Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απολογία ψευτογιατρού: Έκανα λάθη αλλά δεν είμαι δολοφόνος


Απολύτως ψύχραιμος και ιδιαίτερα κυνικός εμφανίστηκε κατά την απολογία του ο αποκαλούμενος ψευτογιατρός , ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών, και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο 50χρονος κατηγορούμενος είπε στην αρχή της απολογίας του: «Σήμερα μετά από τόσο καιρό βρίσκομαι στη θέση να μπορώ να απολογηθώ. Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και η μητέρα μου διακονούσε το ναό όπως μπορούσε. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου».


Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε αμετανόητος στην απολογία του, αναφέρθηκε στη βοτανολογία την οποία έμαθε από τον προπάππου του ο οποίος είχε σπουδάσει ιατρική στο εξωτερικό και ισχυρίστηκε ότι το γεγονός ότι παρουσιαζόταν ως διάσημος ογκολόγος από την Αμερική οφείλεται σε ένα… λάθος.

«Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και περηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανέναν ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους.Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει. 0Ποτέ στη ζωή μου δεν θέλησα να κάνω κακό σε άνθρωπο. Πάντα κοίταζα να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου. Υπάρχουν άτομα που έχω βοηθήσει δωρεάν που πήγαινα στο νοσοκομείο και τους πλήρωνα τις εξετάσεις».


Ο κατηγορούμενος επαναλαμβανε συνεχώς στο δικαστήριο ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον οποιονδήποτε , ότι δε ζητούσε από τους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους και πως η βοτοναθεραπεία είναι αναγνωρισμένη από τον ΠΟΥ.

«Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την περηφάνεια μου. Αρνούμαι ότι είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο. Δεν μπορώ να δίνω πράγματα δωρεάν σε κάποιους να τους πηγαίνω δωρεάν στο νοσοκομείο και άλλους να θέλω να τους σκοτώσω. Η φήμη μου έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδος, έχει φτάσει στην Κίνα, στη Ρωσία, στην Αμερική προσπαθούσα να βοηθήσω. Δεν μπορούσα να τους βοηθήσω όλους δωρεάν", είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε:

«Δεν νιώθω ότι απολογούμαι αλλά ότι εξομολογούμαι. Μπορώ να κοιτάω τον οποιοδήποτε που ήρθε να μου ζητήσει τη βοήθεια στα μάτια , διότι ξέρω ότι δεν έκανα κακό. Πιστέψτε με. Οχι μόνο συμπάσχω μαζί τους, αλλά τους δίνω και απόλυτο δίκιο. Αυτό όλο που έχουν ακούσει δεν είμαι εγώ. Όλη αυτή η δημοσιότητα απέτρεψε κόσμο να είναι εδώ, άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από μένα. Ήρθα εδώ με την πίστη μου και πιστεύω ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι Του. Αυτή είναι η αλήθεια μου και αυτός είμαι εγώ. Είναι μία κατάθεση από καρδιάς. Βγαίνει από την ψυχή μου και όχι από το μυαλό μου. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στον ανακριτή, είπα αλήθεια. Θα μπορούσα να απαρνηθώ πολλά πράγματα αλλά δεν τα απαρνήθηκα. Είμαι 100% ειλικρινής. Ό, τι σας λέω μπορώ να το αποδείξω. Έχω στεναχωρηθεί διότι κάποιοι πίστεψαν σε μένα και χωρίς να πρέπει, βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό και δε έκανα κακό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Ένωση τα σκευάσματα βοτανοθεραπείας τα ονομάζουν φάρμακα.

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι πήγε στην Αμερική και ασχολήθηκε με την αεροπορία στον αμυντικό χώρο, συμμετέχοντας σε πολύ μεγάλους διαγωνισμούς όπως για το c4i για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρόεδρος : Ποιο είναι το επάγγελμά σας;

Κατηγορούμενος : πιλότος, επιχειρηματίας. Ανακαστικά έλεγα ότι είμαι ιατρός αλλά ποτέ δεν έδωσα ιατρική συμβατική θεραπεία. Έλεγα ότι το μόνο που μπορώ να σας δώσω είναι βοτανοθεραπεία.

Πρόεδρος : Γιατί προσεγγίζετε ασθενές βαρέως πάσχοντες; Ήταν όλοι με καρκίνο.

Κατηγορούμενος : Εγώ δεν προσέγγισα κανένα..Εγώ δεν είχα ούτε επαγγελματική κάρτα να δώσω.

Πρόεδρος : Λένε ότι κάνατε και διαγνώσεις…

Κατηγορούμενος : Αυτή τη στιγμή η βοτανολογία όπως έχει αναγνωριστεί από παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ευρωπαϊκή ένωση κλπ είναι μία επιστήμη. Διαβάζεις εξετάσεις και προσπαθείς να προσαρμόσεις τη βοτανοθεραπεία. Μέσα στα διαγνωστικά πλαίσια που επιβάλει η βοτανοθεραπεία, πρέπει και ο βοτανοτανοθεραπευτής να γίνει κοινωνός εξετάσεων. Εγώ πχ έπαιρνα μία μαγνητική και διάβαζα το αποτέλεσμα. Εγώ ποτέ δεν έλεγα «μη φοβού», έλεγα «μη φοβού, έχει ο Θεός». Ποτέ δεν έλεγα παρακαλώ, έλεγα «τον Θεό να ευχαριστείς». Όταν κάποιος πέθαινε στενοχωριόμουν σαν να είναι δικός μου άνθρωπος.

Πρόεδρος : Είναι μεγάλο κεφάλαιο η πίστη αρκεί να μην αποτελεί κεφάλαιο εκμετάλλευσης. Γιατί δεν αφήνατε στο Θεο τα πράγματα και παρεμβαίνατε;

Κατηγορούμενος : Κύρια πρόεδρε αυτοί ήρθαν και με βρήκαν. Δεν βρήκα εγώ κανέναν.

Πηγή: naftemporiki.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια