κρήτη, καθώς οι αστυνομικοί μας πρέπει να εργάζονται σε ασφαλείς και ανθρώπινες και συνθήκες. Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στα Χανιά, συναντήθηκα και με την Αστυνόμο, την κα Μάρθα Κίτσιου, η οποία την Δευτέρα που πέρασε, έσωσε ένα βρέφος που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του σε παραλία στα Χανιά. Μητέρα η ίδια, όπως μου είπε, 2 μικρών παιδιών, έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και την αποτελεσματικότητά της. Όλα αυτά κάνουν την Αστυνομία μας απαραίτητη για την ασφάλειά μας. Είμαι σίγουρος ότι στα Χανιά, στην Κρήτη, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, χιλιάδες αστυνομικοί άντρες και γυναίκες σώζουν ζωές, χάρη στον επαγγελματισμό και στην αυτοθυσία τους.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια