Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.


To νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κατέθεσε υπόμνημα στον κύριο Σκούμα με τα ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς. 

Η ανακοίνωση:

Συνάντηση του Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Α. με τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο, παρουσία του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου, με τη συνδρομή του οποίου προγραμματίστηκε η συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης καταθέσαμε στον κ. Αρχηγό Υπόμνημα (πατήστε εδώ) με θεσμικά και καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς που υπηρετούν στις Διευθύνσεις – Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Ε.ΑΣ.Υ.Α., τα οποία παραθέτουμε επιγραμματικά:Θεσμοθέτηση επιδόματος δυσμενούς διαβίωσης για τους υπηρετούντες στην Αττική.

Μοριοδότηση Υπηρεσιών Αττικής.

Ενιαίος τρόπος πρόσληψης στην ΕΛ.ΑΣ. αποκλειστικά μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων – αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές.

Αποζημίωση νυχτερινής εργασίας για τους υπηρετούντες σε επιτελικές Υπηρεσίες – Γραμματείες (παρ.1 του αρθ.1 του Π.Δ 394/2001).

Δυνατότητα εξ αποστάσεως εξέτασης με ηλεκτρονικά μέσα αστυνομικού, ο οποίος καλείται ως μάρτυρας σε ποινικό δικαστήριο.

Πειθαρχικός έλεγχος Διοικούντων – πρόβλεψη πειθαρχικών ποινών σε περιπτώσεις καταστρατήγησης 
 των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού.

Δημιουργία ειδικών χώρων κράτησης των κρατουμένων στα νοσοκομεία για την ελαχιστοποίηση της 
πιθανότητας απόδρασης.

Θεσμική θωράκιση του αστυνομικού – ακριβές μνημόνιο ενεργειών – σαφείς εντολές του Κέντρου.

Άμεση ανάγκη ανακατανομής προσωπικού μεταξύ υπερτροφικών & ατροφικών αλλά και μεταξύ των ίδιων Υπηρεσιών, με αδήριτη την ανάγκη ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων – Τμημάτων Ασφαλείας.

Αποδέσμευση των Αστυνομικών Υπηρεσιών από τις εκατοντάδες φυλάξεις (σταθερές ή μη) κάθε λογής στόχων και μέτρων Ασφάλειας – Τάξης – Τροχαίας.

Κατάργηση παρωχημένων δομών – Υπηρεσιών, όπως η Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών και η Ομάδα Πάνθηρες.

Σύσταση συμβουλίου μεταθέσεων Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής – Άμεση ανάγκη ενίσχυσης της Α’ Υποδιεύθυνσης (περιπολικά), του τηλεφωνικού κέντρου και του γραφείου αντιγράφων.

Εκσυγχρονισμός της Υπουργικής Απόφασης που διέπει τη Δ.Α.Ε.Α., διαδικασία η οποία έχει περατωθεί και θα έπρεπε να έχει ήδη εφαρμοστεί, πλην όμως παραμένει στις καλένδες.

Επέκταση της δυνατότητας αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας του Π.Δ. 169/2007 με αναδρομική ισχύ στην Φρουρά Α.Μ.Α., στη Φρουρά Α.Ε.Α./Δ.Ε.Λ., στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Αποδέσμευση από τη Φύλαξη πειστηρίων – ανάθεση της αρμοδιότητας στην υπό ίδρυση Δικαστική Αστυνομία.

Αναβάθμιση υλικοτεχνικού εξοπλισμού (αδύνατες ή διακοπτόμενες τηλεπικοινωνίες, απαράδεκτες κτιριακές υποδομές, απαρχαιωμένα οχήματα, προβληματική ανακατασκευή υπηρεσιακών λεωφορείων Δ.Α.Ε.Α.).

Ο κ. Αρχηγός αφού ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξήρε την καθοριστική συμβολή του συνδικαλιστικού μας κινήματος στην καλυτέρευση των συνθηκών συγκριτικά με το παρελθόν, αλλά κυρίως στην ανάδειξη – διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων προς όφελος τόσο των αστυνομικών, όσο και των πολιτών. Ζήτησε δε να υπάρχει εποικοδομητική συνεργασία μαζί του μέσω της Ομοσπονδίας μας. Ακούγοντας ένα – ένα τα ανωτέρω ζητήματα από τον Πρόεδρο Ε.ΑΣ.Υ.Α. και μελετώντας το Υπόμνημα, κατέγραψε με προσοχή τα περισσότερα θέματα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, ενημερώνοντάς μας ότι ως νέος Αρχηγός του Σώματος θα πράξει ότι περνάει από το χέρι του ώστε αρκετά από αυτά να ικανοποιηθούν.

Από την πλευρά μας δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι τα πάντα θα επιλυθούν από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά όπως τονίσαμε και στον κ. Αρχηγό, αν τα ζητήματα αυτά δεν επιλυθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους, δε θα μπορούμε ποτέ να μιλάμε για πραγματική αστυνόμευση, σοβαρές εργασιακές συνθήκες και επαγγελματισμό, αλλά μόνο για φιλότιμο και τύχη.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των αιτημάτων που συμπεριλαμβάνονται στο Υπόμνημά μας και όπου χρειαστεί θα παρεμβαίνουμε για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους – μέλη μας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Πηγή: easya.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια