Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για τον θάνατο του 49χρονου



Την είχε ζητήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μαζί με εξηγήσεις για το λόγο που δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό






Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του θανάτου του 49χρονου.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ζήτησε κι εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε αμέσως από τον διοικητή, αλλά και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Στο κάδρο όσων ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή, αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

Ο θάνατος του 49χρονου, που πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα, αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός έχει προκαλέσει οργή και ερωτήματα.

Όπως προκύπτει από το υπουργείο, εκείνη την ώρα εφημέρευαν περισσότεροι από 70 γιατροί, ενώ η νοσοκόμα που μίλησε με τον άτυχο 49χρονο δεν κάλεσε κανέναν για να τον εξετάσει, αρκέστηκε στο να τον διώξει επειδή το «Άγιος Ανδρέας» δεν εφημέρευε. Ο αδελφός του εκλιπόντος ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα.
Τι ισχυρίζεται ο πρόεδρος των εργαζομένων

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου, Μιχάλης Στελλάτος, τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και όταν έφτασε ο ασθενής στα εξωτερικά ιατρεία, ειδοποιήθηκαν οι νοσηλεύτριες που είχαν βάρδια, αλλά ο ασθενής δεν τους ανέφερε ότι έχει πόνο στην πλάτη, αλλά ανέφερε ότι έχει ψύξη και τον πονά ο αυχένας. «Αυτό το είπε τρεις φορές και μπροστά στους συναδέλφους και μπροστά στον τραυματιοφορέα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, ο ασθενής είπε στο προσωπικό του νοσοκομείου, ότι είχε πάει και σε ιδιώτη γιατρό που του είχε γράψει φαρμακευτική αγωγή για την ψύξη. Η νοσηλεύτριες πρότειναν στον ασθενή να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο κ. Στελλάτος αναφέρθηκε σε ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη το ίδιο βράδυ: «Άλλος συμπολίτης μας είχε πάει στο νοσοκομείο παρότι δεν δέχεται έκτακτα περιστατικά και εκλήθη ο γιατρός, αφού έγινε η εξέταση ο ασθενής διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Ρίου με το ΕΚΑΒ. Εκείνος ο ασθενής μίλησε στους γιατρούς για πόνο στο στήθος».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε μάλιστα ότι στο νοσοκομείο δεν εργάζονται 70 γιατροί στον «Άγιο Ανδρέα», όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας. «Δεν είναι αλήθεια. Στο πρόγραμμα εφημερίας, στο οποίο αναγράφονται ακόμα και οι γιατροί που είναι σε ετοιμότητα, καταγράφονται 42 γιατροί, αλλά οι ενεργοί ήταν κάτω από 30».
«Τον εκτέλεσαν, τον άφησαν να πεθάνει»

Ξέσπασε αδερφή του 49χρονου που πέθανε στην Πάτρα μετά από επίσκεψη στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όταν το νοσηλευτικό προσωπικό φέρεται να μην ακολούθησε το πρωτόκολλο και άφησαν τον άνδρα να φύγει ενώ είχε συμπτώματα εμφράγματος.

«Λάθος; Λάθος η ζωή του αδερφού μου; Είναι λάθος;», ανέφερε στον Alpha με έντονη συναισθηματική φόρτιση η αδερφή του 49χρονου.

Ξεσπώντας για τον θάνατο του αδερφού της, πρόσθεσε: «Έκαναν μία λεκτική και οπτική διάγνωση. Μία νοσοκόμα είδε και αποφάσισε να εκτελέσει τον αδερφό μου. Αποφάσισε να μη φωνάξει γιατρό. Αφήσανε τον αδερφό μου να πεθάνει. Καμία μάνα, καμία αδερφή, κανένας αδερφός να μην το ζήσει αυτό».

Πηγή: www.newsbeast.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια