Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βουλή: Κατατέθηκε η διάταξη για το πλαφόν των 5 ευρώ στα μηνιαία πάγια των λογαριασμών ρεύματος

Βουλή: Κατατέθηκε η διάταξη για το πλαφόν των 5 ευρώ στα μηνιαία πάγια των λογαριασμών ρεύματος

Από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη που ορίζει ότι το ύψος των παγίων χρεώσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που επιβάλλονται ανά κατηγορία πελάτη, ανεξαρτήτως του όγκου της κατανάλωσης, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 5 ευρώ μηνιαίως.

Η διάταξη κατατέθηκε με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης στο άρθρο 138 παρ.5 του ν. 4951/2022.

Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι αυξήσεις στα πάγια που ανακοίνωσε μερίδα προμηθευτών με τα τιμολόγια που θα ισχύσουν τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο καθεστώς τα τιμολόγια ρεύματος ανακοινώνονται έως τις 20 κάθε μήνα και ισχύουν από τον επόμενο (π.χ. τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου), ενώ από 1ης Αυγούστου αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο κ.Σκρέκας απόψε, κλείνει επίσης το “παράθυρο” της επαναφοράς της ρήτρας αναπροσαρμογής δια της πλαγίας οδού που επίσης καταγράφηκε στις ανακοινώσεις των τιμολογίων του Αυγούστου, και συγκεκριμένα η σύνδεση της χρηματιστηριακής τιμής της ενέργειας με τη μείωση των εκπτώσεων, αντί για την αύξηση των χρεώσεων.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που κατατέθηκε απόψε, “οι εκπτώσεις δεν δύναται να συνδέονται με τη διακύμανση μεγεθών της χονδρεμπορικής αγοράς”.



Πηγή: www.newsit.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια