Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη - πυρκαγιές: Ήρθαν τα ελικόπτερα - Πιάνουν δουλειά οι δασοκομάντος

πυροσβεστικό ελικόπτερο


Καθόλα έτοιμη είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του φετινού καλοκαιριού, που σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, προβλέπεται δύσκολο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης, Αρχιπύραρχος Γιώργος Τσικαλάς, τόσο το πυροσβεστικό ελικόπτερο Erickson των Χανίων όσο και το ελικόπτερο που θα εδρεύει στο Ηράκλειο, το M8, βρίσκονται στη θέση τους και είναι έτοιμα να επιχειρήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. 

Σημαντικό ρόλο το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να παίξουν και οι δασοκομάντος της Κρήτης. Πρόκειται για τα 60 στελέχη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων που σήμερα ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και από το Σάββατο 11 Ιουνίου θα είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν όπου και όταν χρειαστεί. 

Όπως δηλώνει ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης, όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά τα πεζοπόρα τμήματα πραγματοποιούν συνεχώς ελέγχους ενώ έχουν γίνει και όλες οι απαραίτητες ασκήσεις τόσο στο πεδίο όσο και εκείνες επί χάρτου.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο νησί προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας


σ

 


Πηγή: www.ekriti.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια