Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eυάγγελος Κατσαρός: Δώσε αξία στη ψήφο σου! Ψήφισε ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Κείμενο του Ευάγγελου Κατσαρού:

Συνάδελφε της Αθήνας δώσε νόημα στη ψήφο σου στις εκλογές της Ένωσης μας. Δώσε νόημα και δύναμη στο σωματείο μας μέσα από τη συμμετοχή σου στις αρχαιρεσίες του και ψηφίζοντας ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. Η Ένωσή μας είναι η δύναμη μας είναι το μέσο για να πετύχουμε καλύτερες εργασιακές συνθήκες να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας. Καλούμε τον κάθε συνάδελφο να αναλογιστεί τη υπηρεσιακή του καθημερινότητα και πως αυτή επηρεάζει τη γενικότερη καθημερινότητα του. Να σκεφτεί ποιος ήταν εκεί να αναδείξει τα υπηρεσιακά του προβλήματα όταν άλλοι δίναν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και στους διοικητές τους, έβγαζαν φωτογραφίες και έλεγαν “ότι όλα πάνε καλά.”

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους και πιέσαμε προκειμένου να λυθούν.Μέσα στην πανδημία του COVID-19 αναδείξαμε τα προβλήματα που προέκυψαν όπως η διαχείριση κάποιου κρούσματος εντός των υπηρεσιών, το ζήτημα της καθαριότητας και απολύμανσης των κτιριακών υποδομών (π.χ. τμήματα κρατητήρια κοκ) οχημάτων, την αποστολή κλιμακίων του ΕΟΔΥ για διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε υπηρεσίες κεντρικές και πολυπληθείς ή σε όσες υπήρξαν κρούσματα. Την παροχή άδειας ειδικού σκοπού σε συναδέλφους που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες, την παροχή δωρεάν διαγνωστικού μοριακού τεστ σε όλους τους συναδέλφους. Ταχθήκαμε στο πλευρό των υγειονομικών που διεκδικούσαν ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων.
Δεν σιωπήσαμε στο πάγιο αίτημα κάθε αστυνομικού για ενίσχυση των τμημάτων (Α. Τ Τ. Α Τ. Τ) με τη μεταφορά προσωπικού προς αυτά, με οριστική ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού από Υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό (π.χ. Αρχηγείο, ΔΑΕΕΒ, Επίσημα), καθώς και από ειδικές κατασταλτικές Υπηρεσίες (π.χ. ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ), με σκοπό να στραφούν στην πρώτη γραμμή με το έγκλημα. Αυτά ήδη υπολειτουργούν και έχουν μετατραπεί σε γραφεία καταγραφής αδικημάτων και καταγγελιών. Απαιτήσαμε την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας και τη χορήγηση των ρεπό στη ώρα τους και να πάψουν να υπάρχουν οφειλόμενα ρεπό. Ζητήσαμε τον εξορθολογισμό των μέτρων και να απεμπλακούμε από πάρεργα όπως οι εγκλεισμοί τα γήπεδα κτλ. Αντιταχθήκαμε στο πάρεργο των ελέγχων για τη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού που μας έφερε σε ευθεία αντιπαράθεση με τη κοινωνία.
Βάλαμε ως κύριο αίτημα την ουσιαστική αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος μας και παράλληλα απαιτήσαμε την θέσπιση ενός σύγχρονου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες μας. Φέραμε στην επιφάνεια το πρόβλημα, της μη χορήγησης από τη υπηρεσία των απαραίτητων αναλώσιμων, εξοπλισμού για να αντεπεξέλθουμε στο καθήκον μας, υλικά που τα βάζουμε από τη τσέπη μας.
Από τη πρώτη στιγμή επισημάναμε το μέγα πρόβλημα των ημερών που τείνει να γίνει πρόβλημα επιβίωσης όπως είναι η ακρίβεια και το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, ρεύμα και καύσιμα. Προτείναμε μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας και ουσιαστικής βοήθειας από τη πολιτεία στο εισόδημα μας.



Αναγνωρίζουμε ότι στους περισσότερους συναδέλφους ο συνδικαλισμός και γενικότερα οι διοικήσεις των Ενώσεων μας είναι απαξιωμένες και ταυτισμένες με τη κυβερνητική πολιτική. Άλλωστε τα ίδια συνδικαλιστικά στελέχη ως περιοδεύων θίασος “ξεπλέναν” την κυβέρνηση την ίδια ώρα που ο κάθε συνάδελφος αντιμετώπιζε μια δύσκολη καθημερινότητα, υπηρεσιακή και γενικότερη. Αυτός είναι και ένας παραπάνω λόγος, ώστε να δώσει μια απάντηση με τη ψήφο του κάθε συνάδελφος, απέναντι στο συμβιβασμό, τον εφησυχασμό της ηγεσίας της Ένωσης μας. Κάθε συνάδελφος να σκεφτεί και να γυρίσει τη πλάτη σε πρακτικές που απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα μας και να απαιτήσουμε Ένωση διεκδικητική μαχητική πρωτοπόρα.



Να δώσει κάθε συνάδελφος με τη ψήφο του και μια απάντηση στο αυταρχισμό της κυβέρνησης και της κουστωδίας που την ακολουθεί στην Ένωση μας, όπου με την θέσπιση του ενιαίου ψηφοδελτίου και την κατάργηση των παρατάξεων στη ουσία υφαρπάζει την διαφορετική ψήφο κάθε συναδέλφου και προεικάζει το αποτέλεσμα των εκλογών.



Στις εκλογές συνάδελφε δώσε νόημα στη ψήφο σου. Μην αφήσεις την Ένωση στα χέρια αυτών που το μόνο που έχουν κάνει τόσα χρόνια είναι να την απαξιώνουν, να σε κοροϊδεύουν και να σε αφήνουν στη μοίρα σου. Οι εκλογές της Ε.ΑΣ.Υ.Α πραγματοποιούνται 3 Ιούνη μέχρι και 7 Ιούνη. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ στηρίζει τους ΚΑΤΣΑΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΠΑΝΙΑ ΔΗΜΉΤΡΙΟ



ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΙΜΩΣΟΥΝ – ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!



ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,

Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α. στη ΠΟΑΣΥ με τη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
 

Πηγή: protast.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια