Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η απάντηση των ΗΠΑ στην «αιματηρή» οπλοκατοχή: Περισσότερα όπλα και για περισσότερους – Πώς μετατρέπεται η Δύση… σε Far West




Η λύση για τα προβλήματα που δημιουργεί η οπλοκατοχή είναι τα περισσότερα όπλα;

Αποσβολωμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη των ΗΠΑ τις αλλεπάλληλες μαζικές δολοφονίες έπειτα από περιστατικά πυροβολισμών σε δημόσιους χώρους, ενώ πλέον έχει ανοίξει η συζήτηση για την οπλοκατοχή.

Ένα θέμα που μπορεί για εμάς στην Ελλάδα να μοιάζει ξένο, όμως στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλά ταμπού, καθώς ακόμα και οι πιο λαοπρόβλητοι και δημοφιλείς πρόεδροι δεν κατάφεραν να τα βάλουν με το λόμπι των όπλων.


Για τους Αμερικανούς η οπλοκατοχή θεωρείται κάτι σαν… θεμελιώδες δικαίωμα είναι η αλήθεια, και σε πολλές πολιτείες -κυρίως του Νότου- οι περισσότεροι πολίτες δεν θα δεχθούν κάποιον περιορισμό.


Ναι, άτομα δολοφονούνται γιατί κάποιος έχει ένα όπλο το οποίο πήρε… από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς

Η οπλοκατοχή στερεί δεκάδες ζωές

Παρόλα αυτά δεν γίνεται να εθελοτυφλούμε. Η οπλοκατοχή δημιουργεί προβλήματα και όχι ασήμαντα προβλήματα, αφού στερεί δεκάδες ζωές, οδηγεί σε έξαρση τις δολοφονίες! Ναι, άτομα δολοφονούνται γιατί κάποιος έχει ένα όπλο το οποίο πήρε… από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς (ίσως το τελευταίο, με μια δόση υπερβολής).

Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC), περισσότεροι από 4.300 νεαροί Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από τραύματα που τους προκάλεσαν όπλα μέσα στο 2020.

Παρότι και οι αυτοκτονίες συμπεριλαμβάνονται σε αυτό τον απολογισμό, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειονότητα των θανάτων αφορά σε ανθρωποκτονίες που συνδέονται άμεσα με την οπλοκατοχή.

Ένα λόμπι είναι πιο ισχυρό από μια ανθρώπινη ζωή;

Μέσα σε έναν χρόνο δηλαδή 4.300 νεαροί σκοτώθηκαν λόγω της οπλοκατοχής! Θα ζούσαν όλοι αυτοί εάν δεν υπήρχε η οπλοκατοχή; Προφανώς και όχι, όποιος θέλει να βρει όπλο, θα βρει ακόμη και εάν είναι παράνομο και δύσκολο.

Θα ήταν όμως λιγότεροι; Πιθανότατα ναι. Και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει έτσι. Πώς γίνεται να δέχεται κάποιος ότι ένα λόμπι είναι πιο ισχυρό ακόμη και από μια ανθρώπινη ζωή;


Πώς γίνεται να δέχεται κάποιος ότι ένα λόμπι είναι πιο ισχυρό ακόμη και από μια ανθρώπινη ζωή;

Ας δούμε όμως τη «λύση» που «σκαρφίστηκε» η πολιτεία του Οχάιο. Περισσότερα όπλα, για περισσότερους πολίτες!

Συγκεκριμένα πολιτεία του Οχάιο πρόκειται να θέσει σε ισχύ νόμο που θα επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό να οπλοφορούν σε σχολεία αφού πρώτα ολοκληρώσουν 24ωρη εκπαίδευση.



Οι υποστηρικτές ελπίζουν ότι οι ένοπλοι δάσκαλοι και καθηγητές θα μειώσουν τη συχνότητα και τον απολογισμό των επιθέσεων με όπλα σε σχολεία, οι οποίες έχουν γίνει μάστιγα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι επικριτές, μεταξύ αυτών διδασκαλικές ενώσεις και το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών στο Οχάιο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα αρματωμένα σχολεία θα γίνουν πιο επικίνδυνα για τα παιδιά.


Είναι λύση να δίνουμε όπλα σε όλους και να επιβιώνει στο τέλος όποιος έχει καλύτερο σημάδι;

Ίσως, με τη συχνότητα που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι να προτιμούσαν να έχουν όπλο ώστε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους σε περίπτωση που κάποιος ένοπλος εισβάλει σε έναν χώρο (στη συγκεκριμένη περίπτωση τα σχολεία). Όμως είναι η λύση αυτή; Είναι λύση να δίνουμε όπλα σε όλους και να επιβιώνει στο τέλος όποιος έχει καλύτερο σημάδι;

Μήπως τελικά επιστρέψαμε στην κινηματογραφική, πλην βάρβαρη, Άγρια Δύση, το αμερικανιστί λεγόμενο και Far West και δεν το κατάλαβα;

Πηγή: thestandard.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια