Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτιά: Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στη Μυτιλήνη - Εκκενώθηκε η Βρίσα





Επί ποδός βρίσκονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Λαγκάδα, βορείως της Βρίσας στη Μυτιλήνη, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις.





Οι δυνατοί άνεμοι οδήγησαν τον λόφο πάνω από τη Βρίσα να παραδοθεί εκ νέου στις φλόγες, ενώ περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιούν τους κατοίκους να εκκενώσουν τον οικισμό.




Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 15:55 εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Βρίσας να προχωρήσουν σε προληπτική εκκένωση προς Πολιχνίτο.





Δύο ηλικιωμένα άτομα που είχαν παραμείνει στο χωριό, απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και είναι καλά στην υγεία τους.



Επί ποδός βρίσκονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα.






Παράλληλα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα Μι8, ένα PZL, φθάνουν στο νησί 2 CL415 και έχουν απογειωθεί από Βόλο 3 Air Tractors. Συνδρομή παρέχουν το ΓΕΕΘΑ και εθελοντές.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί η ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων με αεροσκάφη και ελικόπτερα από την Αθήνα.






Πηγή: www.cnn.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια