Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΠΣ για αποζημίωση υπερωριακής απασχόλησης: Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίηση ότι η φωνή μας εισακούστηκε

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με την ψήφιση τροπολογίας με την οποία θεσμοθετήθηκε η αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης του πυροσβεστικού προσωπικού κατά την αντιπυρική περίοδο.


Διανύοντας ήδη την αντιπυρική περίοδο το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται καθημερινά και δίνει τις μάχες του στο πεδίο προκειμένου να απομειώσει τις συνέπειες που προκαλούνται από τις καταστροφικές πυρκαγιές ανά την επικράτεια. Ο κρατικός μηχανισμός δοκιμάζεται και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο Πυροσβεστικό Σώμα που επιχειρεί με επαγγελματισμό, στωικότητα και υψηλό φρόνημα.

Τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στέκονται περήφανα με συνέπεια στο καθήκον τους και αναμετρώνται καθημερινά με τα στοιχεία της φύσης, με φαινόμενα που πολλές φορές ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες. Αγόγγυστα και χωρίς να κοιτάζουν ωράριο εργασίας κάθε ώρα μάχονται για την ασφάλεια του τόπου μας, γιατί οι φωτιές δε σβήνουν μόνο με νερό αλλά κυρίως με τον ιδρώτα των συναδέλφων.

Αναλογιζόμενοι τα παραπάνω αισθανόμαστε ευχάριστα στο άκουσμα της ψήφισης από τη Βουλή νομοθετικής ρύθμισης με την οποία ορίζεται διαδικασία αποζημίωσης της υπερωριακής εργασίας που προσφέρεται από το πυροσβεστικό προσωπικό, λόγω των αυξημένων αναγκών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ένα διαχρονικό αίτημα για τη θεσμοθέτηση της αποζημίωσης για την αυξημένη εργασία κατά την αντιπυρική περίοδο, που τέθηκε από την αρχή της θητείας μας σε όλες τις συναντήσεις μας, βρίσκει το δρόμο του και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίηση ότι η φωνή μας εισακούστηκε.

Θεωρούμε ότι η ανωτέρω διαδικασία αποτελεί τη βάση ώστε να εφαρμοστεί διαδικασία επιμέτρησης και καταβολής των δεδουλευμένων που θα προκύπτουν από αυτή εντός εύλογου χρόνου καθώς οι ανάγκες που καλύπτονται από την υπερωριακή απασχόληση δεν περιορίζονται χρονικά μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο αλλά επεκτείνονται καθ΄ όλο το έτος.

Το ΔΣ της ΕΑΠΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια