Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίκη ΧΑ δεύτερος βαθμός: 2η συνεδρίαση


Με αποκατάσταση μιας… αταξίας ξεκίνησε η δεύτερη συνεδρίαση στην κατ’ έφεση δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ. Με εντολή της προέδρου οι δημοσιογράφοι έφυγαν από τον εξώστη όπου είχαν εξοριστεί και επέστρεψαν στα έδρανα πίσω από τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Οι συνήγοροι των τεσσάρων νεοναζιστών που έχουν ζητήσει αποφυλάκιση αγόρευσαν ξανά, για να απαντήσουν υποτίθεται στην απορριπτική πρόταση της εισαγγελέα, επαναλαμβάνοντας την ίδια ανούσια φλυαρία. Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να εκδώσει την απόφασή του.

10:30

Με ομόφωνη απόφαση το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών απέρριψε τα αιτήματα αποφυλάκισης και των τεσσάρων νεοναζιστών (Λαγός, Πανταζής, Καλαρίτης και Σταμπέλος).

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε, πάλι ως άγγελος, ο δικηγόρος του φίρερ Μιχαλολιάκου, Παπαδέλης, κομίζοντας νέα βεβαίωση, του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους), όπου νοσηλεύεται ο Μιχαλολιάκος. Και ζήτησε αναβολή της δίκης.

Ο Παπαδέλης δεν περιορίστηκε στην κατάθεση της βεβαίωσης, η οποία αναγνώστηκε από την πρόεδρο, αλλά άρχισε να αναπτύσσει επιχειρηματολογία, με την πρόεδρο να επιτρέπει αυτή την απαράδεκτη παραβίαση της δικονομικής τάξης (ο άγγελος απλώς κομίζει κάποιο μήνυμα, δεν επιχειρηματολογεί, γιατί δεν έχει εξουσιοδότηση). Οταν παρενέβη ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Κώστας Παπαδάκης, ζητώντας να σταματήσει ο άγγελος να επιχειρηματολογεί, γιατί δεν έχει τέτοιο δικαίωμα, η πρόεδρος εγκάλεσε τον Παπαδάκη!

Μετά την παρέμβαση Παπαδάκη, ο Παπαδέλης δήλωσε πως ο Μιχαλολιάκος ζητά αναβολή γιατί θέλει να παραστεί ο ίδιος στη δίκη! Ποιος; Αυτός που στον πρώτο βαθμό δεν πάτησε ούτε μια φορά στη δίκη, παρά μόνο τη μέρα που έπρεπε να απολογηθεί.

Επί της ουσίας, πρέπει να σημειωθεί ότι η βεβαίωση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, που κόμισε ο Παπαδέλης αναφέρει ότι ο Μιχαλολιάκος έχει πολύ καλό επίπεδο συνείδησης. Επομένως, είναι σε θέση να διορίσει συνηγόρους και γι’ αυτό το αίτημα αναβολής πρέπει να απορριφθεί.

Στη συνέχεια, άρχισε η διαδικασία νομιμοποίησης των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας. Η πλευρά των υπερασπιστών των νεοναζιστών, επειδή θέλει να γίνει διακοπή για άλλη συνεδρίαση, μηχανεύτηκε το κόλπο ότι θέλουν να μελετήσουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για να προβάλουν αντιρρήσεις! Μιλάμε για κόλπο, διότι οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας δεν είναι καινούργιοι. Παρέστησαν και στον πρώτο βαθμό. Και οι εντολείς τους είναι συγκεκριμένοι: η οικογένεια Φύσσα και οι αιγύπτιοι ψαράδες (τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έχουν αποκλειστεί, μετά τον απαράδεκτο υποβιβασμό της κατηγορίας σε πλημμέλημα, που έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης οχταετίας).

Οσο αναμενόταν η απόφαση του δικαστήριου επί των αιτήσεων αποφυλάκισης, ζητήσαμε από τον Λαγό να κατονομάσει τους ομογάλακτούς του που έχουν κινητά τηλέφωνα στη φυλακή, όπως είπε στην παραληρηματική συνέντευξή του στο «Στόχο». Εκνευρίστηκε αφάνταστα. Αντιλαμβανόμαστε το λόγο…

11:00

Η πρόεδρος ανακοίνωσε διακοπή της δίκης για τις 26 Ιούλη, χωρίς να νομιμοποιήσει τις παραστάσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας. Ικανοποίησε, έτσι, το προσχηματικό αίτημα των υπερασπιστών των νεοναζιστών εγκληματιών, που τάχα ήθελαν να μελετήσουν τις εξουσιοδοτήσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας.

Το άκρως προκλητικό, όμως, ήταν ότι ζήτησε από τον Παπαδέλη, που είχε προσέλθει ως άγγελος, να φέρει στις 26 Ιούλη επικαιροποιημένο έγγραφο για την υγεία του Μιχαλολιάκου!

Εκείνο που έπρεπε να ζητήσει από τον Παπαδέλη η κα Πανουτσακοπούλου είναι εξουσιοδότηση παράστασης υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου, αφού η βεβαίωση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, που διάβασε ο Παπαδέλης, αναφέρει ότι ο φιρερίσκος της εγκληματικής οργάνωσης έχει πολύ καλό επίπεδο συνείδησης. Επομένως, μπορεί να διορίσει συνήγορο κι όχι να επιδιώκει την αναβολή της δίκης με το κάλπικο επίχείρημα ότι θέλει να παραστεί ο ίδιος.

Κι αν η πρόεδρος είχε οποιαδήποτε αμφιβολία για τη βεβαίωση ή ήθελε το δικαστήριο να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα, όφειλε να ορίσει πραγματογνώμονα που θα επισκεφθεί τον Μιχαλολιάκο και θα γνωματεύσει για την κατάσταση της υγείας του, απαντώντας στα ερωτήματα που θα του θέσει το δικαστήριο.

Η αποδοχή των προσχημάτων και των δικονομικών τερτιπιών των νεοναζιστών δεν είναι καθόλου καλό σημάδι για την εξέλιξη αυτής της δίκης. Αλλο ο σεβασμός των δικονομικών κανόνων και άλλο η παθητική ανοχή της εξόφθαλμης κωλυσιεργίας.


Πηγή: eksegersi.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια