Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Τράγκας: Αποκάλυψη «βόμβα» για το Πόθεν Έσχες του δημοσιογράφου

Οι ελληνικές Αρχές λένε πως ψάχνουν όλα τα εισοδήματά του

Απαντήσεις για Πόθεν Έσχες και τραπεζικά δάνεια του Γιώργου Τράγκα αναζητούν οι Αρχές.

Ο Γιώργος Τράγκας ξεσπούσε κατά των τραπεζών. Μία μάχη διαρκείας του δημοσιογράφου, ο οποίος φέρεται όμως την ίδια ώρα να είναι ευνοημένος του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, ο έλεγχος των ελληνικών αρχών φαίνεται σύμφωνα με τον δικηγόρο του να βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν τοίχο. Ο Νίκος Αγαπηνός ανοίγει τα χαρτιά του και οι αποκαλύψεις του δημιουργούν νέα δεδομένα.
Νόμιμα χωρίς Πόθεν Έσχες

Νέα δεδομένα στην υπόθεση ελέγχου φέρνουν οι απαντήσεις του δικηγόρου που υπερασπιζόταν τον Γιώργο Τράγκα στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα όμως, οι αρχές στην Ελλάδα επιμένουν πως ο δημοσιογράφος θα ελεγχθεί για όλα και για όλη του την δραστηριότητα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο «LIVE NEWS», ο Νίκος Αγαπηνός θα πει πως με όσα ορίζει ο νόμος ο Γιώργος Τράγκας από το 2016 δεν είχε υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες.

«Προβλέπει ο νόμος συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια μέσα στα οποία υποχρεούται, την ιδιότητα του, ένας πολίτης υπόχρεος. Η υποχρέωση αυτή του Γιώργου Τράγκα είχε εξαντληθεί, είχε περαιωθεί το 2016» σημείωσε.

Οι ελληνικές Αρχές από την άλλη λένε πως ψάχνουν όλα τα εισοδήματά του.

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν κάτοικος Μονακό, φορολογικά από το 2016, σημαίνει ότι για τις προηγούμενες χρήσεις, μέχρι παραγραφής βεβαίως και μπορεί να ελεγχθεί και είχε ελεγχθεί φορολογικά. Δεν ελέγχεται φορολογικά από το 2016 και μετά από τις ελληνικές φορολογικές Αρχές» ανέφερε ο κ. Αγαπηνός.

«Από το 2016 και μετά όταν ένα πρόσωπο είναι φορολογικά κάτοικος Μονακό, δεν μπορεί να ελέγξει τα εισοδήματα του από τις ελληνικές φορολογικές αρχές» πρόσθεσε.

Η διερεύνηση του Γιώργου Τράγκα θα γίνει για κάθε του δραστηριότητα σε συνεργασία με όλες τι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού λένε από την άλλη πολύπειρα πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ που μίλησαν στο «LIVE NEWS» και γνωρίζουν πως η υπηρεσία τους σε ανάλογες περιπτώσεις ενεργοποιεί το τεράστιο ευρωπαϊκό δίχτυ που υπάρχει και παρακολουθεί όλες τις συναλλαγές των Ευρωπαίων πολίτων.


Την ίδια ώρα, μυστήριο καλύπτει τον λόγο που ο Γιώργος Τράγκας αποφάσισε να έχει και στην Αγγλία μία εταιρεία.

Ο δικηγόρος του στην Ελλάδα θα πει πως για αυτά τα θέματα ο Γιώργος Τράγκας είχε μάλιστα μία άλλη ομάδα δικηγόρων. «Εγώ δεν χειριζόμουν καθόλου τις υποθέσεις του Γιώργου Τράγκα με ακίνητα, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό, είχε άλλους συναδέλφους μου στην Γαλλία και χειριζόντουσαν τις αποκτήσεις ακινήτων και στην Ελλάδα επίσης, άλλους συναδέλφους μου. Εγώ χειριζόμουν την υπεράσπιση του αποκλειστικά και μόνο στα δικαστήρια και κυρίως στα ποινικά δικαστήρια» συμπλήρωσε ο κ. Αγαπηνός.

Είναι άλλο ένα σημείο που οι αρχές μελετούν καθώς έχουν στα χέρια τους καταγγελία πως με αυτή την εταιρεία ο Γιώργος Τράγκας αγόρασε εξοχική κατοικία σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Ο Γιώργος Τράγκας άλλωστε ήδη είχε μπλεξίματα σύμφωνα με καταγγελία πρώην στελέχους του ΣΔΟΕ την οποία πάντως ο δικηγόρος του απορρίπτει. «Εγώ το αντίθετο πιστεύω, δεν έχω αυτή την εικόνα. Εγώ πιστεύω ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν μονίμως σε φορολογικό έλεγχο. Δεν νομίζω ότι σταμάτησε ο έλεγχος κάποια χρονική στιγμή. Εγώ νομίζω ότι ο έλεγχος ήταν συνεχείς» πρόσθεσε.

Ο πρώην επικεφαλης του ΣΔΟΕ πάντως που μίλησε στο LIVE NEWS είπε πως ο Γιώργος Τράγκας είχε βρεθεί ελεγχόμενος για βίλα που αγόρασε μέσω offshore και πως οι εκλογές ουσιαστικά σταμάτησαν τον έλεγχο.

Το μυστήριο των δανείων

Πυκνό μυστήριο όμως καλύπτει και την φερόμενη καταγγελία σε βάρος του δημοσιογράφου πως βρέθηκε ευνοούμενος τραπεζικού δανεισμού για τον οποίο δεν κατέβαλε όλη την οφειλή για δημοσιογραφικές υπερβολές μιλάει ο δικηγόρος που χειριζόταν τις υποθέσεις του Γιώργου Τράγκα στην Ελλάδα.

«Επειδή αυτό ας πούμε θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει το αδίκημα την απιστίας, πρέπει να πούμε ότι ο ηθικός αυτουργός, έχει εκλείψει διότι έχει αποβιώσει, αλλά και επειδή είναι μια αξιόποινη πράξη που με το δίκαιο μας, διώκεται κατ’ έκκληση, δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως, θεωρώ ότι αυτά γίνονται ως επί των πλείστων για λόγους επικοινωνιακούς» ανέφερε ο κ. Αγαπηνός.

Δικηγόροι με πείρα θα πουν πως αν και οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο νόμος πάντως πλέον αν έχει συμβεί οποιαδήποτε χαριστική πράξη πλέον δεν μπορεί να ακουμπήσει κανέναν αφού υπάρχει παραγραφή.
Πηγή: www.in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια