Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παύλος Σκόντζος: Η εκπαίδευση του Αστυνομικού είναι κάτι πολύ σοβαρό που τον ακολουθεί σε όλη του την σταδιοδρομία

Διάβασα στο site του υπουργείου -η αλήθεια είναι ότι δεν την άκουσα- την συνέντευξη του κ. Υπουργού Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos στην εκπομπή μπρα ντε φερ του Parapolitica fm.

 Μέσα σε ολα αυτά που είπε ο κ Υπουργός διαβάζω σαν επικεφαλίδα ότι στα πρότυπα των στρατιωτικών σχολών θα γίνεται η αστυνομική εκπαίδευση . Διαβάζοντας το κείμενο της συνέντευξης στην παράγραφο που αναφέρεται σε αυτό ο κ Υπουργός δηλώνει ότι Δίνουμε για διαβούλευση το καινούριο μας νομοσχέδιο, το οποίο αφορά την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης. Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας διαμορφώνεται στα πρότυπα των Ανώτατων παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο βρίσκεται η Σχολή Ευελπίδων.

Ως Αστυνομικός που προσωπική θέση έχει την αποστρατικοποίηση ( demilitarization) της Αστυνομίας, ως εικόνα, ως νοοτροπία ακόμα και ως βαθμολόγιο,η θέση αυτή με ξένισε.
 
Δεν έχω ακούσει και δεν έχω διαβάσει κάπου ότι το Academy του FBI θέλει να μοιάσει στο West Point, η Scotland Yard στο Sandhurst και η Γαλλική Αστυνομία στο Saint-Cyr. Είναι καιρός η Ελληνική Αστυνομία να ακολουθήσει μια άλλη Ακαδημαϊκή γραμμή βασισμένη αμιγώς σε Αστυνομικά πρότυπα . Άλλωστε ακόμα και αυτό το Ακαδημαϊκό πρότυπο που πρεσβεύει η ΣΣΕ πρόσφατα τέθηκε σε αμφισβήτηση και μερικώς αναπροσαρμόστηκε μετά από κάποια κακά αποτελέσματα στο εξωτερικό.
Επειδή μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο δεν έχει δωθεί για διαβούλευση το νομοσχέδιο έχω να πω ότι το περιμένουμε με ανυπομονησία προκειμένου να αποτυπώσουμε και εκεί την άποψη μας .

Η εκπαίδευση του Αστυνομικού είναι κάτι πολύ σοβαρό που τον ακολουθεί σε όλη του την σταδιοδρομία και πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να τοποθετηθούμε τόσο προσωπικά όσο και θεσμικά.

Παύλος Α. ΣΚΟΝΤΖΟΣ
Εκπρόσωπος της ΕΑΥΘ στην ΠΟΑΣΥ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια