Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Ψυχικά ασθενείς "νοσηλεύονται" στα Αστυνομικά Τμήματα-Δεν δέχεται η Ψυχιατρική του Ρίου-"Τι πάει να πει κλειστόν"; διερωτάται ο Χ. Τσίτσικας


Σοβαρά προβλήματα τα οποία προκαλούν ακόμη και κινδύνους για την υγεία ασθενών, προκαλεί το γεγονός πως η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας δεν δέχεται ασθενείς λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλες οι εισαγγελικές παραγγελίες που αφορούν σε ψυχικά ασθενείς από την περιοχή και διεκπεραιώνονται από την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, να διακομίζονται σε Ψυχιατρικές δομές εκτός Πατρών, οι οποίες απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πόλη γεγονός που δημιουργεί συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες για τους ασθενείς και το προσωπικό της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Όπως καταγγέλλει στο tempo24.news ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος υπήρξαν περιπτώσεις που ψυχικά ασθενείς συμπολίτες μας διανυκτέρευσαν (νοσηλεύτηκαν στην ουσία) σε Αστυνομικά Τμήματα, έως ότου προχωρήσουν οι διαδικασίες διακομιδής.

"Όταν η Εισαγγελική παραγγελία δίνεται στις 11 τη νύχτα και πρέπει ο ασθενής να διακομιστεί στην Κέρκυρα, αφού η Ψυχιατρική της Πάτρας είναι κλειστή, δεν είναι δυνατόν να εκτελεστεί άμεσα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι γα τη μετακίνηση, να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό, να κανονιστούν τα δρομολόγια και να ρυθμιστούν πολλές ακόμη λεπτομέρειες" αναφέρει ο κ. Τσίτσικας και προσθέτει: "Έτσι αναγκαστικά ο ασθενής παραμένει στο Αστυνομικό Τμήμα για πολλές ώρες, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την υγεία του."

ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΚΛΕΙΣΤΌΝ";

Σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσίτσικας αναφέρει πως δεν είναι δυνατόν να αναφέρεται ως κλειστή μία δομή Υγείας. "Τι πάει να πει κλειστόν; αναρωτιέται. Υπάρχουν δομές και Υπηρεσίες που δεν πρέπει να κλείνουν ποτέ. Πρέπει να βρίσκονται πάντα οι τρόποι για να μην κλείνουν. Έχετε δει ποτέ να κλείνει η Αστυνομία ή η Πυροσβεστική για οποιονδήποτε λόγο;" τονίζει και καταλήγει πως θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση έτσι ώστε να λειτουργήσει η Ψυχιατρική Κλινική του ΠΠΝΠ για την ασφάλεια των ασθενών

Πηγή: tempo24.news








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια