Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εφετείο ΧΑ, 3η συνεδρίαση: Οι δικηγόροι του ξεφτίλισαν τον φιρερίσκο


Στην ύστατη προσπάθειά τους να πετύχουν την πολυπόθητη αναβολή, οι δικηγόροι του φιρερίσκου της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας ξεφτίλισαν τον πελάτη τους και συγγενή τους. Τον παρουσίασαν σαν άνθρωπο που παθαίνει διαλείψεις, ανίκανο να σκεφθεί, ανίκανο να γράψει. Είπαν πως ακόμη και τα ποιήματα που δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα τού τα γράφουν άλλοι!

Το δικαστήριο, μετά τις εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, με σύμφωνη πρόταση και της εισαγγελέα της έδρας, απέρριψε το αίτημα αναβολής της δίκης και διέκοψε για τις 28 Σεπτέμβρη, οπότε ο φιρερίσκος πρέπει να δώσει εξουσιοδοτήσεις στους συνηγόρους του να τον εκπροσωπήσουν.

Στο τέλος της διαδικασίας υποβλήθηκαν αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής από τον Αγριογιάννη και την Μπαρμπαρούση. Το δικαστήριο, με σύμφωνη πρόταση και της εισαγγελέα, τις απέρριψε και τις δύο.

Ας δούμε αναλυτικά το ρεπορτάζ.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος έθεσε ως πρώτο θέμα τη νομιμοποίηση των διαδίκων. Των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορίας. Ουδείς από την υπεράσπιση των νεοναζιστών είχε αντίρρηση. Επιδίωξαν και πέτυχαν μια διακοπή 20 ημερών, δήθεν για να μελετήσουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα της πολιτικής αγωγής, και ήρθαν σήμερα και δεν είχαν να πουν τίποτα! Σημειώστε το αυτό, γιατί θα το ξαναβρούμε παρακάτω.

Επόμενο θέμα η δυνατότητα να παίρνουν φωτογραφίες οι φωτορεπόρτερ. Από την πολιτική αγωγή επιχειρηματολόγησαν υπέρ της φωτογραφικής κάλυψης οι Καμπαγιάννης, Παπαδάκης, Δαλιάνη, που αναφέρθηκαν σε ό,τι αφορά τη δημοσιότητα της ποινικής δίκης. Ο Πλεύρης (δικηγόρος Λαγού) δήλωσε ότι επιθυμούν τη φωτογράφιση και την κινηματογράφηση. Ο συνήγορος του νεοναζιστή Αναδιώτη έφερε αντίρρηση: «Οποιος θέλει να φωτογραφίζεται έξωθεν». Τότε πετάχτηκε ο ανιψιός του φιρερίσκου και δικηγόρος της Ζαρούλια, Ν. Μιχαλόλιας, που καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα, για να πει, τι καθόμαστε και συζητάμε, όταν είναι απών βασικός κατηγορούμενος και έχει ζητήσει αναβολή; Απόντος του βασικού κατηγορούμενου επιφυλασσόμαστε επί όλων των ζητημάτων που έχουν αποφασιστεί μέχρι στιγμής!
Ο εξευτελισμός του φιρερίσκου

Ο Παπαδέλης, που καθόταν δίπλα στον Ν. Μιχαλόλια, κατέβηκε γρήγορα κάτω για να παραστήσει τον άγγελο. Λέμε να παραστήσει, γιατί ο άγγελος μεταφέρει μια πληροφόρηση, απαντά σε τυχόν ερωτήσεις που θα του κάνει το δικαστήριο και μετά δεν μιλάει, δεν συμμετέχει στη διαδικασία. Ο Παπαδέλης, όμως, δεν έβαλε γλώσσα μέσα. Επαιρνε και ξαναέπαιρνε το λόγο, επιχειρηματολογούσε και ενίοτε ασχημονούσε, παρέα με τον Ν. Μιχαλόλια. Με την απαράδεκτη ανοχή της προέδρου και του δικαστηρίου, που έπρεπε να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο Παπαδέλης έφερε μια ακόμη βεβαίωση από το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, με ημερομηνία 22 Ιούλη, που περιέγραφε τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μιχαλολιάκος, αλλά και την ικανοποιητική δυνατότητα επικοινωνίας που έχει. Επειδή αυτή η βεβαίωση ήταν ίδια με την προηγούμενη, ο Παπαδέλης κράδαινε κι ένα εγκεφαλογράφημα, που μιλούσε για αλλοιώσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Μιχαλολιάκος τα… ψιλοέχει χαμένα, δεν αναγνωρίζει πρόσωπα, παθαίνει διαλείψεις, δεν μπορεί να διαβάσει την απόφαση κτλ. κτλ. Μόνο που το εγκεφαλογράφημα (έγινε στον «Ευαγγελισμό») είχε ημερομηνία 20 Ιούλη. Επομένως, ο διευθυντής της κλινικής του ΕΚΑ, που υπέγραψε τη βεβαίωση στις 22 Ιούλη, είχε γνώση του εγκεφαλογραφήματος, το οποίο άλλωστε η κλινική είχε αποφασίσει να γίνει. Αλλά… τι να μας πει τώρα ο γιατρός, ξέρει αυτός και δεν ξέρει ο τέως «επιστημονικός συνεργάτης» της εγκληματικής οργάνωσης στη Βουλή, Παπαδέλης;

Κι ενώ ο Παπαδέλης επαναλάμβανε τα ίδια και τα ίδια (μάλλον για να τα πιστέψει ο ίδιος), πετάχτηκαν εν χορώ άλλοι δικηγόροι των νεοναζιστών και δήλωσαν ότι απέχουν, υλοποιώντας απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων που λέει ότι αν μια δίκη δεν έχει ξεκινήσει μετά από δύο διακοπές, οι δικηγόροι πρέπει να απέχουν. Επικράτησε για λίγο οχλοβοή γηπεδικού τύπου. Ο Παπαδέλης έστησε καυγά με άλλους δικηγόρους νεοναζιστών, φωνάζοντας ότι έχει υποβάλει αίτημα και δεν έχει πάρει απάντηση. Η πρόεδρος του είπε ότι λέει συνέχεια τα ίδια. Υπερβολική ανεκτικότητα. Θα έπρεπε να του πει πως δεν υπέβαλε κανένα αίτημα, γιατί δεν έχει εξουσιοδότηση από τον πελάτη του. Ως άγγελος μετέφερε αίτημα του πελάτη του, το διαρτύπωσε από το βήμα και πλέον έχει υποχρέωση να καθήσει ήσυχος χωρίς να μιλάει.

Η πρόεδρος ζήτησε να δηλώσουν ένας-ένας ποιοι απέχουν. Προσπάθησαν να το αποφύγουν με κουτοπόνηρο τρόπο. Ο δικηγόρος του Κομιανού είπε ότι ζητά την πρόοδο της δίκης. Ο Πλεύρης μίλησε για σύγκρουση δικαιωμάτων. Εχει δικαίωμα ο Μιχαλολιάκος να ζητά αναβολή, αλλά έχει δικαίωμα και ο Λαγός να ζητά την πρόοδο της δίκης για να δικαιωθεί! Μπροστά στο μείζονος σημασίας δικαίωμα του Λαγού, κάμπτεται το ήσσονος σημασίας δικαίωμα του Μιχαλολιάκου, που μπορεί να εκπροσωπηθεί. Ο Ζωγράφος (δεύτερος δικηγόρος του Λαγού και πρόεδρος του νεοναζιστικού μορφώματος της ΕΛΑΣΥΝ) αναφέρθηκε στο δικαίωμα στην ταχεία εκδίκαση, που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Πήρε το λόγο και ο Λαγός για να πει ότι σέβεται την κατάσταση του «κυρίου Μιχαλολιάκου» (sic), αλλά θέλει να πολεμήσει για την αθωότητά του και πρέπει να γίνει σεβαστό και το δικό του δικαίωμα. Κι εκεί πάνω του ξέφυγε και ομολόγησε πως θεωρεί σίγουρη την εκ νέου καταδίκη του και πως η στρατηγική του είναι να πάρει ελαφρυντικό. Ζήτησε την πρόοδο της δίκης, ώστε αν υπάρξει ελαφρυντικό να μην είναι κατόπιν εορτής, αφού δηλαδή έχει εκτίσει την ποινή του!

Ακολούθησε ένα μπαράζ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορίας, που κονιορτοποίησαν τα ψευτοεπιχειρήματα της υπεράσπισης των νεοναζιστών και κατέδειξαν τους πραγματικούς σκοπούς τους.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μιλώντας με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ του ΔΣΑ, εξήγησε πως η απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων αναφέρεται στα φορτωμένα πινάκια των δικαστηρίων, που δεν προλαβαίνουν να δικάσουν όλες τις υποθέσεις σε μια μέρα και αποφασίζουν συνεχείς διακοπές μέχρι να δικάσουν όλες τις υποθέσεις του πινάκιου. Αντίθετα, αυτή η δίκη είναι μόνη στο πινάκιο και έχει επί της ουσίας αρχίσει, εξετάζοντας όλα τα ζητήματα που τίθενται σε τέτοιες δίκες. Θύμισε ότι στο πρωτόδικο ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε στη 17η συνεδρίαση. Αν δίναμε αυτή την contra legem ερμηνεία στην απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, κατέληξε, καμιά πολυπρόσωπη δίκη δε θα γινόταν, γιατί σ’ αυτές τις δίκες τίθενται στην αρχή πολλά ζητήματα.

Περνώντας στο ζήτημα της αναβολής, ο Καμπαγιάννης αναφέρθηκε στα ιατρικά έγγραφα που μιλούν για καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας του Μιχαλολιάκου. Τότε, ένα παρεάκι που είχε επικεφαλής τον Ν. Μιχαλόλια και τον Παπαδέλη άρχισε να τον διακόπτει ουρλιάζοντας. Ο Καμπαγιάννης συνέχισε λέγοντας ότι ο Μιχαλολιάκος γράφει και ποιήματα στην προσωπική του ιστοσελίδα. Με το που άρχισε να διαβάζει το ποίημα (έχουμε γράψει γι’ αυτό εδώ και μέρες), το παρεάκι εκρήγνυται. Φωνάζουν, χτυπούν τα χέρια στα έδρανα. «Διαβάζεις ένα πλαστό δημοσίευμα» φωνάζει ο Μιχαλόλιας, νομίζοντας ότι ο Καμπαγιάννης διάβαζε το δημοσίευμα της Κόντρα-eksegersi.gr. Μιλάμε για τον απόλυτο πανικό. Φαίνεται πως ο Ν. Μιχαλόλιας διαβάζει μόνο… Κόντρα-eksegersi.gr και όχι το μπλογκ του θεόπνευστου μπάρμπα του. Περιττεύει να πούμε ότι εμείς δεν κατασκευάσαμε τίποτα. Από το μπλογκ του Μιχαλολιάκου πήραμε το ποίημα για τον Λιγνάδη, παραθέτοντας και το λινκ μάλιστα. Αλλά τι να πει ο ανιψιός μπροστά στα αποκαλυπτήρια του… ποιητή μπάρμπα, που τον παρουσίαζαν σαν να τα έχει χαμένα κι αυτός γράφει ποιήματα;

Η πρόεδρος προσπαθεί να αντιμετωπίσει το χουλιγκάνικο ξέσπασμα των δικηγόρων των νεοναζιστών, καλώντας τη φρουρά να επιβάλει την τάξη. Αυτό όμως είναι δικό της καθήκον, η φρουρά δεν έχει δικαιοδοσία στους δικηγόρους. Της το λέει ο Παπαδάκης, αλλά η πρόεδρος είναι φανερό ότι ταράχτηκε από τη συντονισμένη (και μάλλον προσχεδιασμένη για να μπαχαλέψουν τη διαδικασία) αντίδραση των δικηγόρων της υπεράσπισης. Αυτοί τώρα τα βάζουν με τη φρουρά που προσπαθεί να τους πει να ησυχάσουν. Η πρόεδρος κάνει διακοπή.

Με την επάνοδο του δικαστηρίου στην έδρα, ο Καμπαγιάννης ολοκληρώνει την ανάγνωση του ποιήματος Μιχαλολιάκου και το καταθέτει στο δικαστήριο. Η πρόεδρος ρωτά αν υπάρχουν και άλλα τέτοια. Ο Καμπαγιάννης της απαντά ότι υπάρχουν κι άλλα, όμως κατέθεσε αυτό, γιατί αναφέρεται στην υπόθεση Λιγνάδη, οπότε δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ο χρόνος συγγραφής του.

Ο Κώστας Παπαδάκης, που έχει διατελέσει κάμποσες φορές μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ και του πειθαρχικού του συμβουλίου, εξηγεί με τη σειρά του ποιο είναι το νόημα της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και γιατί δεν ισχύει σε δίκες σαν αυτή. Οσο για την αναβολή που ζητά ο Μιχαλολιάκος, αναφέρεται στα έγγραφα που αναφέρουν ότι έχει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας και σημειώνει πως τα κινητικά προβλήματα δεν τον εμποδίζουν να έρθει στη δίκη.

Ο Αργύρης Συρίγος καταθέτει όλα τα πονήματα από το μπλογκ του Μιχαλολιάκου και την ιστοσελίδα της ΧΑ, που έχει λινκ προς το μπλογκ του Μιχαλολιάκου, διαψεύδοντας αυτά που ακούστηκαν περί πλαστότητας. «Εγώ δεν είπα τίποτα», πετάγεται ο Παπαδέλης. Το είπε ο παρακαθήμενός του, ανιψιός του φιρερίσκου, Ν. Μιχαλόλιας και το άκουσε καλά το δικαστήριο και όλη η αίθουσα.

Η Μαρίνα Δαλιάνη χαρακτήρισε προσχηματική την επίκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και εξήγησε γιατί. Θύμισε πως τη μία διακοπή τη ζήτησε η υπεράσπιση, για να να μελετήσει δήθεν αντιρρήσεις για τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας, όμως σήμερα δεν εξέφρασε καμιά αντίρρηση! Αναφέρθηκε σε νομολογία του ΕΔΑΔ περί του ότι η αποτελεσματική υπεράσπιση και δη στο δεύτερο βαθμό, δεν συναρτάται με την αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορούμενου.

Ο Θόδωρος Θεοδωρόπουλος κλείνει τον κύκλο, σημειώνοντας καταρχάς πως μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση του πρωτόδικου οι χρυσαυγίτες διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση, ενώ τώρα κάνουν οι ίδιοι καθυστέρηση. Η πρώτη κιόλας ιατρική βεβαίωση έλεγε πως ο Μιχαλολιάκος έχει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας, ενώ ο άγγελος έλεγε πως δεν τον αναγνώριζε! Αν ήταν στη ΜΕΘ, θα ετίθετο ζήτημα αναβολής, γιατί δεν θα μπορούσε ούτε εξουσιοδότηση να υπογράψει, τώρα όμως δεν υπάρχει ζήτημα αναβολής. Θύμισε πως στα 5,5 χρόνια της πρώτης δίκης ο Μιχαλολιάκος πάτησε μόνο μια φορά, στην απολογία του. Εχει βέβαια το δικαίωμα της μεταστροφής, οπότε πρέπει να ερμηνεύσουμε το αίτημά του για αναβολή ως δέσμευση ότι θα παρίσταται ανελλιπώς στη δίκη, κατέληξε ο συνήγορος, σφάζοντας με το βαμβάκι τον φιρερίσκο και τους υπερασπιστές του. Στη συνέχεια ο Θεοδωρόπουλος ανέλυσε το ποίημα του Μιχαλολιάκου, διαβάζοντας στίχο-στίχο, για να φανεί ότι το έχει γράψει αυτός και όχι κάποιος άλλος.

Αμέσως μετά, ζήτησε το λόγο ο Παπαδέλης «επί προσωπικού», για να διαβεβαιώσει ότι δεν λέει υπερβολές ή ψεύδη για την κατάσταση του Μιχαλολιάκου! Είπε ότι ο φιρερίσκος νοσηλεύεται φρουρούμενος, δεν έχει λάπτοπ ή κινητό και έχει επαφή μόνο με το συγγενικό του περιβάλλον. Και τότε κατέφθασε τρέχοντας συνεργάτης του γραφείου του, φέρνοντας τυπωμένο ένα άρθρο που έφερε την υπογραφή του Μιχαλολιάκου και φέρεται να γράφτηκε όταν αυτός βρισκόταν στην Εντατική. Δηλαδή τα γράφουν άλλοι; ρώτησε η πρόεδρος. Προφανώς, απάντησε ο Παπαδέλης, ξεφτιλίζοντας εντελώς τον φιρερίσκο!

Εμείς θυμίζουμε ότι ήμασταν αυτοί που αποκάλυψαν την παραμύθα των νεοναζιστών που παρουσίαζαν τον… έχοντα το θείο χάρισμα φιρερίσκο να αρθρογραφεί από την Εντατική. Μόλις τους ξεμπροστιάσαμε, σταμάτησαν να δημοσιεύουν άρθρα με την υπογραφή του όσο αυτός βρισκόταν στην Εντατική. Τα τελευταία, όμως, τα (μετά συγχωρήσεως) ποιήματα, είναι δικά του. Εχουν τη σφραγίδα της προσωπικής του γραφής. Και βέβαια, για να γράψεις ένα κείμενο (πόσω μάλλον μερικούς στίχους) δε χρειάζεται λάπτοπ ή κινητό. Υπάρχει το χαρτί και το μολύβι. Οταν ο Παπαδέλης επικαλείται ένα τόσο βλακώδες επιχείρημα (δεν έχει λάπτοπ ή κινητό) αποκαλύπτει το μέγεθος της απελπισίας του.

Ο άλλος ισχυρισμός, όμως, ότι ο φιρερίσκος έχει αλλοιώσεις στον εγκέφαλο, δεν επικοινωνεί, παθαίνει διαλείψεις, δεν μπορεί να γράψει τίποτα και τα ποιήματα τού τα γράφουν άλλοι, έκανε τον Μιχαλολιάκο ρόμπα ξεκούμπωτη. Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια… Ο πανίσχυρος «Αρχηγός», ο εκλεκτός, ο έχων το θείο χάρισμα να ηγείται, παρουσιάστηκε σαν ένα ανήμπορο ανθρωπάκι που παριστάνει τον ηγέτη βάζοντας άλλους να του γράφουν κείμενα.

Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα της αναβολής, διότι υποβάλλεται καταχρηστικώς. Ο Μιχαλολιάκος μπορεί να προσέλθει στη δίκη με αμαξίδιο, αν θέλει. Πέρα από τον ίδιο, υπάρχουν συγκατηγορούμενοι, υπάρχουν και οι συγγενείς ενός νεκρού, υπάρχει και το ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον γι’ αυτή τη δίκη, που επιβάλλουν να προχωρήσει. Πρωτόδικα ο Μιχαλολιάκος ήρθε στη δίκη μόνο για την απολογία του. Μεταξύ των δικηγόρων του είναι και ο αδερφός του, οπότε μπορεί να εκπροσωπηθεί αξιόπιστα.
Αποκαλυπτήρια

Ο ανιψιός Ν. Μιχαλόλιας έκανε μια τελευταία προσπάθεια, πιο πολύ «για τη φανέλα», αναφερόμενος ξανά στο εγκεφαλογράφημα (αλήθεια, γιατί δεν έφεραν έναν νευρολόγο να το αναλύσει;). Κι εκεί το… ξεφούρνισε. Τι ολιγόμηνη αναβολή, τι ολιγόμηνη διακοπή. Ο χρόνος δεν μεταβάλλεται. Μήπως μεταβάλλεται κάτι άλλο που ενοχλεί την πολιτική αγωγή;

Ποιο μπορεί να είναι αυτό το κάτι άλλο; Μόνο η σύνθεση του δικαστηρίου, που θα αλλάξει αν αποφασιστεί αναβολή, ενώ δεν αλλάζει με τη διακοπή. Αυτό όμως δεν είναι ζήτημα της πολιτικής αγωγής. Το ερώτημα αντιστρέφεται: μήπως η παρούσα σύνθεση του δικαστηρίου ενοχλεί τους νεοναζιστές και την υπεράσπισή τους και θέλουν αναβολή για να την αλλάξουν; Γιατί δεν το λένε ευθέως, αλλά το… περνούν διαμέσου της πολιτικής αγωγής;

Μετά από διακοπή, το δικαστήριο επανήλθε και η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το αίτημα αναβολής. Τζάμπα έγινε ρόμπα ο φιρερίσκος.

Η εισαγγελέας πρότεινε διακοπή για να δοθεί η δυνατότητα στον Μιχαλολιάκο να διορίσει συνηγόρους. Ο Παπαδέλης συμφώνησε με τη διακοπή για να συνεννοηθεί με τον Μιχαλολιάκο, προσθέτοντας υποκριτικά «δεν γνωρίζω τι θα κάνει». Η πρόεδρος ανακοίνωσε διακοπή για 28 Σεπτέμβρη (ο Αύγουστος δεν μετρά ως χρόνος διακοπής). Στις 28 Σεπτέμβρη αναμένεται η… ντριμ τιμ με επικεφαλής τον αδελφό Π. Μιχαλόλια, αλλιώς η έφεση του φιρερίσκου θα απορριφθεί ως ανυποστήρικτη. Το παιχνίδι τέλειωσε.
Απορρίφθηκαν δύο ακόμη αιτήσεις αναστολής

Κι εκεί που ετοιμαζόμασταν να τα μαζέψουμε και να φύγουμε, οι δικηγόροι του Αγριογιάννη και του Μπαρμπαρούση υπέβαλαν αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Σημειώνουμε ιδιαίτερα τη στάση του Καρατζόπουλου, πατρινού δικηγόρου του Μπαρμπαρούση, που το πρωί πρωταγωνιστούσε στη δήλωση αποχής, επικαλούμενος την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων! Γιατί δεν έκανες αποχή, ρε μεγάλε, αφού υποτίθεται πως ήταν για σένα ζήτημα αρχών; Και πώς μιλούσες για αποχή, όταν είχες έτοιμο ολόκληρο φάκελο (καμιά δεκαριά έγγραφα) για να στηρίξεις το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης ποινής του πελάτη σου; Το πρωί μπλόφα με αποχή, το μεσημέρι «τα ρέστα μου» με αίτημα αναστολής;

Ο Μπαρμπαρούσης (δεν ήταν παρών) παρουσίασε μέσω του δικηγόρου του το γνωστό σενάριο… Νίκος Ξανθόπουλος. Bιοπαλαιστής, πολύτεκνος (τρία παιδιά), με άρρωστο πατέρα κτλ. Ο Αγριογιάννης (ήταν παρών) έπαιξε το σενάριο «σηκώνω πίεση, κινδυνεύω να πεθάνω μέχρι να με μεταφέρουν από τη φυλακή του Δομοκού στο νοσοκομείο Λαμίας». Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθούν και οι δύο αιτήσεις, επιχειρηματολογώντας γιατί.
Ναζιστικό σόου Λαγού

Κι εκεί που το δικαστήριο ετοιμαζόταν να αποσυρθεί για να αποφασίσει για τις αιτήσεις αναστολής, ζήτησε το λόγο ο Λαγός, για ένα δεκάλεπτο -όπως είπε- για να μιλήσει για την… πολιτική δίωξη που υφίσταται. Η πρόεδρος του είπε ότι αυτά δεν έχουν σχέση με την υπόθεση αυτή τη στιγμή και πως θα τα πει στην απολογία του. Ο Λαγός άρχισε να φωνάζει και το δικαστήριο διέκοψε.

Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι είχε κουβαλήσει έξι οπαδούς του, που άρχισαν να τον χειροκροτούν καθώς τον μετέφερε η φρουρά. Ο Λαγός άρχισε να ουρλιάζει προς την κατεύθυνση όπου καθόταν η Μάγδα Φύσσα, απειλώντας ότι θα ξεφτιλίσει τους αριστερούς και το δικαστήριό τους. Φασίστες, φώναξε η Μάγδα Φύσσα. Σας τελειώσαμε στους δρόμους, φασίστες, φώναξε μια άλλη γυναίκα. Δεν τελειώσαμε, τώρα αρχίζουμε, φώναξε ένας από τους έξι οπαδούς του Λαγού, που βλέποντας την αδυναμία του Μιχαλολιάκου και την απουσία του Κασιδιάρη, προσπαθεί να εμφανιστεί σαν ο ηγέτης των απανταχού νεοναζιστών.

Η φρουρά πήρε το Λαγό υπό τα χειροκροτήματα και τα ουρλιαχτά των έξι οπαδών του, που τον ξαναχειροκρότησαν όταν η φρουρά τον επανέφερε στην αίθουσα, μετά τη διακοπή. Το έχει ανάγκη φαίνεται.

Οταν επανήλθε το δικαστήριο στην έδρα, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι παύει οριστικά η ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα των νεοναζιστών, λόγω παραγραφής (τα συντριπτικά περισσότερα πλημμελήματα αφορούσαν οπλοκατοχές συν τα πλημμελήματα που μετατράπηκαν οι απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ) και πως απορρίπτει τις αιτήσεις αναστολής των Μπαρμπαρούση και Αγριογιάννη.

Πηγή: eksegersi.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια