Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Fuel Pass 2»: Στα 80 ευρώ η επιδότηση για τη χρήση κάρτας - Ποιοι είναι οι δυνητικοί δικαιούχοι


Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας



Την εξειδίκευση της κυβερνητικής παρέμβασης για τα καύσιμα, σε συνέχεια όσων ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας:

Αυξάνεται στα 80 ευρώ από τα 45 που ίσχυε ως σήμερα και επεκτείνεται το Fuel Pass 2 σε περισσότερους δικαιούχους που είναι φυσικά πρόσωπα και φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας
Αυξάνεται το ποσό της επιδότησης στα 15 ευρώ με τη χρήση κάρτας έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με την προηγούμενη επιδότηση.
Για την ηπειρωτική περιοχή και τη χρήση κάρτας η επιδότηση θα ανέλθει στα 80 ευρώ για το τρίμηνο, ενώ για όσους όσους έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή αυξάνεται στα 100 ευρώ για το τρίμηνο, από 55 ευρώ που ίσχυε εως σήμερα.
Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών, η επιδότηση για χρήση κάρτας, ανέρχεται στα 60 και τα 70 αντίστοιχα σε ηπειρωτική χώρα και νησιά.
Οι δικαιούχοι





Όπως είπε οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,1 εκατ. από τους 3,5 εκατ. ιδιοκήτες οχημάτων.

Δικαιούχοι είναι πολίτες με εισόδημα 2021 έως 30.000 προσαυξημένο κατά 3.000 για καθε μέλος της οικογένειας και συνολικά για εισοδήματα ως 45.000 ευρώ.

Για το diesel η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Η επιδότηση απομειώνει τις αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ και ρίχνει την τιμή κάτω από τα 2 ευρώ, το συνολικό κόστος της παρέμβασης στη βενζίνη ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ. Παράλληλα επιδοτείται το ντίζελ με 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, ώστε το όφελος να ανέβει στα 15 λεπτά. Το κόστος είναι στα 115 εκατ. ευρώ.

Δείτε την εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών:

Κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε καταρχήν, ότι η παρέμβαση «Fuel Pass 2» αφορά τους τρεις μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και περισσότερους από τρία εκατομμύρια οδηγούς, ενώ η ενίσχυση προβλέπεται και για τις τιμές της βενζίνης και για το Diesel.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση της επιδότησης του «Fuel pass 2» από τα 45 στα 80 ευρώ για πληρωμή στην αντλία και για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ. Στα νησιά, «όπου ξέρουμε, ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα» ανέρχεται στα 100 ευρώ, αντί 55 που ήταν μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα στα 70, από 40 που ήταν πριν.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταικούρας, 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων, με οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, θα λάβουν αυξημένη επιδότηση 80 ευρώ για το τρίμηνο (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο) από τα 45 που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ για τους κατοίκους της νησιωτικής χώρας η επιδότηση αυξάνεται στα 100 ευρώ.

Επίσης η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών ανέρχεται στα 60-70 ευρώ.






Πηγή: www.cnn.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια