Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν στο αεροδρόμιο με 9.500 πακέτα τσιγάρα στις αποσκευές τους







Οι διαφυγόντες δασμοί του παράνομου εμπορεύματος, το οποίο έφτασε στη Θεσσαλονίκη από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με ενδιάμεση στάση τον αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», υπολογίστηκαν σε 38.500 ευρώ
Επτά βαλίτσες που περιείχαν 9500 λαθραία πακέτα τσιγάρα κατάσχεσαν οι τελωνειακές αρχές του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας τρεις αλλοδαπούς ταξιδιώτες, όταν πήγαν να παραλάβουν τις αποσκευές τους.

Πρόκειται για υπηκόους Λευκορωσίας, Λετονίας και Ρωσίας, οι οποίοι οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο καταδίκασε τον καθένα σε φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της κατοχής λαθρεμπορεύματος.












Οι διαφυγόντες δασμοί του παράνομου εμπορεύματος, το οποίο έφτασε στη Θεσσαλονίκη από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με ενδιάμεση στάση τον αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», υπολογίστηκαν σε 38.500 ευρώ.

Στις απολογίες τους, μόνο ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Λευκορωσία παραδέχθηκε την πράξη του, λέγοντας ότι τα τσιγάρα ήταν δικά του και πρόθεσή του ήταν να τα πουλήσει στην Πολωνία, χώρα που ήταν ο προορισμός του. Ανέφερε δε, ότι ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία δεν μπόρεσε να ταξιδέψει απευθείας από την πατρίδα του στην Πολωνία. «Ζητώ συγγνώμη, ήθελα να βοηθήσω την οικογένειά μου», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια