Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φορτίο μαμούθ με σχεδόν 11 εκ. λαθραία τσιγάρα στον Πειραιά - Κρυμμένα σε υαλικά με προορισμό το Μαυροβούνιο

Το φορτίο με τα λαθραία τσιγάρα προερχόταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Πάνω από 2 εκατομμύρια οι διαφυγόντες δασμοί.




Σχεδόν 11 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα εντόπισαν και κατέσχεσαν το πρωί της Τρίτης οι Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά.



Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους και στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού.



Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες που έφτασαν στις Αρχές, δεσμεύτηκε εμπορευματοκιβώτιο, που εκφορτώθηκε στον Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με δηλωμένο φορτίο γυάλινα είδη και τελικό προορισμό το Μαυροβούνιο.


Στις 7 Ιουλίου, διενεργήθηκε έλεγχος από την ομάδα X-RAY του Γ΄ Τελωνείου, η οποία έκρινε απαραίτητο να γίνει και φυσικός έλεγχος του εν λόγω εμπορευματοκιβωτίου.


Πρωινές ώρες σήμερα και κατόπιν ένδειξης σκύλου ανίχνευσης καπνικών προϊόντων Κ9, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και τελωνειακοί υπάλληλοι προέβησαν στην αποσφράγιση και στον καθολικό έλεγχο του φορτίου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 548.000 πακέτα τσιγάρων με είκοσι τσιγάρα έκαστο, που αντιστοιχούν σε 10.960.000 τσιγάρα.

Το συνολικό ποσό διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων, ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 2.321,81,55 ευρώ, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα καθώς και το κατασχεθέν εμπορευματοκιβώτιο παραδόθηκαν στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά.



Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.


Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια