Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση του ΚΚΕ: Για την αμοιβή νυχτερινών και αργιών του νοσηλευτικού προσωπικού του 251 ΓΝΑ


Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την αμοιβή νυχτερινών και αργιών, σύμφωνα με τη νομοθεσία, του νοσηλευτικού προσωπικού του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) αναδεικνύει με έγγραφό της την αγανάκτηση του νοσηλευτικού προσωπικού του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω έλλειψης προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα η ΠΟΕΣ αναφέρει ότι με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου καθορίστηκε ότι το πολιτικό νοσηλευτικό προσωπικό που έχει προσληφθεί επικουρικά από την αρχή της πανδημίας, για να καλύψει τις ανάγκες στο 251 ΓΝΑ με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΣΕΙΔΟΧ), δεν συμπεριλαμβάνεται στον προγραμματισμό για συμμετοχή σε νυχτερινές βάρδιες, καθώς και σε βάρδιες τα Σαββατοκύριακα.

Η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση, η οποία έχει περικόψει τις δαπάνες για την Υγεία και θα τις πετσοκόψει κι άλλο. Με απόφασή της δεν θέλει τη συμμετοχή των εργαζόμενων με ΣΕΙΔΟΧ στο 251 ΓΝΑ σε νυχτερινές βάρδιες και τα Σαββατοκύριακα, διότι θα προκαλέσουν επιβάρυνση του συρρικνωμένου προϋπολογισμού του νοσοκομείου.

Πρόκειται για συνειδητή κυβερνητική απόφαση, αφού το στρατιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό δεν αμείβεται με βάση τη νομοθεσία για τη νυχτερινή εργασία του, αλλά ούτε και για τα Σαββατοκύριακα. Πρόκειται για απλήρωτη εργασία, που διαψεύδει μάλιστα για μια ακόμα φορά τις δήθεν κυβερνητικές διαρροές, για πληρωμή της νυχτερινής εργασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα στρατιωτικά νοσοκομεία, αλλά και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να προχωρήσει στην άρση αναστολής των καθηκόντων για το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε δομές Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο της ΠΟΕΣ, οι στρατιωτικοί που βρίσκονται σε αναστολή αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην καθώς είναι απλήρωτοι, ενώ οι εναπομείναντες νοσηλευτές τιμωρούνται επίσης, διότι καλούνται να καλύψουν τα κενά που έχουν αφήσει οι πρώτοι, επιφορτιζόμενοι με νυχτερινές βάρδιες και αργίες που αφαιρούνται από τους ΣΕΙΔΟΧ (σύμφωνα με τις καταγγελίες τους).

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

- Την αύξηση του προϋπολογισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων και την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού;

- Την αμοιβή του στρατιωτικού προσωπικού για την εργασία των νυχτερινών και των αργιών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία;

- Την άμεση άρση της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και την επιστροφή τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία;».

Πηγή: 902.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια