Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μακελειό στα Πατήσια: Ο 48χρονος έψαχνε ταξί και σταμάτησε... το περιπολικό - Το χρονικό της σύλληψης

Ο 48χρονος "μακελάρης" των Πατησίων άρπαξε 20 ευρώ από το μπαρ των Αγίων Αναργύρων για να πάρει ταξί.





Ο 48χρονος "μακελάρης" των Πατησίων άρπαξε 20 ευρώ από το μπαρ των Αγίων Αναργύρων για να πάρει ταξί! Ήθελε να εγκαταλείψει το όχημα που είχε κλέψει με τη βία από τα Πατήσια, αφού είχε σκοτώσει δύο από τους "αντιπάλους".

Βγαίνοντας από εκεί, φθάνει στη Λ. Δημοκρατίας και σηκώνει το χέρι του στο διερχόμενο περιπολικό, νομίζοντας ότι είναι… ταξί. Όταν κατάλαβε ότι ήταν αστυνομικοί κατέβασε το χέρι του. Οι αστυνομικοί άκουγαν από τον ασύρματο τις αναζητήσεις για άτομο που έχει "ενεργήσει Ε23 (πυροβολισμούς) και Ε22 (επικίνδυνο άτομο-οπλοφορεί)", με… κίτρινη μπλούζα. Τέτοιου είδους μπλούζα φορούσε ο άνθρωπος που είχαν απέναντί τους. Ακολούθησε καταιγισμός πυροβολισμών από τον δράστη, με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν. Τουλάχιστον 40 κάλυκες από τρία όπλα βρήκαν οι αστυνομικοί, στους Αγίους Αναργύρους, από το πιστόλι του δράστη και των αστυνομικών.


Ο 48χρονος παρότι είχε δεχθεί τις σφαίρες των αστυνομικών, την στιγμή που πήγαν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες, οι επίσης τραυματίες αστυνομικοί, εκείνος προσπαθούσε να αρπάξει το πιστόλι που του είχε πέσει.




Οι αστυνομικοί που ήρθαν αντιμέτωποι με τον δράστη και δέχθηκαν τα πυρά του, μέσα από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, περιέγραψαν στα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τα όσα διαδραματίστηκαν. "Έκανε ληστεία στο μπαρ γιατί δεν είχε χρήματα. Άρπαξε 20 ευρώ γιατί ήθελε να εξαφανιστεί με ταξί, και να εγκαταλείψει το κλεμμένο αυτοκίνητο έξω από το μπαρ. Σήκωσε το χέρι του σε εμάς πιστεύοντας ότι θα σταματήσει κάποιο. Μόλις τον προσπεράσαμε με το περιπολικό τον είδαμε και σταματήσαμε. Μας είπε: ‘τίποτα τίποτα παιδιά συνεχίστε’. Φορούσε την χαρακτηριστική κίτρινη μπλούζα που ακούσαμε στον ασύρματο για την αναζήτηση του. Έβγαλε το όπλο και άρχισε να μας πυροβολεί".

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ των Αγίων Αναργύρων κατέθεσε στους αστυνομικούς: "Σάββατο βράδυ γύρω στις εννιά και μισή με δέκα παρά, ανοίγει η πόρτα του μαγαζιού, ήμουν με έναν φίλο και ετοιμαζόμουν για να μαζέψω και να φύγω. Μπαίνει ένας άνδρας μέσα, 40-45, δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ στην ζωή μου, ήταν ελαφρά τραυματισμένος στο ένα του μάτι, λίγο περίεργος, και νευρικός. Μου ζητάει 20 ευρώ, εγώ επειδή τον είδα σε αυτή την κατάσταση, δεν τον ήξερα και δεν ήθελα να έχω πρόβλημα, του δίνω τα 20 ευρώ και βγαίνει κατευθείαν από το μαγαζί μου.










Μέσα σε δυο λεπτά έχουνε φτάσει περιπολικά λίγο πιο κάτω από το μαγαζί και αρχίζουν να φωνάζουνε και ξαφνικά αρχίζουν οι πυροβολισμοί. Μπήκα και εγώ και ο φίλος μου μέσα από τη μπάρα, είχαμε σκύψει κάτω για να είμαστε ασφαλείς. Μέσα σε ένα λεπτό έχει τελειώσει η ιστορία. Από αυτά που έλεγαν οι αστυνομικοί είπαν ότι αυτός ο άνδρας είναι αυτός που μπήκε στο μαγαζί και μου ζήτησε τα 20 ευρώ".

Η μητέρα του ιδιοκτήτη ανέφερε ότι ο 48χρονος "μακελάρης" αφού πήρε τα 20 ευρώ από τον γιο της του είπε: "Θα στα επιστρέψω κάποια στιγμή, κάποια μέρα".










Ο 48χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπή αυτοκινήτου και τον περασμένο Μάιο για διακίνηση κοκαΐνης.

Ο 46χρονος που έπεσε νεκρός από τα πυρά του "μακελάρη" είχε συλληφθεί… 7 φορές για υποθέσεις ναρκωτικών, κατοχή όπλων, διακεκριμένες κλοπές και εγκληματική οργάνωση, και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η 43χρονη γυναίκα που φέρεται να περνά… πάνω από τον 23χρονο, ο οποίος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, είχε προσαχθεί 22 φορές για τον νόμο περί εκδιδόμενων προσώπων. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν τον βαθμό συμμετοχής πέντε ακόμη ατόμων στην συμπλοκή των Πατησίων.
Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια