Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aνεξέλεγκτη η φωτιά στο Ρέθυμνο: Δύσκολη μάχη με θυελλώδεις ανέμους που αλλάζουν κατευθύνσεις - Εκκενώθηκε οικισμός




Αποσύρθηκαν λόγω του σκότους τα πέντε εναέρια μέσα που επιχειρούσαν  Μήνυμα 112 στους κατοίκους του χωριού Μέλαμπες για να εκκενώσουν προς Νέα Κρύα Βρύση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες Δραματικές ώρες στο Ρέθυμνο Η φωτιά στα πύρινα μέτωπα καίει ανεξέλεγκτη ενώ η διακοπή στις πτήσεις των εναέριων μέσων, κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των επίγειων δυνάμεων που δίνουν πλέον τη μάχη για την ανάσχεση της φωτιάς χωρίς τη συνδρομή των ελικοπτέρων.



Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 5 ελικόπτερα, τα 4 πυροσβεστικά και 1 Chinnok της Αεροπορίας Στρατού τα οποία αποσύρθηκαν περίπου στις 9.00 μ.μ.

Η κατάσταση είναι απελπιστική όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς διευθύνσεις επεκτείνουν τα δύο μέτωπα.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν το απόγευμα στην περιοχή της Ορνέ ενώ εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του χωριού Μέλαμπες για να εκκενώσουν προς Νέα Κρύα Βρύση.



Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από ολόκληρη την Κρήτη. Περισσότεροι από 78 πυροσβέστες με 25 οχήματα δίνουν τη μάχη της κατάσβεσης. Επίσης, επιχειρούν 4 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές, υδροφόρες από την Αυτοδιοίκηση και αγροτικά μηχανήματα.















Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Κρήτης Γιώργο Τσικαλά, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στο neakriti.gr «η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη και ζητήθηκε εναέρια βοήθεια και από άλλες περιοχές εκτός Κρήτης». Μάλιστα σύμφωνα με τοπικά μέσα, είχε δοθεί οδηγία προληπτικής εκκένωσης και του Κάτω Ροδάκινου.




Η φωτιά σε Ορνέ και Κρύα Βρύση είναι ανεξέλεγκτη, είπε ο κ. Ταταράκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και πλήθους εθελοντών να είναι δυσχερές λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

«Αν και αρχικά όπως βλέπαμε, όλα έδειχναν ότι μπορεί η φωτιά να τιθασευτεί, δυστυχώς η κατάσταση πήρε αρνητική διάσταση», ανέφερε ο κ. Ταταράκης ο οποίος συνόδευσε τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στο μέτωπο της φωτιάς.





Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, αναπνευστικά προβλήματα για μια ηλικιωμένη στη Ορνέ

Η ατμόσφαιρα στο χωριό Ορνέ ήταν αποπνικτική νωρίτερα λόγω των πυκνών καπνών, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία φυγάδευσαν τους ηλικιωμένους σε κοντινά χωριά και συγγενικά σπίτια. Παράλληλα, κτηνοτρόφοι απομάκρυναν τα ζώα τους από την περιοχή.

Στο μεταξύ, δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο, ζήτησαν αρχικά την συνδρομή του Κέντρου Υγείας Σπηλίου προκειμένου μια 92χρονη κατάκοιτη να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και δύσπνοια στο Κέντρο Υγείας, όπου οι ιατροί έκριναν ως απολύτως αναγκαία τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου όπου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά στον αγκώνα ένας πυροσβέστης.













Δείτε φωτογραφίες












Πηγή: www.protothema.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια