Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Γιατί δεν έγινε γνωστή η πρώτη άδεια του "Λάμπρου" της "17 Νοέμβρη" - Εξηγήσεις ζητά ο Μπακογιάννης

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, πέρασε την έξοδο των φυλακών στις 8 Ιουλίου και επέστρεψε στις 10, την περασμένη Κυριακή.




Την πρώτη του "βουβή" άδεια μετά από 20 χρόνια κάθειρξης πήρε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο "Λάμπρος" της 17Ν. Είχε υποβάλλει αίτημα άδειας από τον περασμένο χειμώνα και σε συνδυασμό με το διδακτορικό που είχε πάρει από πανεπιστήμιο της Γαλλίας το συμβούλιο των φυλακών έκρινε ότι έχει τις προϋποθέσεις για τη λήψη τριήμερης άδειας.





Ο "Μιχάλης Οικονόμου" όπως εμφανιζόταν για χρόνια πριν την σύλληψή του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, πέρασε την έξοδο των φυλακών στις 8 Ιουλίου και επέστρεψε στις 10, την περασμένη Κυριακή. Όλα αυτά τα χρόνια, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, επισκεπτήριο δέχεται μόνο από τη σύντροφό του.


Υπό τον φόβο έντονων αντιδράσεων δεν έγινε γνωστή η λήψη άδειας από τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, η οποία δόθηκε λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση 30 χρόνων από την δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν, στις 14 Ιουλίου 1992.



Τα μέλη της 17Ν επιχείρησαν με ρουκέτα να χτυπήσουν το όχημα που επέβαινε ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παλαιοκρασσάς, στη διασταύρωση των οδών Βουλής και Καραγιώργη Σερβίας. Ένα θραύσμα της ρουκέτας είχε βρει τον Θάνο Αξαρλιάν στον λαιμό, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Η τρομοκρατική επίθεση είχε επισπευσθεί χρονικά, γιατί όπως προέκυπτε από την δικογραφία, κάποια μέλη της 17 Νοέμβρη ήθελαν να πάνε… διακοπές στην Ικαρία!

Εξηγήσεις ζήτησε ο Μπακογιάννης

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της 17 Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; Ισχύει; Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα". Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, όπως στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, που είχε λάβει άδεια επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, οι πολιτικές αντιδράσεις ήταν εντονότατες ακόμη και από τον σημερινό πρωθυπουργό.

"Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει καμία μεταμέλεια για αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών" έγραφε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όμως, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο "Λάμπρος" της 17Ν, πήρε άδεια.


Ο "Λάμπρος" της 17Ν έχει καταθέσει αρκετά αιτήματα για άδεια, τα οποία απέρριπταν οι δικαστικές αρχές, μέχρι πριν από περίπου έναν μήνα, όταν κατέθεσε το αίτημά του, το οποίο σε συνδυασμό με το διδακτορικό του στα μαθηματικά από πανεπιστήμιο της Γαλλίας, έγινε δεκτό.
Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια