Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καιρός: Έρχεται καύσωνας με 44άρια! Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα






Καιρός: Ο φονικός καύσωνας που «βασανίζει» την Ιβηρική χερσόνησο δείχνει πως θα μετακινηθεί και στη χώρα μας, αλλά με σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες

Τις τελευταίες ημέρες ο καύσωνας «λιώνει» τη Μεσόγειο, με τις θερμοκρασίες στις χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου να είναι στα ύψη και τα μέτωπα των πυρκαγιών να είναι τεράστια.

Ο καύσωνας δείχνει… διάθεση μετακίνησης προς τη χώρα μας, με σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες, και η κορύφωσή του μοιάζει πως θα έρθει στα τέλη Ιουλίου μέχρι και το πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου.

Το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS καταγράφει την έλευση πολύ θερμών αερίων μαζών και στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα και τις πρώτες μέρες του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού, δείχνοντας μάλιστα θερμοκρασίες στη Θεσσαλία, ακόμη και της τάξεως των 44 βαθμών Κελσίου.

Είναι, ωστόσο, πολύ μακριά αυτή η προοπτική και σαφώς μπορεί τα προγνωστικά δεδομένα να αλλάξουν.


Η τάση, πάντως, διατηρείται για ένα ιδιαίτερα θερμό 15νθήμερο και στη χώρα μας, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο, όταν και θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα τα πρώτα 40άρια.

Δείτε στο βίντεο καρέ καρέ την κίνηση των αερίων μαζών πανευρωπαϊκά και δώστε έμφαση στο πώς σκουραίνουν τα χρώματα από τα τέλη του μήνα και έως τις 4 Αυγούστου.


Πηγή: www.newsbomb.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια