Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας: Δεν έχει παρατηρηθεί οποιαδήποτε μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας περιβάλλοντος, στη βόρεια Ελλάδα ή στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας


Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας:

Με αφορμή ερωτήματα από το κοινό αλλά και μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην περιοχή της Καβάλας, η ΕΕΑΕ ανακοινώνει πως δεν έχει παρατηρηθεί οποιαδήποτε μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας περιβάλλοντος, στη βόρεια Ελλάδα ή στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, όπου λειτουργεί τηλεμετρικό δίκτυο μέτρησης ραδιενέργειας περιβάλλοντος.

Αναφορικά με τον σταθμό μέτρησης της Καβάλας, ο οποίος βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας (από την Κυριακή 10/7), σημειώνεται ότι η αποκατάστασή του έχει προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα. Ωστόσο, λειτουργούν κανονικά οι κοντινοί σταθμοί των Σερρών και της Κομοτηνής καλύπτοντας το προσωρινό κενό. Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο που παρατηρείται ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επηρεάζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του δικτύου. Αξίζει δε, να αναφερθεί ότι η βλάβη ουδεμία σχέση ή συνάφεια έχει με τη συντριβή του αεροσκάφους.

Συμπληρωματικά, αναφέρεται πως στο πλαίσιο εφαρμογής των Εθνικών Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης από ραδιολογικό ή πυρηνικό παράγοντα και σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο δυστύχημα, δεν ενεργοποιήθηκε, ορθότατα, σχέδιο που να απαιτεί τη συνδρομή της ΕΕΑΕ στο πεδίο.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια