Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: «Ύψιστο καθήκον η διαφύλαξη της ασφάλειας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας»


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων», σε κεντρική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Αστυνόμος Β΄ Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Παρέστησαν ακόμη, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, επίτιμοι Αρχηγοί, Υπαρχηγοί και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, Πρόεδροι και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων, καθώς και Ενώσεων και Συλλόγων Αποστράτων νομού Αττικής, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά την ομιλία του ανέφερε:

«Είναι χαρά για εμένα να βρίσκομαι αυτήν την τιμητική και ξεχωριστή για εσάς και για όλους ημέρα μαζί σας, δίπλα σας. Είναι χαρά γιατί εσείς έχετε υπηρετήσει την πατρίδα, μέσα από την σταδιοδρομία σας στην Ελληνική Αστυνομία για πολλές δεκαετίες.

Έχετε κάνει περήφανους τους ανθρώπους σας, τις συζύγους σας, τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας , τους φίλους και τους συγγενείς σας. Έχετε κάνει περήφανους όλους εμάς γιατί έχετε διδάξει τους επόμενους αστυνομικούς ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να μας εμπνέει και να μας συγκινεί για όλη μας τη ζωή. Είναι η αγάπη μας για την πατρίδα. Είναι το καθήκον απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στους πολίτες. Είναι το ύψιστο καθήκον της διαφύλαξης της ασφάλειας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Μας το διδάξατε και για αυτό σας χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Αυτό το ευχαριστώ, θέλω να υπογραμμίσω με την παρουσία μου στη σημερινή εκδήλωση και συμβολικά και ουσιαστικά. Γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα στους αστυνομικούς. Γνωρίζετε ότι είστε ένα ενεργό και ζωντανό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Είμαστε όλοι μια οικογένεια γιατί έχουμε ανάγκη τη γνώση και την εμπειρία σας, τη σοφία που έχει κανείς όταν έχει περάσει από το Σώμα, όταν έχει περάσει δοκιμασίες, όταν θυμάται τις καθημερινές αγωνίες, τα ξενύχτια, την απόσταση από την οικογένεια, τις προσωπικές θυσίες και τους μεγάλους κινδύνους που περνά όταν υπηρετεί κανείς με τιμή την Ελληνική Αστυνομία.

Γιατί την Ελληνική Αστυνομία την υπηρετούν με τιμή, η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών και γυναικών που έχουν δώσει όρκο στο Σύνταγμα και στην Πατρίδα μας μέσα από την Υπηρεσία στην Ελληνική Αστυνομία. Οι ελάχιστοι επίορκοι δεν έχουν καμία θέση στην ΕΛΑΣ. Κυρίες και κύριοι, δίνουμε μαζί καθημερινά πολλούς αγώνες για να βελτιώνουμε τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, για να γίνεται πιο αποτελεσματική, για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς.

Σήμερα, στην αρχή αυτού του καλοκαιριού, θα ήθελα να απευθυνθώ σε εσάς, σε όλους εσάς, τόσο στους εν ενεργεία αξιωματικούς, όσο και στους αποστράτους εν εφεδρεία αστυνομικούς μας. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο. Παγκοσμίως υπάρχει μία θύελλα. Μετά την πανδημία του κορωνοιού και προτού προλάβει η ανθρωπότητα να συνέλθει, δεχόμαστε τα πλήγματα και τις βαριές συνέπειες ενός άδικου, παράλογου, παράνομου πολέμου που προήλθε από τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με βαριές συνέπειες όχι μόνο για τον ουκρανικό λαό, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους και ιδίως και εμάς τους Έλληνες.

Δίνουμε μάχη κάθε μέρα δίπλα στην κοινωνία για να την κρατήσουμε όρθια, να στηρίξουμε τους πολίτες από τα κύματα ακρίβειας που προκάλεσε αυτός ο πόλεμος και απειλούν το βιοτικό επίπεδο και την κοινωνική συνοχή.

Το κράτος, η πολιτεία, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και η υγιής επιχειρηματικότητα, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου. Και εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα και θαύματα.

Αυτό το καλοκαίρι είμαστε υποχρεωμένοι να επαγρυπνούμε περισσότερο από ποτέ. Οι προκλητικές απειλές από την ηγεσία της γειτονικής Τουρκίας, δεν μπορούν να βρουν την παραμικρή ανταπόκριση, προφανώς σε κανέναν στην Ελλάδα αλλά και σε κανέναν στον κόσμο. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε αποφασισμένοι, προασπίζουμε τα σύνορά μας, η Ελληνική Αστυνομία κάνει με άριστο τρόπο τη δουλειά της στον Έβρο και όπου αλλού κληθεί.

Θέλω να σας ζητήσω από όλους να έχουμε απόλυτη επαγρύπνηση, είναι μια χρονική περίοδος που δεν επιτρέπεται η παραμικρή αδυναμία και η παραμικρή υστέρηση στην εκτέλεση του καθήκοντος. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι ενωμένοι με εγρήγορση, με αυστηρή εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων θα ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε απειλή χρειαστεί και κληθούμε να ανταποκριθούμε.

Θερμές ευχές σε όλους. Να είστε καλά να είστε πάντα δίπλα μας, να χαίρεστε την οικογένεια σας και να έχετε έτη πολλά. Χρόνια πολλά στους απόστρατους. Χρόνια πολλά στην Ελληνική Αστυνομία. Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας.»

Νωρίτερα την Ημερήσια Διαταγή ανέγνωσε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«…η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί έναν σύγχρονο Οργανισμό παροχής κοινωνικού έργου, όπου με το κύρος και την αξιοπιστία που έχει ανακτήσει, κερδίζει συνεχώς την αποδοχή και την εμπιστοσύνη των πολιτών…

…η εδραίωση αυτής της σχέσης αστυνομικού-πολίτη, δεν ήταν αποτέλεσμα μιας ημέρας. Είναι απόρροια σκληρής, επίμονης και συλλογικής προσπάθειας ανθρώπων, που πριν από εμάς μόχθησαν, κόπιασαν και κατάφεραν με το έργο και την προσφορά τους, σε βάθος χρόνου, να αναδείξουν και να καθιερώσουν στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, το πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας…

Εκείνου δηλαδή, που προστατεύει και διασφαλίζει την εσωτερική ασφάλεια, την κοινωνική ομαλότητα, αλλά και την ανεμπόδιστη άσκηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών…

…η Πολιτεία, ως ένδειξη αναγνώρισης αυτής της προσφοράς, αλλά και θέλοντας να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας, απαραίτητη για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Σώματος, καθιέρωσε την ημέρα εορτασμού των Αγίων Πάντων, ως ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας…

Η ημέρα αυτή, λοιπόν, είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους προκατόχους μας, αλλά και ημέρα αναγνώρισης του χρέους μας να σεβαστούμε τις παρακαταθήκες που μας κληροδότησαν και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, με μεγαλύτερη προσήλωση στο σκοπό που έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε…

Σε αυτή την καθημερινή και δύσκολη προσπάθεια, σας νιώθουμε δίπλα μας. Νιώθουμε ότι δεν είστε αποκομμένοι από τα δρώμενα και τις εξελίξεις, αλλά αντιθέτως συνοδοιπόροι και συναγωνιστές. Η εμπειρία σας είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίησή της επ' ωφελεία του Σώματος…

Όλοι εμείς, οι εν ενεργεία συνάδελφοί σας, είμαστε υπερήφανοι για όλους εσάς που υπηρετήσατε και εξακολουθείτε, από άλλο χώρο και με άλλο τρόπο, αλλά με τον ίδιο πάντα ζήλο, να προσφέρετε στο Σώμα…»

Ομιλίες πραγματοποίησαν και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων, κ. Ηλίας Παπαευθυμίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, κ. Νικόλαος Χριστολουκάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, κ. Αντώνιος Μποταίτης.

Σημειώνεται ότι η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις προς τιμήν των αποστράτων τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και περιφερειακά στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας.

Η θεσμοθέτηση του εορτασμού της Ημέρας προς τιμήν των αποστράτων έγινε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους, καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια