Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνδρεβέλης: Η δημόσια διαβούλευση για το Νομοσχέδιο της αναβάθμισης και αναγνώρισης των σπουδών μας στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκε


Η δημόσια διαβούλευση για το Νομοσχέδιο της αναβάθμισης και αναγνώρισης των σπουδών μας στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκε στις 18.7.22 καί ώρα 11 00
.
Ένας μαραθώνιος αγώνας απο πλευράς Ομοσπονδίας μας με μπροστάρη τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γρηγόρης Γερακαράκος επιτέλους βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης με την ψήφιση στο Ελληνικό κοινοβούλιο του σχετικού Νομοσχεδίου!


Είναι αδύνατο σε μια ανάρτηση ή σε μια τηλεοπτική εκπομπή να περιγραφούν οι αγώνες και οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας για το εν λόγω ζήτημα απο το 2016 μέχρι και σήμερα!!!!


Κεντρική ΙΔΕΑ υπήρξε η εναρμόνιση των δομών των σχολών μας ,με τις δομές του Ευρωπαικού συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ...ΣΚΟΠΟΣ μας υπήρξε "η αναγνωρισιμότητα" των τίτλων σπουδών μας,η αποδοχή αυτών απο την πανεπιστημιακή κοινότητα και η άρση των αδικιών που είχαν υποστεί οι συνάδελφοί μας ,όλα αυτά τα χρόνια με την απονομή πτυχίων άνευ αντικρίσματος!!!!


Πάγιο αίτημα μας υπήρξε η ριζική αναμόρφωση και ο μετασχηματισμός της παρεχόμενης εκπαίδευσης,η αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών των σχολών μας καθώς και η επίτευξη συνδυασμού
ακαδημαικής και αστυνομικής εκπαίδευσης!


Με το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο αναβαθμίζουμε και αναγνωρίζουμε τις σπουδές μας, τόσο της Σχολής Αξιωματικών όσο και της Σχολής Αστυφυλάκων ,ενώ εγκαίρως αιτηθήκαμε και επιτύχαμε την αύξηση του χρόνου σπουδών στην Σχολή Αστυφυλάκων προκειμένου να μπορούμε με αξιώσεις να συμμετέχουμε στην επικείμενη αναβάθμιση(Δεκέμβριος 2020)!!!


Ενδεικτικα παραθέτω συνοπτικά άρθρα του υπο ψήφισ
η νομοσχεδίου που αφορούν την Σχολή Αστυφυλάκων:


(ΑΡΘΡΟ 76 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ)


Η εγκαθίδρυση ενός κοινού συστήματος διδακτικών - πιστωτικών μονάδων και πιστοποίησης (ECTS) με στόχο τη μεταφορά, αλλά και τη συλλογή πιστωτικών μονάδων εντός του ευρωπαϊκού χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής εκπαίδευσης.


(ΑΡΘΡΟ 72 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΣΠΟΥΔΕΣ)


Δημιουργία κοινών και αμοιβαία αποδεκτών κριτηρίων και μεθοδολογιών για τη διασφάλιση της ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (αξιολόγηση των προγραμμάτων ή ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής αξιολόγησης).


(ΑΡΘΡΟ 70 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ)


Οι διδάσκοντες καθηγητές θα είναι επιστημονικό προσωπικό και θα προσλαμβάνονται για τη διεξαγωγή διδακτικού - ερευνητικού - επιστημονικού και οργανωτικού έργου, σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που τηρούνται στην πανεπιστημιακή κοινότητα.


ΑΡΘΡΟ 77 ΚΕΦ Γ


Παρέχεται η δυνατότητα πλέον στην σχολή αστυφυλάκων να προσφέρει σε συνεργασία με την ΣΑΕΑ και με ΑΕΙ προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.


Η αναβάθμιση και αναγνώριση των σπουδών μας υπήρξε για την Ομοσπονδία μας όλα αυτά τα χρόνια αγώνας ιερός, δίκαιος και τον διεξήγαγε με σοβαρότητα ,υπευθυνότητα και μεθοδικότητα!!!


Συνδρεβέλης Χρήστος
Αντιπρόεδρος Οικ.θεμάτων Π.Ο.ΑΣ.Υ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια