Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τσίπρας: Καμία υποχώρηση εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ


Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία πρέπει να πιεστεί για να ανοίξει διαύλους με την Ελλάδα



Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν για την τουρκική προκλητικότητα και για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, στην οποία η Άγκυρα φέρνει αντιρρήσεις και έχει αξιώσεις.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «διατύπωσε την έντονη αντίθεσή του με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία και μάλιστα βαρέως οπλισμού που προέρχεται από κρίσιμες στρατιωτικά θέσεις στα νησιά και στη μεθόριο της χώρας».


Επίσης, «ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία, υπάρξουν υποχωρήσεις εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μελλοντικής κυβέρνησης της χώρας, θα είναι αρνητική».

Ακόμη, τόνισε την ανάγκη οι ΗΠΑ να καταδικάσουν ευθέως τις υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο και να παγώσουν την πώληση των F16 στη γείτονα, καθώς δεν μπορεί οι ΗΠΑ να δίνουν αεροσκάφη στην Τουρκία προκειμένου να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο με υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη να πιεστεί η Τουρκία για να ανοίξει τους διαύλους με την Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης και να επιστρέψουμε σε έναν διάλογο ύφεσης».



Πηγή: www.newsbeast.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια