Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Χ. Σαχίνη στην Κηφισιά (ΒΙΝΤΕΟ)


Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του Ρουβίκωνα:


Σε συνέχεια της παρέμβασής μας στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά (https://rouvikonas.gr/archives/5754), για διακοπές υδροδότησης σε σπίτια ανθρώπων της βάσης μας και την εμπορευματοποίηση δημόσιων αγαθών, σήμερα προχωρήσαμε σε παρέμβαση στο σπίτι του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπου Σαχίνη.


Το νερό ανήκει στην κατηγορία αγαθών που χωρίς αυτά δεν υπάρχει ζωή. Μετατρέποντας το αγαθό σε εμπόρευμα καταδικάζει αυτούς που δεν έχουν να το πληρώσουν σε αργό θάνατο. Η επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, ως φυσικού πόρου, δεν έχει προς το παρόν προχωρήσει γιατί γνωρίζουν καλά ότι θα συναντήσουν ισχυρές κοινωνικές -και σε κάποιες περιπτώσεις και θεσμικές- αντιστάσεις. Οι υπηρεσίες υδροδότησης της Αττικής όμως, βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ξεπουλήματος σε ιδιώτες: Το ΕΥΣ (Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα), μέσω του οποίου υδρεύεται το λεκανοπέδιο, μέχρι σήμερα λειτουργεί και συντηρείται από την ΕΥΔΑΠ. Πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση ΝΔ ξεκίνησε τη διαδικασία πώλησης του ΕΥΣ σε κατασκευαστικούς ομίλους, αποκλείοντας με προσχήματα την συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός προωθείται από το 2020 μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα) και στην διεκδίκηση των υποδομών ύδρευσης συμμετέχουν τα γνωστά αρπακτικά «Άκτωρ Παραχωρήσεις-Ηλέκτωρ», «Ιντρακάτ-Τέρνα». Γνωστή ιστορία: Κυβέρνηση και ιδιώτες κάνουν πλιάτσικο στα δημόσια αγαθά για τα οποία έχει επενδυθεί τεράστιο κοινωνικό κεφάλαιο, τεχνογνωσία και εμπειρία όπως για το νερό και για τόσα άλλα. Την ίδια στιγμή, σε μια παράλληλη πραγματικότητα, σε σπίτια φτωχών ανθρώπων δίνεται εντολή για διακοπή υδροδότησης για χρέη 150 ευρώ. Τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΥΔΑΠ έκοψε το νερό σε περιοχές του Πειραιά που συνάνθρωποί μας δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικότερες ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Από δημοσίευμα μάθαμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Χαράλαμπος Σαχίνης και ο αναπληρωτής του Αναστάσιος Τόσιος θα λάβουν μπόνους αποδοχών εάν ικανοποιήσουν συγκεκριμένο κριτήριο που σχετίζεται με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών.

Η καθολική και απρόσκοπτη πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό από όλους τους ανθρώπους σε καπιταλιστικές συνθήκες δεν είναι αυτονόητη, αλλά προς διαπραγμάτευση: Αν δεν έχεις να πληρώσεις, τόσο το χειρότερο για σένα. Η εκτίναξη των λογαριασμών είναι αποτέλεσμα του ελέγχου και της εμπορευματοποίησης δημοσίων αγαθών από το κεφάλαιο, όπως έγινε με την ενέργεια. Οι κατώτερες τάξεις αποκλείονται τιμωρητικά από την παροχή των αγαθών αυτών και λοιδορούνται ως τζαμπατζήδες από αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή, που μας υποβάλουν σε βίαιη φτωχοποίηση με πρόσχημα την ανάπτυξη. Αυτοί καταστρέφουν και πλιατσικολογούν τον δημόσιο πλούτο επειδή εμείς τους το έχουμε επιτρέψει. Οι υπέρογκοι λογαριασμοί νερού ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησής του, έρχεται αμέσως μετά την «ρήτρα αναπροσαρμογής» στους λογαριασμούς ενέργειας. Οι διακοπές υδροδότησης θα γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Οφείλουμε να αντισταθούμε απέναντι στη βία που θέλουν να επιβάλουν.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ρουβίκωνας
Πηγή: rouvikonas.gr
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια