Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ορκίστηκαν οι νέοι Υπαστυνόμοι Β΄


Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι (85) νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Αστυνόμο Β΄ Αλέξιο Κουρτέση.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής κ. Χρήστος Σπίρτζης, ως εκπρόσωπος του κόμματος «ΣΥ.ΡΙΖ.Α», ο βουλευτής επικρατείας Γεώργιος Καμίνης, ως εκπρόσωπος του κόμματος «ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ», ο βουλευτής του κόμματος «Νέα Δημοκρατία» και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλειος Οικονόμου, ο κ. Αθανάσιος Κατσιγιάννης, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αχαρνών κ. Θεόδωρος Συρινίδης.

Παρέστησαν επίσης ο Αντιπτέραρχος Κωνσταντίνος Κελλάρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α., ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Υποναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Αλέξιος Ράπανος και ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Τσελίκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Χρήστος Κονδύλης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Δημήτριος Παντελής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Υποστράτηγος Γεώργιος Μπάλλας, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου, καθώς και οι Διοικητές των Σχολών.

Επιπλέον, παραβρέθηκε ο κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος επίτιμος Αρχηγός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων, καθώς και συγγενείς και οικείοι των νέων Αξιωματικών.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος, προσέφερε συμβολικό δώρο στην Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία της στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2022, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή Αξιωματικών απένειμε τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους, ενώ παράλληλα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στην τελετή απονομής των πτυχίων παραβρέθηκαν, η Διοικητής Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος, ο Βοηθός Διοικητή Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Ανθούλης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας και ο Αναπληρωτής Διοικητή της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Γκρίζης.

Σημειώνεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων. Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β’, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς τους στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια