Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Την παραίτηση του διοικητή στον "Άγιο Ανδρέα" ζήτησε ο Πλεύρης μετά τον θάνατο του 49χρονου - Σε αργία όσοι ευθύνονται



Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης - Πάνω από 70 γιατροί εφημέρευαν τη νύχτα που πήγε στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" ο 49χρονος.




Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας "Άγιος Ανδρέας" ζήτησε ο υπουργός Υγείας μετά τον θάνατο του 49χρονου.





Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, καθώς επίσης και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.


Με την ΕΔΕ πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού, θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικά με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, δεδομένου ότι την ώρα που ο άτυχος άνδρας πήγε στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ηταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, όταν ο 49χρονος ζαχαροπλάστης Θεόδωρος Νεμουτιάνος, αισθάνθηκε έναν δυνατό πόνο στην πλάτη.

Φοβήθηκε τόσο πολύ, που έσπευσε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, στον "Αγιο Ανδρέα" της Πάτρας. Εφθασε εκεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα και απευθύνθηκε σε όποιον γιατρό βρήκε μπροστά του. Του περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει την φράση: "Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο", όπως ο ίδιος είπε σε οικείους του.

Ο 49χρονος επέμενε. Ζητούσε να τον κοιτάξουν, να του δώσουν κάτι να σταματήσει ο πόνος, αφού είχε φοβηθεί πως ήταν πόνος από την καρδιά. Λίγα λεπτά μετά, έφθασε στο Νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίον είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια. Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι γιατροί ήταν ανένδοτοι. Τον έστελναν στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο.

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για εκεί. Στον δρόμο ο αδελφός του, του μίλησε για όλα. Του εξήγησε πώς έφθασε στον "Αγιο Αδρέα", τι είπε στους γιατρούς κι όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια. Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός οδηγούσε, ένιωσε έναν ακόμα πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε στο κάθισμα. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά. Ο αδελφός έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε ξεψυχήσει ακριβώς δίπλα του.

Εφθασαν στο Νοσοκομείο Ρίου και διαπίστωσαν τον θάνατό του, από καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησαν σκηνές θρήνου και στη συνέχεια αγανάκτησης και ξεσπάσματος στον πρώτο Νοσοκομείο που απευθύνθηκε, στον "Αγιο Ανδρέα".

Συγγενείς πήγαν εκεί, ζητώντας εξηγήσεις, θεωρώντας πως, αν οι γιατροί είχαν παρέμβει άμεσα, ο άνθρωπός τους θα είχε σωθεί.

Οι πρώτες απαντήσεις του νοσοκομείου

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας" Ηλίας Θοδωρόπουλος δήλωσε στο pelop.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι' αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

"Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο" δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως "οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας".



Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια