Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις, μετά την “καταστροφική” κατάθεση του Διοικητή της Ε.Υ.Π


Μετά τα όσα φέρεται να κατέθεσε εχθές ο διοικητής της Ε.Υ.Π Παναγιώτης Κοντολέων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τις Υποθέσεις παρακολούθησης τηλεφώνων Ανδρουλάκη και Κουκάκη, και ειδικότερα του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, είναι εκτεθειμένη τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Ε.Υ.Π. οι οποίοι διά του κυβερνητικού της εκπροσώπου, είχαν ανακοινώσει πως ο δημοσιογράφος παρακολουθήθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα επικαλούμενοι λόγους “εθνικής ασφάλειας”.


Ο κ Κοντολέων κάτω από την πίεση που του ασκήθηκε, όντας “ανεπαρκής” όπως οι εργαζόμενοι της Ε.Υ.Π ακριβώς δύο χρόνια πριν, είχαν καταγγείλει στον ίδιο τον πρωθυπουργό,

βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του (να «καλύψει» την υπηρεσία του και την κυβέρνηση που τον διόρισε), όπως προκύπτει και από τη φωτογραφία της παρουσίας του στην επιτροπή, συγκρίνοντάς το με το χαμογελαστό πρόσωπο του κ Πιερακάκη, ο οποίος βρίσκεται από πίσω του.




Έτσι κάτω από την προφανή ψυχολογική πίεση που δέχτηκε και σύμφωνα με τις διαρροές, «ο διοικητής της Ε.Υ.Π παραδέχθηκε ότι τον Θ.Κουκάκη παρακολουθούσε η ΕΥΠ κατόπιν αιτήματος συμμαχικών υπηρεσιών πληροφοριών» !


Ας δούμε όμως τι έχει προκύψει από έγγραφα της Ε.Υ.Π που έχει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης στα χέρια του.





Η Ε.Υ.Π διατάσσει την παρακολούθηση του Κουκάκη

Σύμφωνα με έγγραφα, την 1η Ιουνίου του 2020, με τη διάταξη υπ’ αριθμ. Ε2402/2020, η ΕΥΠ κατέθεσε στην Cosmote αίτημα για άρση του απορρήτου σε αριθμό κινητού που ο δημοσιογράφος διατηρούσε στον πάροχο. Η άρση του απορρήτου ζητήθηκε για δύο μήνες -από την 1η Ιουνίου έως την 1η Αυγούστου 2020- με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας. Στις 13 Ιουλίου ζητήθηκε παράταση της άρσης του απορρήτου του ίδιου αριθμού, πάλι για λόγους εθνικής ασφάλειας και για διάστημα δύο μηνών, έως την 1η Οκτωβρίου 2020. Ωστόσο, έναν μήνα αργότερα!!!, στις 12 Αυγούστου, και ενώ υπολειπόταν ακόμη 2 μήνες παρακολούθησης, η ΕΥΠ με τη διάταξη υπ’ αριθμ. Ε3580/2020, ζητάει ξαφνικά παύση της άρσης του απορρήτου, πριν δηλαδή εκπνεύσει το δεύτερο δίμηνο των παρακολουθήσεων. Συμπτωματικά; ήταν η ημέρα που ο δημοσιογράφος κατέθεσε στην ΑΔΑΕ καταγγελία για να του γνωστοποιήσει αν παρακολουθούνται οι επικοινωνίες του σε δύο αριθμούς κινητών κι ένα σταθερό τηλέφωνο.


Η καταστροφική συνέντευξη Κοντολέοντα

Μετά λοιπόν την χθεσινή «καταστροφική συνέντευξη» για την κυβέρνηση , του διοικητή της Ε.Υ.Π Παναγιώτη Κοντολέοντα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, η κυβέρνηση διά του ίδιου του πρωθυπουργού που προΐσταται της υπηρεσίας, καλείται να απαντήσει στα πιο κάτω ερωτήματα:

1. Ποιες είναι οι συμμαχικές υπηρεσίες πληροφοριών που ζήτησαν από τη Ε.Υ.Π να εκτελέσει παρακολούθηση Έλληνα πολίτη, και γιατί η Ε.Υ.Π υπάκουσε και δεν προστάτεψε τον πολίτη της Ελλάδας;



2. Από πότε αίτημα ξένης χώρας για παρακολούθηση Έλληνα πολίτη, αποτελεί λόγο εθνικής ασφάλειας της δικής μας χώρας.



3. Γιατί ο κ Παναγιώτης Κοντολέων με την ιδιότητα του ως διοικητή της Ε.Υ.Π «υπάκουσε» και ενέκρινε το αίτημα-εντολή ξένης χώρας, και δέχτηκε να παρακολουθηθεί Έλληνας πολίτης.



4. Λειτουργεί η Ε.Υ.Π ως τσιφλίκι του κ Κοντολέοντα και της κυβέρνησης κάνοντας “προσωπικές εξυπηρετήσεις” σε ξένες χώρες, σε βάρος των Ελλήνων πολιτών που θεσμικά πρέπει να προστατεύουν;



5. Γιατί η αρμόδια εισαγγελέας που στεγάζεται στην Ε.Υ.Π και εγκρίνει τις παρακολουθήσεις/επισυνδέσεις, ενέκρινε και υπέγραψε το αίτημα αυτό.



6. Τι θέση θα πάρει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την ενέργεια της υφισταμένης του;





Αναμένονται απαντήσεις και αυτή τη φορά δε θα πρέπει να είναι επικοινωνιακές αλλά ουσίας. Η αντιπολίτευση θα πρέπει με το θεσμικό της ρόλο να προστατέψει τους πολίτες, αφού όλη αυτή η υπόθεση της παρακολούθησης Έλληνα πολίτη με εντολή ξένης χώρας, παραβιάζει το σύνταγμα.




Η κυβέρνηση με τον “ανεπαρκή” διοικητή κ Παναγιώτη Κοντολέοντα που διόρισε στην Ε.Υ.Π και όσα αυτός φέρεται να κατέθεσε εχθές, κατελήφθη «με τη γίδα στην πλάτη» αφού η Ε.Υ.Π λειτούργησε για τα συμφέροντα ξένης χώρας, σε βάρος Έλληνα πολίτη.

Μετά τα όσα αναφέρονται πιο πάνω, καλείται ο πρωθυπουργός της χώρας, να απαλλάξει των καθηκόντων του τον Άριστο, αλλά “ανεπαρκή” Παναγιώτη Κοντολέοντα. Αν δεν τον αποπέμψει από τα καθήκοντά του, προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τον διόρισε, αυτό θα σημαίνει πως ο Παναγιώτης Κοντολέων ως διοικητής της Ε.Υ.Π, λειτούργησε αντισυνταγματικά υπό την έγκριση και ευλογία του ίδιου του πρωθυπουργού.

Οψόμεθα…



Στέφανος Παπαδόπουλος
 
Πηγή: happenednow.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια