Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΑΔΕ: Γνωστό beach restaurant στη Μύκονο λειτουργούσε με αδήλωτες ταμειακές


Ένα βήμα παραπάνω κάνουν πλέον οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όταν επισκέπτονται για έλεγχο καταστήματα σε τουριστικές περιοχές.

Το πρώτο είναι να δουν αν έχουν κοπεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο αποδείξεις. Το δεύτερο είναι να ελέγξουν τη γνησιότητα αυτών. Αν, δηλαδή, η ταμειακή μηχανή ή ο φορολογικός μηχανισμός, όπως ονομάζεται, είναι νόμιμος και δηλωμένος.

Αυτό έλεγξαν, το βράδυ της Παρασκευής, σε γνωστό beach restaurant, στην Μύκονο. Αφού είδαν ότι σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν αποδείξεις, προχώρησαν στον έλεγχο των φορολογικών μηχανισμών.

Εκεί, διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση είχε μεν κόψει 1.130 αποδείξεις, συνολικής αξίας 85.450 ευρώ, αυτές, όμως, είχαν εκδοθεί από μηχανισμούς, οι οποίοι δεν ήταν δηλωμένοι στην εφορία.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο τζίρος αυτός δεν καταγράφεται πουθενά, και ο ΦΠΑ πηγαίνει στις τσέπες των ιδιοκτητών, οι οποίοι ούτε πληρώνουν φόρο εισοδήματος για τα συγκεκριμένα ποσά. Αμέσως, επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ ανά μηχανισμό.

Ταυτόχρονα, άρχισε έλεγχος σε βάθος, ώστε τόσο να διαπιστωθεί αν και πού έχει καταχωρηθεί αυτός ο τζίρος, όσο και να καταγραφεί η ευρύτερη φορολογική συμπεριφορά της επιχείρησης.

Πηγή: naftemporiki.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια