Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΙΡΑ Λέσβου: Παίζουμε... όπως παλιά


Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η δράση «Παίζουμε…όπως παλιά», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσής μας, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στο Άλσος Τσαμάκια, έναν από τους ομορφότερους χώρους πρασίνου της πόλης μας, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».


Περισσότερα από 150 παιδιά διαφόρων ηλικιών, που επισκέφθηκαν με τους γονείς τους το χώρο της εκδήλωσης, χωρίστηκαν σε ομάδες, σχημάτισαν κύκλους και με σύμμαχους τον ενθουσιασμό και την καλή διάθεση, είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν αλλά και μάθουν, παίζοντας παλιά παραδοσιακά παιχνίδια (τυφλόμυγα, αγαλματάκια, αμπάριζα, κλέφτες και αστυνόμοι, αμάδες, βόλους κ.α.), με την καθοδήγηση μελών της Ένωσής, στο ρόλο του ομαδάρχη. Παράλληλα, τα παιδιά με την ανταπόκρισή τους έδωσαν το δικό τους μήνυμα, ότι ακόμη και στις μέρες μας που οι οθόνες και το διαδίκτυο έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας, μπορεί ακόμη να υπάρχει ωφέλιμος χρόνος για αληθινό και ομαδικό παιχνίδι στην ύπαιθρο και κοντά στη φύση.


Το Δ.Σ. της Ένωσή μας εκφράζει θερμές ευχαριστίες, στην παιδαγωγό κα. Κλεονίκη Μαρμάρου για το συντονισμό της εκδήλωσης, καθώς και για τη συλλογή του υλικού που αποτέλεσε και έμπνευση της δράσης αυτής, το Δήμο Μυτιλήνης για την παραχώρηση του χώρου, το Παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για την κάλυψη σε θέματα πρώτων βοηθειών, καθώς και τους υπεύθυνους του εκπτωτικού Σ/Μ «In Market» Μυτιλήνης για την προσφορά του καταστήματος καθώς και για τη διευκόλυνση στην προμήθεια ειδών (νερά, χυμοί, κρουασάν), που προσφέρθηκαν στα παιδιά. 

Επιπρόσθετα ευχαριστεί, τους τοπικούς συλλόγους «Lesvos Runners» και «Συν-εξέλιξη» για τη στήριξη της δράσης και την παρουσία τους σε αυτή, καθώς επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού Βιομηχανίας και Ενέργειας Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτη Χριστόφα και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Αρώνη, που επίσης παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Για το Δ.Σ.



Ο Πρόεδρος

Πολυχρόνης Κανιμάς


Η Γεν. Γραμματέας

Ελένη Μπούζουκα









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια