Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σπάτα: Δυστύχημα με ελικόπτερο – Ενας νεκρός




Στην πτήση επέβαιναν τέσσερα άτομα, κατά πάσα πιθανότητα όλοι Βρετανοί


Δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Σπάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τραγικό συμβάν συνέβη όταν το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε στα Σπάτα.

Αφού προσγειώθηκε, ένας νεαρός ηλικίας 20-22 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα από τον έλικα.

Πιο συγκεκριμένα, για άγνωστους -μέχρι στιγμής- λόγους πήγε στην ουρά και διαμελίστηκε από τον πίσω έλικα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Ιδιωτικό ελικόπτερο

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για ιδιωτική πτήση την οποία είχαν μισθώσει Βρετανοί τουρίστες.

Στην πτήση επέβαιναν τέσσερα άτομα, κατά πάσα πιθανότητα όλοι Βρετανοί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και ασθενοφόρο.
Το χρονικό της τραγωδίας

Πιο συγκεκριμένα, παρέα Βρετανών επέστρεφαν με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα από τη Μύκονο όπου είχαν κάνει τις διακοπές τους σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Μετά την αποβίβαση, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

Μετά την προσγείωση του Bell 407, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθεριος Βενιζέλος.

Ο άτυχος 21χρονος από τη Βρετανία είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο. Υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο βρισκόταν εν λειτουργία και περιστρεφόταν ακόμη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Το δεύτερο ελικόπτερο, όπου επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου οι Βρετανοί να μην καταρρεύσουν βλέποντας το τρομακτικό γεγονός.


Πηγή: www.in.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια