Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήπως, «κάποιοι» με τον τρόπο τους οδηγούν σε απαξίωση το Τμήμα Εκπαίδευσης της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης; - Του Ευάγγελου Ευαγγέλου


 Ύστερα από πολλά χρόνια, το Τμήμα Εκπαίδευσης της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης και μετά  από προσπάθειες του πρώην Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης και νυν Επιτελάρχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Λάζαρου ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, απέκτησε κατόπιν δωρεάς, σύγχρονο εξομοιωτή σεναρίων και βολών, για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού. 

  Εντούτοις συμβαίνει το εξής παράδοξο: ενώ έχουν αιτηθεί- εκπαιδευτεί έξω υπηρεσιακοί παράγοντες ( ΙΕΚ-ΔΙΕΚ κτλ) στον εξομοιωτή, στην εκπαίδευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, «κάποιοι» από τους καθ' ύλην αρμόδιους για την εκπαίδευση ( δεν φέρουν όλοι το τίτλο του εκπαιδευτή- δεν είναι εκπαιδευτές) δε το συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματα εκπαίδευσης. Είναι οι ίδιοι, που έφερναν εμπόδια για τη μη απόκτηση  του, στο  εν λόγω τμήμα, προβάλλοντας ελλιπή επιχειρήματα όπως αποδείχθηκε στην πράξη. Είναι τα ίδια πρόσωπα που στην κρούση ορισμένων συναδέλφων  και υπηρεσιών γενικότερα για εκπαίδευση στον εξομοιωτή, προβάλλουν ομοίως αντιρρήσεις, «υποβιβάζοντας» την αξία του συγκεκριμένου συστήματος με λόγια και με πράξεις.

 Φυσικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γνωρίζουν τη λειτουργία του. Συνέπεια όλων αυτών είναι, πολλές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και με την προτροπή «κάποιον αρμοδίων» της εκπαίδευσης, να αιτούνται τη μετάβαση τους στη Σ.Μ.Ε.Β.Ε (Σχολή Μετεκπαίδευσης της Βέροιας) για  να εκπαιδευτούν στον εξομοιωτή που υπάρχει εκεί, επιβαρύνοντας με οικονομικό κόστος ( εκτός έδρας) τον προϋπολογισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Τα άνευ αιτιολογίας  επιχειρήματα τα οποία προβάλλουν και τους λόγους που τα προβάλλουν τους γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι, αλλά με αυτό τον τρόπο το Τμήμα Εκπαίδευσης απαξιώνεται, εκ των έσω. Αυτοί που είναι αρμόδιοι γι’ αυτά τα θέματα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευάγγελος

Μέλος της Ε.Α.Υ.Θ

Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια