Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΤΣ και ΕΑΑΣ: Έλλειψη αρχών, «διοικητική αλητεία», διαστρέβλωση και ότι κατεβάσει η κούτρα τους;;; - Του Ν. Μπλάνη


 Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη διαρκή επιθυμία των ΜΤΣ, ΓΕΣ και ΥΠΕΘΑ να «αποπέμψουν» από το Ταμείο τους μετόχους-μερισματούχους αστυνομικούς (της πρώην Χωροφυλακής) προκειμένου να οικειοποιηθούν τους κοινωνικούς πόρους-έμμεσους φόρους, δηλ. χρήματα των πολιτών. Το προσπάθησαν αυθαίρετα με τον επαίσχυντο (μνημείο «μη χρηστής διοίκησης» ή αλλιώς «διοικητικής αλητείας») Ν.1911/1990, με τον οποίο επιχείρησαν, κατά παράβαση κάθε ηθικής και νομικής αρχής, το διαχωρισμό και στην ουσία την αποπομπή και «απαλλοτρίωση» των περιουσιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών. Ο Νόμος όμως έμεινε ανενεργός, γιατί, εκτός των άλλων, αντίκειται σε θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ.
2. Τώρα βλέπουμε (για πολλοστή φορά) την προσπάθεια της ΕΑΑΣ να «ξαναφέρει» το θέμα. Για την υποστήριξη της εν λόγω απαίτησης προβάλλονται ψεύδη και με ανακριβή δεδομένα εξάγονται αυθαίρετα συμπεράσματα, ιδίως ότι α) οι του ΣΞ αποδίδουν-προσφέρουν περισσότερα χρήματα (οικειοποιούμενοι τους έμμεσους φόρους), β) Το 1990 προέκυψε η ανάγκη (έτσι βαφτίζεται η επιθυμία) διαχωρισμού, γ) υπήρξε αλλαγή (ποιά αλλαγή;;;) στη φύση των δύο κλάδων και στο συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό, δ) για τους αστυνομικούς δημιουργήθηκε επικουρικό ταμείο (το ΕΤΕΧ ιδρύθηκε το 1957, ενώ οι ίδιοι δημιούργησαν πρόσφατα, παράνομα εντός του ΜΤΣ, τον ΕΚΟΕΜΣ, όπου έδωσαν μερίσματα χωρίς να έχουν καταβληθεί εισφορές, δημιουργώντας έλλειμμα 300 εκατ.), κ.ο.κ. Για να προτείνουν πάλι με αριθμητική Καραγκιόζη και στην ίδια αντισυνταγματική-ανέφικτη-αποτυχημένη λογική του Ν.1911/1990, το διαχωρισμό και τη δημιουργία ξεχωριστών λογαριασμών (κόντρα στην πολιτική ενοποίησης των ασφαλιστικών φορέων). Επισημαίνεται, ότι υπήρξαν περίοδοι που οι μέτοχοι Χωρ/κής ήταν περισσότεροι. Αυτό άλλαξε με τους ΕΠΟΠ και το πάγωμα προσλήψεων μόνο στην ΕΛ-ΑΣ. Τελευταία με την πρόσληψη Ε.Φ. και Σ.Φ. τείνει να επέλθει ισορροπία. Ξαφνικά τώρα, ύστερα από 169 χρόνια, έγινε «βάρος» η συμμετοχή των αστυνομικών;

3. Σε παλαιότερη κοινή ανακοίνωση (2014) των Ενώσεων Αποστράτων (ΕΑΑΣ και ΠΟΑΑΣΑ) αναφέρονταν: «Η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει την διαφορετική αντιμετώπιση της οικονομικής ενίσχυσης των μερισματούχων της ΕΛ-ΑΣ, λόγω των χαμηλότερων εσόδων από την ΕΛ-ΑΣ.». Τότε είχε σχολιαστεί: «Τι σημαίνει αυτό; Πάλι θέλετε (σ.σ. οι του ΣΞ) να παίρνετε περισσότερα από τους μερισματούχους αστυνομικούς; Εξακολουθείτε να κινείστε στη λογική της “απαλλοτρίωσης” των περιουσιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών; Κύριοι τις ίδιες κρατήσεις που πληρώνετε εσείς πληρώνουν και οι αστυνομικοί μέτοχοι! Δεν πληρώνετε cent παραπάνω! Επιτέλους πότε θα βάλετε μυαλό; Γιατί δεν κοιτάτε να νοικοκυρέψετε τη διαχείριση του Ταμείου; Ποιό είναι το ήθος και οι αρχές σας; Οι… «Θεσμικοί Πρόεδροι» των Ενώσεων Αποστράτων έβλεπαν την κακοδιαχείριση-χρεοκοπία, για την οποία ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με τη ζημιά να υπολογίζεται στα 450 εκατ. (ξεπούλημα περιουσίας, Γενική Τράπεζα, χαριστικές συμβάσεις, υπόθεση PICAR, αύξηση μερισμάτων κ.α.) και τι έκαναν; Απλώς …προήδρευαν;».

4. Διαβάσαμε επίσης σε πρόσφατο Πρόγραμμα του Μ.Τ.Σ. το όραμα και του στόχους που παράνομα θέτει για τον εκσυγχρονισμό και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Ειδικότερα θέτει τους Άξονες, οι οποίοι εξειδικεύονται σε 12 Στρατηγικούς Στόχους. Στον Άξονα 2 τίθεται ως Στόχος 4: «Βελτίωση της ανταποδοτικότητας εισφορών παροχών μετόχων ΓΕΣ-ΕΛ.ΑΣ». Τι σημαίνει όμως αυτό; Ο στόχος αυτός δεν κινείται σαφώς εκτός νομικού-θεσμικού πλαισίου; Προβλέπεται κανένας διαχωρισμός των μετοχο-μερισματούχων με βάση την προέλευση (δεν υπάρχει ισότητα αυτών); Πληρώνονται διαφορετικές εισφορές-κρατήσεις; Ασφαλώς και όχι! Η προσπάθεια συνεχίσθηκε με άλλους έμμεσους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η σύσταση Ειδικών Λογαριασμών εντός του Ταμείου, από τους οποίους και πάλι «παρανόμως» αποκλείονται οι αστυνομικοί. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να «παίρνουν» οι του ΣΞ τα χρήματα μέσω αυτών! Αυτό δεν μοιάζει μάλλον με «απάτη» ή «κλοπή»;

5. Και το άκρον άωτον του κυνισμού και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας (το πλέον οξύμωρο και τρελό) είναι να μιλάνε για «ομηρία» οι «Στραταίοι», όταν ασκούν κατά τρόπο «ετσιθελικό» και απολυταρχικό τη διοίκηση του Ταμείου (μη δεχόμενοι την εκπροσώπηση της ΕΛ-ΑΣ στο Δ.Σ.), έχοντας στο περιθώριο τους «Χωροφύλακες», αποφασίζοντας και διατάσσοντας για αυτούς, σύμφωνα με τα ιδιοτελή συμφέροντά τους!!!

6. Με το άρθρο 45 του Ν. 4256/2014 προβλέπεται η απόδοση ως κοινωνικού πόρου το 5% των εισπράξεων από τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και στο ΜΤΣ. Τι έχει γίνει προς την κατεύθυνση αυτή; Τι κάνουν οι Ηγεσίες του ΥΠΕΘΑ - ΥΠΡΟΠΟ και των Ενώσεων Αποστράτων; Έχουν ήδη χαθεί έσοδα οκτώ ετών! Τη λύση στο θέμα αυτό (και όχι κουτοπόνηρες επιδιώξεις) πρέπει να κατεβάσει η κούτρα τους. Να αφήσουν στην άκρη τις κακόβουλες («ανήθικες») και παράνομες (αντισυνταγματικές) επιθυμίες τους, που δεν ταιριάζουν σε…υψηλόφρονες αξιωματικούς και να επικεντρώσουν εκεί τον «αγώνα» τους. Η πραγματική ερώτηση λοιπόν και απάντηση σε όλα αυτά είναι η αντίστοιχη ατάκα για τη Wall Street: «Was all this legal? Absolutely f@@king not»!!! Τελικά, σε απλά ελληνικά, δεν υπάρχει ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο!!!








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια