Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρδαλιάς: Η Ελλάδα είναι συνηθισμένη στην αντιμετώπιση και απόκρουση των υβριδικών απειλών


«Οι κακόβουλες τουρκικές μέθοδοι βρήκαν μιμητές σε άλλα αυταρχικά καθεστώτα στην Ανατολική Ευρώπη»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει και να αποκρούει υβριδικές απειλές, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται.

«H ιστορία των κρατών από τα οποία προέρχονται οι υβριδικές απειλές, δεν αποτελεί παρά ένα μητρώο κλεπτοκρατίας, ένα μητρώο φόνων, βασανιστηρίων και ανθρώπινου πόνου. Δυστυχώς, σε αυτό το χρονικό, όχι μόνο δεν έχει γραφτεί η τελευταία σελίδα, αλλά αντιθέτως, προστίθενται με το πέρασμα των ετών νέα κεφάλαια δυστυχίας, αλλά και καταστροφών. Απέναντι σε αυτή την πάντοτε παρούσα απειλή του ολοκληρωτισμού, καθώς και στην επαμφοτερίζουσα στάση των διαφόρων “επιτήδειων ουδέτερων” συνοδοιπόρων του, η Ελλάδα, ως το τελευταίο φυλάκιο της Δύσης προς Ανατολάς, θα συνεχίσει να επιτελεί την ιστορική της αποστολή ως προμαχώνας της ελευθερίας, της δημοκρατίας και υψηλών φιλελεύθερων αξιών», είπε χαρακτηριστικά στην εναρκτήρια συνεδρία, του «2nd Forum on Hybrid Threats, Cyber-security, and Artificial Intelligence» με αντικείμενο διαλόγου τις «Υβριδικές Απειλές και Ελλάδα: Εξελίξεις, τάσεις, θεσμικό πλαίσιο, και κρατική ανθεκτικότητα», που διεξάγεται στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου 2022 από το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και του ΝΑΤΟ.


Επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι «όλος ο πλανήτης έγινε μάρτυρας της ενορχηστρωμένης υβριδικής επίθεσης που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 η Τουρκία εναντίον της χώρας μας με στόχο έναν και μοναδικό, την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας και την άσκηση πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενάμιση χρόνο αργότερα, διαπιστώσαμε ότι οι κακόβουλες τουρκικές μέθοδοι βρήκαν μιμητές σε άλλα αυταρχικά καθεστώτα στην Ανατολική Ευρώπη. Στο δεύτερο μισό του 2021, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε την πρόκληση του Προέδρου της Λευκορωσίας Λουκασένκο, ο οποίος απείλησε να πλημμυρίσει την Ευρώπη με παράτυπους μετανάστες ως απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του αυταρχικού του καθεστώτος».

«Η Ελλάδα είναι επομένως συνηθισμένη στην αντιμετώπιση και απόκρουση υβριδικών απειλών. Με όπλο μας το Διεθνές Δίκαιο και με την ισχυρή και διαρκώς βελτιούμενη υποδομή εθνικής ασφάλειας, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα από κάθε μορφή κακόβουλης επίθεσης, απροκάλυπτης ή κεκαλυμμένης: Στα χερσαία, στα εναέρια και στα θαλάσσια σύνορά μας, στον κυβερνοχώρο, στις ενεργειακές μας υποδομές και στο πεδίο των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, κανένας διεθνής ταραξίας δεν μπορεί να αισθάνεται αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να μας απειλήσει. Και βέβαια, όλοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, τις “κόκκινες γραμμές”μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέχεια της τοποθέτησης του.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια